Windows 11 připomíná Vista, Oppo nastupuje

mNews
Windows 11 připomíná Vista, Oppo nastupuje
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Microsoft představil novou verzi Windows, mění design a podporuje Android aplikace
  • Oppo vstupuje na český trh, Snapdragon přijde ve verzi 888+ a aplikace Tečka nahradí papírové certifikáty pro COVID-19
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších zpráv z uplynulého týdne

Možná přichází letní sucho, ale to neplatí pro novinky. Podíváme se na Windows 11, nového mobilního hráče na našem trhu a chystaný vlajkový procesor. Vítejte u mNews.

Windows 11 připomíná Vista, Oppo nastupuje – mNews

Microsoft představil Windows 11

Zprávou číslo jedna z minulého týdne je představení Windows 11. Ano, Windows 10 konečně dostanou nástupce. Novinek není mnoho – hlavně se mění design, který opět trochu připomíná Windows Vista. Nabídka start se přesouvá doprostřed, videohovory přes Teams budou součástí systému, stejně tak přístup ke hrám v Game Pass. Všechny asi potěší méně časté aktualizace systému a možnost spouštět Android aplikace z obchodu Amazon přímo ve Windows. Beta startuje již nyní, termín vydání ještě neznáme a na uživatele Windows 10 čeká bezplatný upgrade.

Oppo Reno5 vstupuje do Česka

Na náš trh vstupuje nový hráč v podobě značky Oppo. Jeho nejzajímavějším modelem, který tu zatím bude prodávat, je Reno5, které má kompaktní rozměry, 90Hz AMOLED displej a podporu 5G. Ani fotoaparáty nejsou špatné – hlavní má 64 Mpx a světelnost f/1.7, což doplňuje 8Mpx širokoúhlý snímač a dvojice zbytečných 2Mpx makro a bokeh snímačů. Baterie s kapacitou 4 300 mAh nepřekvapí, ale 65W nabíjení už ano. Za cenu lehce přes 11 tisíc Kč tak dostanete velmi dobře vybavený smartphone. A my pro vás už chystáme recenzi.

Snapdragon 888+ a Honor

Qualcomm představil novou verzi svého vlajkového procesoru. Ještě letos se v telefonech objeví Snapdragon 888+. Novinek však není mnoho – lehce se zvýší takt procesoru, ale grafický výkon zůstává stejný. Největšího zlepšení dozná AI Engine, který nabídne více výkonu. Zároveň jsme se dozvěděli, že se nový procesor objeví v modelu Honor Magic 3, který má být představen již v srpnu a máme se prý těšit na ultimátně vybavený mobil.

Tečka prokáže očkování a testování

Od včerejšího dne můžete na telefony s iOS i Androidem instalovat novou aplikaci Tečka od Ministerstva zdravotnictví, která vám umožní nosit stále u sebe certifikát o prodělaném očkování nebo testování na COVID-19. Umožňuje také do jednoho zařízení přihlásit více členů rodiny. Aplikace zároveň podporuje biometrické ověření uživatele. A zcela překvapivě funguje a nepadá. Zatím.

A zase jsme o krok blíže k tomu mít důležité osobní doklady uložené v telefonu. Člověk si tak říká, že s těmi biometrickými zabezpečeními jsou tam více v bezpečí než v peněžence. Co říkáte?


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze