LG Optimus 7: solidní hardware a systém v plenkách
recenze

LG Optimus 7: solidní hardware a systém v plenkách

9

Na trh se začíná dostávat očekávaný operační systém Windows Phone 7 a s ním i první vlna telefonů, jež se ho snaží vehementně prodat. Jedním z prvních je i přírůstek do řad LG. Optimus 7 kromě nového systému nabízí slušný 5 Mpx fotoaparát a robustní design, který se zalíbí nejednomu zákazníkovi.

Všichni ale víme, že podobné rychlokvašky pro protlačení něčeho nového na trh za moc nestojí. Podrobili jsme tedy Optimuse řádnému testu a ukázalo se, že se jedná o velmi příjemný smartphone s pracovitým vzhledem a novým systémem pod kapotou. Ano, jako kolegové vypadají velmi podobně (černý kabátek a tři tlačítka vepředu), každý ale nabízí lehce odlišný styl. Také musíme poznamenat, že jsme dostali do redakce předprodukční vzorek a tudíž se některé chybky a nedodělky mohou vztahovat právě k tomotu faktu. Ale popořadě.

LG Optimus 7

Technické parametry - LG Optimus 7

Rozměry 125 x 59,8 x 11,5 mm
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 1900 / 2100 MHz
Displej aktivní, kapacitní, typu TFT, rozlišení 480 x 800 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 3,8", akcelerometr, senzor světla a blízkosti, multi-touch technologie
Paměť 16 GB vnitřní
Otevřený operační systém ano / Microsoft Windows Phone 7
Organizační funkce Organizér, světový čas, převodník jednotek, prohlížeč dokumentů a PDF, diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, letadlový mód, poznámky, stopky, časovač, Push mail
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podporuje formáty MP3/WAV/WMA/eAAC+), přehrávač videa (podporuje formáty MP4/H.264/H.263/WMV), Java 2.0, FM rádio s funkcí RDS
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), autofocus , přisvětlovací LED dioda, funkce Panorama, šablony efektů
nahrávání HD (720p) videa, 30 snímků/s
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.1 (profil A2DP)
GPRS, EDGE (obojí třída 10), 3G, HSDPA (až 7,2 Mb/s), HSUPA (až 5,76 Mb/s), Wi-Fi (až 802,11 b/g/n) DLNA
Baterie a výdrž Li-Ion 1500 mAh
Cena a dostupnost podzim 2010

Pro koho je LG Optimus 7?

  • pro začátečníky na poli smartphonů
  • pro milovníky LG
  • pro nadšence do nových systémů
  • pro ty, co chtějí slušný dotykáč z nové vlny

Konstrukce a vzhled: čistě a prakticky

Již po letmém pohledu na recenzovaný model člověka napadne, že Optimus 7 žádnou soutěž krásy určitě nevyhraje. Vedle krasavců jako Samsung Wave či iPhone 4 vypadá nové LG pracovitě, jednoduše a striktně. To rozhodně nemusí být na škodu. I svou hmotností lehce přes 150g zapadá spíše do kategorie cihliček, které v kapse ucítíte, a přesto vám ji neurvou. Naopak rozměry se elegantně drží na pomyslném středu. Nabízí dostatečně velký displej pro pohodlné ovládání a přiměřenou tloušťku pro lehkou manipulaci, přesto se z telefonu nestalo pádlo ne nepodobné HTC HD 2 či Samsungu Galaxy S. LG Optimus 7 zkrátka trefil dobře.

Přední stranu zdobí kromě velkého displeje tři základní tlačítka doprovázející nový operační systém. Ta najdete na všech modelech, jež podporují Windows Phone 7, protože toto uspořádání přikázal samotný Microsoft. Jedná se o klasické Windows tlačítko, které vás vrátí na domácí obrazovku, lupa pro vyhledávání a nakonec šipečka pro krok zpět. Nic světoborného, především vyhledávání je ale v systému integrováno skvěle. Strany zdobí již dle zvyku spoušť fotoaparátu (pravá strana) a regulace hlasitosti (levá strana). Nahoře najdete už jen miniaturní tlačítko pro vypnutí/zámek telefonu. Menší kritiku bych směřoval k samotnému zpracování tlačítek. Mají totiž nejistý a téměř nerozeznatelný stisk, prostřední klávesa navíc často dokáže navodit pocit, že drží jen tak tak, což se na celkovém dojmu nepodepisuje zrovna pozitivně.

Zadní strana se mi designově líbila zdaleka nejvíce. Zadní ocelový kryt skvěle doplňuje retro styl čočky fotoaparátu a blesku a na rozdíl od kolegů, kde je ve zvyku kryt páčit prsty, stačí lehce zmáčknout příslušné tlačítko a kryt vám vypadne do ruky. I přes takto jednoduchý způsob otevření je konstrukce solidní a pevná, nikde nic nevrže a nevypadá, že se každou chvíli ulomí. Vůbec celistvost telefonu je na výborné úrovni a jediné, k čemu jsem tak zůstal chladný, je celkově strohý vzhled. Ale proti gustu...

Baterie a výdrž: skromný vítěz

Zde mě LG příjemně překvapil. Na rozdíl od konkurenčních přístrojů s WP7 nabalil Optimuse hned Li-lon baterií o kapacitě 1500 mAh, což je znát. Také nový systém přispívá k menší spotřebě, vše nesmírně zjednodušuje a nenechává běžet na pozadí nesmyslný počet aplikací. Díky tomu vám přístroj bez větších problémů vydrží dva dny nepřetržitého provozu, pokud mluvíme o běžném využití. Telefon zvládne bez problémů telefonování, zprávy, brouzdání po internetu i multimediální funkce. Pokud do seznamu započítáte časté prohlížení filmů a využívání Wi-Fi (kapitola sama pro sebe), nabíječku telefon zažádá v průběhu druhého dne. Stále se však jedná o velmi dobrý výsledek.

Zvuk a kvalita reprodukce: žádný profík, hudbu ale zvládá

Optimus 7 nepatří mezi multimediální telefony, ke kvalitě se však staví čelem. Integrovaný repráček předvádí slušné výkony a pro občasný poslech bohatě postačí. Chybí mu sice bohatší nastavení zvuku či hluboké basy, výsledek tudíž není tak bohatý, jak by si kdejaký hudební fajnšmejkr přál. Pro ty je tu ale 3,5 mm jack konektor, do kterého si připojíte libovolná slucháta a zvýšíte si tím kvalitu ještě o nějaký ten pomyslný ždibec. Bezproblémové je i prohlížení filmů.

Kvalitní reproduktor a mikrofon zapracovaly i na poli hovorů. Hlasitost byla na dostatečné úrovni, aby šlo druhou stranu slyšet bez větších potíží v hlučnějším prostředí, nedocházelo k výpadkům ani šumu.

Displej a uživatelské prostředí: nezůstal kámen na kameni

Není tajemstvím, že jedním z největších lákadel přístroje je zbrusu nový operační systém, na který čekali uživatelé pěknou řádku let. Windows Phone 7 prošel během svého vývoje nespočtem změn a nakonec dorazil na trh v takovém hávu, který očekával jen málokdo. Nevím, zda je to u systému Windows k dobru, Microsoft se však rozhodl jít cestou jednoduchosti a ořezal svůj systém až na kost. A tím myslím doslova. Apple iPhone se svým iOS by mu mohl vesele podávat ruku, ale zatímco iPhone stavěl na maximální jednoduchosti již od samého počátku, Windows byl vždy systém maximálně otevřený, přizpůsobitelný a komplexní. Zdá se tedy, že i do dílen Microsoftu zavítala moderní doba. iOS je však v současné době již obohacen o množství funkcí, které mu v počátcích chyběly. Windows Phone 7 je se svými možnostmi zhruba na úrovni iOS před 3 lety a chybí mu i některé zcela základní funkce. Mnohým to však jistě vadit nebude, protože je systém odmění perfektní grafikou a velmi pohodlným a intuitivním ovládáním.

Ukázka prostředí Windows Phone 7

Hlavní plocha nyní sestává z šesti hlavních „hubů“ – People, kde najdete všechny vaše kontakty. Games, což je herní prostředí a propojení s vaším účtem Xbox Live. Pictures, který zastává vaši galerii fotografií, Music and Video, který je multimediálním hubem, MarketPlace, kde si online stahujete a kupujete aplikace a nakonec Office, což je mobilní verze kancelářského balíčku z „velkého“ systému. Vše se prezentuje fešnou kostičkovanou stěnou, ve které se velmi rychle orientujete a zbytečně tak nehledáte, co kde je. Kostičky jsou navíc aktivní, tudíž složka People bude neustále problikávat miniaturami vašich přátel, složka Xbox Live s avatarem prezentuje vaše herní scóre a galerie zase ukazuje naposledy prohlížené fotografie. Po kliknutí na jednotlivé zkratky vás systém vezme rovnou do sekce té které aplikace. Ty jsou vytvořeny velmi netradičně, s panoramatickým pozadím a klouzajícím textem. Zde naopak přejíždíte ze strany na stranu a postupně odhalujete další možnosti sekce. Vypadá to skvěle, ale poněkud chudě. Proč?

Tak především je zásah uživatele do systému naprosto minimální. Můžete změnit barvu kostiček a pozadí z bílého na černé. Případně můžete být rádi za změnu tapety blokovaného displeje. Chcete si nastavit tapetu i na pozadí? Máte smůlu. Chcete si pohrát v hloubkách systému? Žádné nejsou. Ano, můžete si upravovat hlavní plochu, típat kostičky a přidávat své vlastní. I tato možnost je však značně omezena a nemůžete si dát na hlavní obrazovku ani rychlé nastavení Wi-Fi. Po přejetím prstu do strany se vám otevře klasická nabídka Start, zde prezentovaná velmi podobným stylem, jako hlavní obrazovka. Akorát ve zmenšené velikosti a bez aktivních ikonek. I zde je přítomna téměř nulová přizpůsobitelnost a pokud vám to nestačí, tak nakousnu i fakt, že Windows Phone 7 postrádá jakéhokoliv správce úloh a multitasking. Že vám to nepřipadá jako Windows? Pak jsme na tom stejně.

Nastavení není nijak bohaté

Z celého systému mám velmi rozporuplné pocity. Ano, je to téměř kostra systému a ztratí se v něm jen málokdo. Vhod tedy příjde především pro nováčky na poli smartphonů a uživatele, jež se nechtějí v systému zbytečně hrabat. Jedná se o dobrou alternativu k systému iPhonu, lidé prahnoucí po maximální flexibilitě a využitelnosti se však budou muset porozhlédnout jinde. Rozhodně se vyplatí sledovat vývoj WP7 do budoucna, protože se z něj po určité době může stát velmi konkurenceschopný systém. Bohužel nespí ani Android a my tak máme pocit, že bude Microsoft vždy o pomyslý krok pozadu. I když, čas ukáže.

Telefonování a seznam kontaktů: jednoduchost především

Místo využívání externích aplikací pro sociální sítě a míchání kontaktů do víru dění se rozhodl Microsoft vytvořit svůj vlastní skin, což rozhodně vítám. Ten totiž následuje jednoduchost celého systému a není tu nic navíc. Po otevření sekce People se objeví klasický rolovací telefonní seznam, kde můžete výběrem písmena rychle skákat na požadované místo v abecedě. Vše funguje rychle a bez problémů. Stačí pak přejet prstem napravo a narazíte na hub sociálních sítí, které jsou samozřejmě s kontakty propojené. Zobrazují se zde zprávy a statusy přátel a jejich novinky, což je nejen rychlé, ale i pohodlné. Nemusíte zkrátka hledat v menu klienta Facebook či Twitter, vše najdete přímo v kontaktech, což velmi usnadňuje práci.

Samotné telefonování je velmi intuitivní. Při přijetí hovoru musíte napřed vysunout lištu s tlačítky, což mi příjde trochu zdržující, ale alespoň tím zamezíte omylům. Hned z obrazovky číselníku pak máte možnost skočit k historii hovorů či rovnou do telefonního seznamu, což je v dnešní době tak nějak standardem.

kalendář, budík, kalkulačka

Zprávy a virtuální klávesnice: QWERTY virtuóz

Zřídkakdy srovnávám virtuální klávesnici s přístrojem iPhone, který ji má jednoduše skvěle zpracovanou. Windows Phone 7 mě však příjemně překvapil. Pohodlnost psaní se dá plně srovnat s tou z iPhonu, dobře sedne i predikce textu (bohužel bez české diakritiky). Jak naležato, tak nastojato, je klávesnice dostatečně velká a za celou dobu testování se dostavilo překlepů jen velmi omezeně. Microsoft zkrátka tentokrát trefil zlatý střed a ačkoliv klávesnice graficky nepředstavuje špičku umění, svou práci dělá na jedničku.

Příjemně na mě působil i samotný hub zpráv. Tady se najde velká podobnost s Androidem. Zprávy jsou rozdělené dle kontaktů a čísel, po rozkliknutí kontaktu se otevře celá konverzace v pododě vláken (threadů) ne nepodobným těm z ICQ či Skype. Funguje to dobře a vy máte vždy dokonalý přehled.

Doslova huserský kousek se Microsoftu povedl v oblasti push zpráv a správy emailů. Pamatujete na desítky nastavení a nabídek ve starých systémech? To je pryč a nyní se na Windows Live, Outlook, AOL, Yahoo i Google připojíte jednoduchým zadáním emailu a hesla. Vše ostatní obstará telefon a já nemohu vylíčit slovy, jaký kámen mi spadl ze srdce. Veškeré své účty najdete v hubu Emailů, hned vedle zpráv. Tímto je cítit další krok ke zjednodušení a zpřístupnění nováčkům, což jednoznačně vítám.

Office a mapy

Internetový prohlížeč a GPS: pohodlný surfař

Z důvodu absence lepší alternativy jsem musel využít integrovaný prohlížeče Internet Explorer. Naštěstí se nejednalo o velkou brzdu a s využitím skvělé odezvy displeje a technologie multi-touch se dalo obstojně brouzdat po všech možných webech. Kombinace funkcí pinch/zoom, multi-touch a dvojkliku pro zarovnání textu dělá každé brouzdání požitkem a rychlost načítání mě od surfování zbytečně nezdržovala. I když se najdou i lepší kousky. Samotný prohlížeč nabízí minimální možnosti (přidání dalšího okna, přidání oblíbených stránek), ale dostane vás tam, kam potřebujete. Bohužel podpora Flashe absentuje. Jako trnem v oku se pak jeví problém s Wi-Fi. WP7 totiž nepodporuje připojení k sítím se skrytým SSID a vy tak musíte snižovat zabezpečení svého domácího AP. Testovaný přístroj se navíc vehementně snažil odmítat heslo pro připojení k zabezpečené síti, i když netbook o pár metrů vedle běžel bez problémů.

Jako standardní GPS aplikace využívá Optimus 7 program Bing (který je také přítomen jako vyhledávač). Ten se nemůže rovnat moderním navigačním programům na úrovni iGo či TomTom, neschází mu však podobné funkce, jako Google Maps, a tak se s Bingem v kapse rozhodně neztratíte. Uvidíme, co nám časem nabídne Marketplace a budeme doufat v plnohodnotnou navigaci.

webový prohlížeč Internet Explorer

Fotoaparát a video: překvapivý fotograf

Jak již napovídá podnadpis, nijak výrazné kvality jsem od Optimuse neočekával. Tím větší ale bylo mé překvapvení, když jsem poprvé zavítal do nastavení, a poté i začal fotit. Ale popořadě. Optimus 7 nabízí rozlišení 5 Mpx a ačkoliv se to v dnešní době nezdá nijak moc, nenechte se oklamat. Kvalita fotografií je rozhodně nadprůměrná, s patřičnou barevnou hloubkou a minimálním šumem v dobře osvětlených podmínkách. Na přímém slunečním světle mohou barvy a kontrast okolí lehce ztrácet, to se však stává téměř všem digitálním fotoaparátům v mobilech, tudíž nelze očekávat kouzla. Díky vestavěné LED diodě lze s LG fotit i ve zhoršených světelných podmínkách, zde však očekávejte větší koncentraci šumu a méně detailů. To pravé překvapení se ale skrývá ve funkcích.

prostředí fotoaparátu

Najdete tu již tradiční autofocus, který díky hardwarové spoušti funguje dobře a rychle. Určité lagy se sem tam objeví, není to však nic hrozného. Samozřejmostí jsou nastavení kontrastu, vyvážení bílé i jasu. Jsou tu ale tři velmi užitečné funkce. Tou první je Intelligent Shot vám dovolí vybrat mezi focením naležato, nastojato a měnit i scény osvětlení (focení za tmy, ve dne atd.). Zapomenout bychom nemohli ani na panoramatický snímek, který vám velmi intuitivně ukáže, kam posunout přístroj, aby zvládl nejlepší možnou scénu. Smart Scene vám automaticky nastavení nejlepší možnou kombinaci za těch kterých podmínek (velmi podobné inteligentnímu focení z iPhonu 4). A jako třešnička na dortu je tu Beauty shot, který upraví barevnou hloubku a celkově vyhladí fotografii.

Optimus 7 není žádné ořezávátko ani co se týká natáčení videa. V poslední době již tradiční HD rozlišení (720p) zachytíte rychlostí 24 snímků za vteřinu a jedná se rozhodně o další plusový bod. K natáčení můžete přiřadit i několik efektů včetně sépie, mono, negativu a dalších. Celkově tedy nabízí testovaný kousek obdivuhodné množství hrátek s fotoaparátem a jedná se o jedno z největších překvapení daného modelu.

Zkušební fotografie z LG Optimus 7:

Makro režim v telefonu chybí, zblízka ale fotí obstojně.

Fotografie v dobře osvětlených podmínkách nepostrádají ostrost.

Příroda vypadá skvěle, menší detaily však postrádají potřebné zaostření.

Podívejte se také na naše Zkušební video z LG Optimus 7

Multimédia a zábava: hráči ostrouhají

Začněme hudbou a videem. To vám obstará jeden kombinovaný hub Music + Videos, ale již po rozkliknutí je jasné, že se jedná o přehrávač Zune. Ten v sobě kombinuje jak hudbu a videa, tak fotografie, podcasty a například rádio. V sekci se lze orientovat velmi jednoduše. Bohužel jediným způsobem, jakým do telefonu dostanete cokoliv ze svého počítače, je skrze program Zune. Windows Phone 7 totiž nepodporuje funkci Mass Storage. Doufejme, že pouze a opět jen zatím. Po menších obavách jsem však zjistil, že je program Zune velmi intuitivní a kopírování obsahu stejně jednoduché, jako propařená noc s Redbullem v ruce.

Samotná sekce hudby je veskrze praktická. Máte tu svou sbírku rozdělenou dle alb, skladeb, interpretů či playlistů. Na hlavní stránce Zune vás vítají většinou obrázky alb a nejčastěji přehrávané skladby, během přehrávání na displeji vidět vše potřebné. Také listování mezi skladbami během přehrávání je velmi rychlé a intuitivní. potěšil i malý dálkový ovladač na zamknuté obrazovce. Jedinou výtkou je tak nemožnost přiřadit vlastní skladby ke kontaktům, které si musí vystačit s předdefinovanými zvuky.

Ani videosbírka se od té hudební moc neliší a představuje obrázkové ukázky filmů a videí, co máte nahrané přes Zune. Kvalita displeje s rozlišením 800 x 480 pixelů se tu naplno projeví a rozhodně se na filmy skvěle dívá, i když displej nedosahuje kvalit Super AMOLED technologie. Mezi další příjemné překvapení patří integrovaná paměť 16 GB, bohužel bez možnosti rozšíření. Tím nejzajímavějším se mi však jevil fakt, že i přes oficiální podporu videokodeků DivX a XviD jsem bez problémů přehrál všechny nakopírované avi filmy, jež kodeky jasně vyžadují. Buď nám tedy výrobce zapomněl něco říct, nebo se zázraky přece jen dějí.

Bohužel tady chvála končí. Dostali jsme se k nabídce aplikací a ta plnohodnotně strádá novátorstvím operačního systému. V základu toho věru nenajdete mnoho a i když se Microsoft chlubil plnohodnotným balíčkem Office, je tu tak napůl. Zaprvé nenabízí tak bohaté možnosti editoru, za druhé postrádá i takové banální nástroje, jako je kopírování a vkládání textu (prý příjde s updatem v listopadu). V nabídce sice najdete rádio s funkcí RDS či další maličkosti (kalkulačka, diktafon). Zde však přichází další kámen úrazu. Obligátní online obchod Marketplace je v plenkách a nabízí všehovšudy pár aplikací. Tudíž tady záchranu očekávat nelze. Chápeme, že za půl roku se může Windows Phone 7 proměnit na líheň tích nejlepších programů, my ale musíme hodnotit současný stav, který je obsahově žalostný. Naštěstí mohu pozitivně vytknout alespoň dvě integrované aplikace. První nese název PlayTo a dovolí vám sdílet svůj veškerý multimediální obsah přes Wi-Fi či DLNA do jiného podobného přístroje (PC, Xbox). Druhá se jmenuje ScanSearch a využívá fotoaparátu pro panoramatické skenování okolí a informování o nejbližších obchodech, restauracích, hotelech a dalších službách. Vůbec nepotěší, že v České republice nelze Marketplace vůbec využívat a stahovat z něj nelze ani aplikace zdarma.

Do stejných plenek směřuje i služba Xbox Live. Po aktivaci přes Windows Live se vám bude automaticky aktualizovat váš účet, profil vám dá také přístup do obchodu her. Ten je však stejně „obsáhlý", jako obchod aplikací a prozatím nabízí jen velmi malý počet her. Microsoft má s herní složkou velké plány (v kolaboraci se společností EA), to je však ještě v nedohlednu a tak prozatím můžete sáhnout po cca 20 hrách, mezi kterými jsou i známé kousky jako Tetris, The Sims 3, Earthworm Jim a další. Jejich ceny jsou však zavádějící (některé až dvakrát dražší, než bratříčci z AppStore). V České republice však, stejně jako v případě Marketplace, nelze hry nakupovat.

detaily hudebního přehrávače a Market

Hodnocení a závěr: začátečník pro začátečníky

LG Optimus 7 se může pochlubit kvalitním displejem, skvělý fotoaparátem a v neposlední řadě premiérovým a jednoduchým operačním systémem Windows Phone 7, na který se skvěle dívá a výborně se používá. Umí skvěle volat a pohodlně si na něm i zaesemeskujete, což z něj dělá ideálního kandidáta pro nováčky v oblasti smartphonů, jež chtějí jednoduchý dotykáč s nejnovějšími technologiemi.

Kvalitu bohužel velmi sráží velmi raná verze systému a absence některých životně důležitých funkcí (multitasking, správce úloh, copy/paste). Také problémy s Wi-Fi dokáží iritovat, i když se dost možná jedná o problémy předprodukčního vzorku. Celkově tedy z telefonu (a především ze systému) zůstává stejně rozporuplný pocit, jaký jsem měl na začátku testu a potenciál hardwaru zůstává nevyužit. Uvidíme, jak se WP7 vyvine a budeme doufat, že nám nabídne mnohem více, než máme možnost vidět nyní.

lg-optimus-7
Klady
  • Windows Phone 7
  • Velmi jednoduché a rychlé uživatelské prostředí
  • Nadprůměrný fotoaparát
  • Skvělá virtuální klávesnice
  • 16 GB integrované paměti
Zápory
  • Windows Phone 7
  • Hardwarová tlačítka zlobí
  • Velmi osekaný a skromný systém
  • Omezená základní nabídka služeb a funkcí
  • Absence některých důležitých vlastností
Diskuze ke článku
Xman
Prosím, v článku nemáte uvedenou cenu, za kolik se zhruba začne prodávat a kdy?
Díky za odpověď
zajda
LG Optimus 7 jsem měl možnost si na chvíli vyzkoušet a je pro mě velkým zklamáním. WM Telefony mám již od prvního MDA Compact a dle mého názoru je současný stav WP7 naprosto nepřijatelný pro velkou část současných WM uživatelů. No nezbývá nic jiného než se spoléhat na xda-developters, ale s největší pravděpodobností Microsoft beztak statí širokou uživatelskou základnu a začínám pochybovat o jeho konkurence-schopnosti oproti Androidu, iOS, Blackberry či nově se vracejícímu web os 2...
Honki
Vy jste udělali recenzi na předprodukční vzorek, kterej měli na mobilmanii? To si děláte prdel ne?
TOM K
ahoj lidi....chtěl bych se tady zeptat estli LG Optimus E900 už dostal aktualizaci na WP 7.5 Mango? díkec za odpověď.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze