Chystá se první update pro novou Nokii Lumia 800

1

Uběhlo sotva pár dní od celosvětové premiéry první Nokie s Windows Phone a už tu máme první zmínky o chystaném updatu, který se dotkne žádané funkce sdílení internetu.

Nokia Lumia 800

V dnešní době se u telefonu hojně využívá funkce Wi-Fi hotspot, nebo chcete-li 3G thetering. Jde o sdílení mobilního internetu skrze Wi-Fi pro další zařízení. Odpadá tak nutnost připojovat telefon kabelem nebo přes Bluetooth a mnohdy složitě něco nastavovat, navíc je internet dostupný snadno pro více zařízení. V prvních ohlasech a recenzích na Nokii Lumia 800 se množily výtky k chybějící funkcí 3G thetering. Nokia však již pracuje na aktualizaci, která tuto funkci uživatelům zpřístupní. Vše se děje vlastně ještě před uvedením do prodeje, neboť start v Evropě je naplánován na 16. listopad (bohužel se datum netýká České republiky).

TIP! Nokia Lumia 800: první finský Windows Phone přichází

Nokia Lumia 800 je velmi dobře vybavený telefon s operačním systémem Windows Phone 7.5 a designově vychází z modelu N9. Oslovit by vás mohla AMOLED displejem s úhlopříčkou 3,7 palce a rozlišením 800 x 480 pixelů. Integrovaná paměť sice zaujme 16 GB, ale musíte mít na paměti, že ji nikdy nijak nerozšíříte. Jednojádrový procesor je taktován na 1,4 GHz a snímky pořídíte až v rozlišení 8 megapixelů. Podrobnější informace naleznete v našem preview.

Zdroje: winrumors.com, mynokiablog.com