Vývoj procesoru Surge S2 od Xiaomi neustal, známe nové informace

aktualizováno
Vývoj procesoru Surge S2 od Xiaomi neustal, známe nové informace
  • Již je tomu více než rok od představení prvního procesoru Surge S1 a nyní se čeká jeho nástupce
  • Procesor bude mít osm jader a znatelně výkonnější grafiku, kterou najdeme třeba v telefonech Huawei P10 či Honor 9

Aktualizováno 30. 4. 2018

Na veletrhu MWC 2018 jsme se nového procesoru od Xiaomi nedočkali. Vývoj však dle nejnovějších spekulací neustal a Xiaomi spolupracuje s několika asijskými dodavateli na výrobě nového čipsetu Surge S2. Základ procesoru má vycházet z 16nm modelů společnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) a očekávat máme 8 jader. Čtyři mají mít architekturu Cortex-A73 a takt 2,2 GHz, zatímco zbývající čtyři jádra budou typu Cortex-A53 s taktem 1,8 GHz. Nasazena má být grafika Mali G71MP8, úložiště typu UFS 2.1 a operační paměť LPDDR4. V tuto chvíli však nadále není jasné, kdy by se nový procesor pro smartphony střední třídy mohl představit.

Původní informace z 23. 1. 2018

Xiaomi oznámilo svůj první procesor domácí výroby Surge S1 v únoru loňského roku, ale i dnes jím stále disponuje pouze jeden telefon. Xiaomi Mi 5c už bude ovšem brzy také rok, a proto je čas přijít s novou generací. Podle posledních zpráv z Číny se má procesor Surge S2 představit za měsíc na veletrhu MWC v Barceloně. Vyroben má být 16nm procesem a bude pohánět nové Xiaomi Mi 6X.

Surge S2 nabídne osm jader, přičemž čtyři jsou typu Cortex-A73 běžící na 2,2 GHz a čtyři typu Cortex-A53 s taktem 1,8 GHz. Velkého vylepšení se dočká grafika, jelikož starší Mali-T860 nahradí Mali-G71 MP8. Tato grafika byla již dříve mnohokrát použita v telefonech od Huawei s procesorem Kirin 960, ať už jde o Mate 9, P10 či Honor 9. Vypadá to tedy, že chce mít Xiaomi konkurenta právě pro tento procesor.

Xiaomi MI 6X

Prvním zařízením s touto výbavou bude Xiaomi Mi 6X, které má podle uniklých snímků nabídnout protáhlý displej s poměrem stran 18:9 a tenkými rámečky. Čtečku otisků prstů najdeme na zadní straně a stejně tak i vertikálně poskládaný duální fotoaparát, jako má iPhone X.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: mysmartprice.com, gsmarena.com, news.mydrivers.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze