Výběr nejlepších prohlížečů pro Android

Top Apps
14
Výběr nejlepších prohlížečů pro Android
  • Dnes si představíme nejlepší prohlížeče pro Android a nezůstaneme jen u Chromu, Firefoxu nebo Opery
  • Výjimečně si ukážeme hned 7 skvělých aplikací, které vám usnadní brouzdání webem
  • V našem seznamu najdete nejen populární prohlížeče, ale třeba i ten nejbezpečnější, nejrychlejší či nejoriginálnější

Top Apps: nejlepší prohlížeče pro Android

Chrome

Začneme pravděpodobně tím nejrozšířenějším prohlížečem současnosti. Chrome má skoro každý již předinstalováný na svém zařízení, přičemž spousta uživatelů u něj již zůstane a proč také ne? Jedná se o rychlý prohlížeč s bezchybnou integrací všech služeb od Googlu, přičemž jeho synchronizace skvěle funguje napříč mnoha zařízeními a platformami.

Chrome

Můžete tak na svém smartphonu najít záložky či historii z vašeho počítače. Navíc má prohlížeč velmi jednoduchý design, ve kterém se každý snadno vyzná. Najdeme v něm i užitečné funkce jako šetření dat, hlasové vyhledávání či zabudovaný překladač.

Stáhnout Chrome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Firefox

Firefox ušel od jeho uvedení na Android dlouhou cestu a nyní je z něj jeden z nejrobustnějších prohlížečů. Přináší totiž mnohou užitečných funkcí jako synchronizaci se stolními počítači (jen je nutné být přihlášen přes speciální Firefox účet), ovládání gesty, velmi rychlé sdílení pomocí jakékoliv aplikace či podporu Chromecastu.

Firefox

Vzhledově na tom není vůbec špatně, byť může někomu přijít strohý. Užitečné mohou být domovské panely s nejnavštěvovanějšími stránkami, ale především tu máme přístup k nespočtu různých doplňků stejně jako v počítačové verzi. Snadno si tedy můžete do prohlížeče stáhnout blokování reklam, upravit lehce vzhled a podobně.

Stáhnout Firefox

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Opera

Stálicí mezi prohlížeči je nepochybně Opera, která se již dlouhé roky těší z velmi dobré podpory, byť stále nepatří mezi nejrychlejší. Zaměřena je přeci jen především již tradičně na šetření vašich dat, přičemž v tomto ohledu nabízí vcelku široké možnosti nastavení včetně komprimace videa a obrázků. Najdeme tu ovšem například také blokování reklam či synchronizaci záložek.

Opera

Nadchnout může také design, který je velmi čistý a elegantní. Zajímavý může být rovněž integrovaný informační kanál s novinkami z celého světa, který si můžete upravit podle vlastních preferencí. Majitelé velkých displejů může oslovit umístění ovládací lišty vespod prohlížeče, což vám může v mnoha ohledech ušetřit potíže s ovládáním. Nesmíme zapomenout zmínit samozřejmě také verzi Opera Mini, jež je ještě více zaměřena na šetření dat.

Stáhnout Prohlížeč Opera

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Puffin

Puffin je nejen neskutečně rychlý, ale i snadno přizpůsobitelný. Můžete si změnit barvu pozadí či přidávat různá rozšíření, byť těch tu není tolik jako v případě Firefoxu. Puffine však útočí na konkurenci především svou rychlostí. Při prohlížení webu posílá potřebné materiály nejprve do svých cloudových serverů a až poté k vám, což zaručí rychlejší načítání velkých webů na zařízeních jako jsou smartphony a nechce po vás k tomu ani mnoho oprávnění. Nemusíte mít tedy strach o své soukromí.

Puffin

Dle mnoha testů se jedná v současnosti o nejrychlejší Android prohlížeč, avšak toto vítězství je vykoupeno větší náročností na RAM paměť. Při 5 otevřených oknech si ukousne klidně i necelých 500 MB. Puffin rovněž plně podporuje Flash a disponuje také virtualizací klasické myši či dokonce herního gamepadu. Velkou nevýhodou ovšem zůstává fakt, že zdarma je pouze trial verze – za rychlost se jednoduše musí platit. Jakmile jej však jednou vyzkoušíte, už se těžko vrací zpět.

Stáhnout Puffin Web Browser

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Dolphin

Zapomenout nelze ani na Dolphin, který si v průběhu let vybudoval velkou základnu spokojených uživatelů. Je to spolehlivý a velmi pěkný prohlížeč, který si můžete vizuálně upravit podle sebe pomocí motivů. Nabízí pohodlné ovládání gesty či funkci blokování reklam. Na domovskou obrazovku lze přidávat vaše oblíbené stránky a máme tu opět ovládací lištu vespod prohlížeče, podobně jako u Opery.

Dolphin

Za ikonkou hvězdy vlevo od vyhledávacího pole můžeme najít rychlý přístup k záložkám či historii, přičemž záložky je možné synchronizovat s vytvořeným účtem. Naopak pod ikonkou napravo je ovládací panel, kde mají své místo přepínače různých režimů a jde zde vypnout načítání obrázků. Máme tu také možnost přidávání různých doplňků, i když jich je opět poskrovnu a objevuje se nám i podpora technologie Flash.

Stáhnout Dolphin Browser

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ghostery

Ti z vás, kteří chtějí trochu více soukromí při brouzdání po webu mohou ocenit prohlížeč Ghostery, který začal svou kariéru jako rozšíření pro ostatní prohlížeče, jež si můžete rovněž stáhnout. Nyní tu však máme vlastní prohlížeč, jenž vám dává plnou kontrolu nad ovládání trackerů, které vás neustále sledují na všech stránkách. Stačí klepnout na ikonku ducha, u kterého je zobrazen počet aktivních trackerů, a můžete si vše povypínat či si jen zjistit více o daném trackeru a společnosti, pod kterou spadá.

Ghostery

Prohlížeč vám může zároveň po každém vypnutí automaticky vymazat veškerá data jako historii, stažené složky, formuláře, cookies a zadaná hesla. V nastavení najdeme však i více možností jako blokování vyskakovacích oken, cookies či povolení Javascriptu. Ghostery je sice vzhledem ke konkurenci možná až příliš prostý a nenabízí mnoho funkcí, ale bezpečnější prohlížeč v obchodě Google Play jen tak nenajdete.

Stáhnout Ghostery Privacy Browser

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Flynx

Na závěr trochu upustíme od stereotypu klasických prohlížečů a podíváme se na Flynx, který jsme si dříve už podrobněji přestavili v našem seriálu Android aplikace týdne. Flynx funguje na principu vyskakovacích bublin ve stylu Facebook Messengeru. Pokud tedy například klepnete na odkaz z Twitteru, otevře se bokem místo celé aplikace prohlížeče jen bublinka, kterou lze poté rozklepnout pro otevření okna.

Flynx

Stránky se navíc načítají bez otevření rovnou v pozadí při objevení bublinky, takže až se rozhodnete otevřít ji, nemusíte čekat na načítaní. Musíme však upozornit, že s otevřením více oken si pro sebe ukradne aplikace enormní množství RAM paměti. Klidně i 650 MB na 5 oken! Zároveň tu nenajdete také tradiční vyhledávací pole, avšak historie a záložky nechybí. Pokud zkrátka hledáte nový způsob prohlížení webu či jen menší doplněk k jinému prohlížeči, dejte Flynxu šanci – kromě trochy času vás to nic stát nebude.

Stáhnout Flynx - Přečtěte si web chytře

Google Play

Partnerem seriálu Top Apps je společnost ASUS
Asus seriály
Diskuze ke článku
jef
no a když člověk všechny tyhle prohlížeče vyzkouší, tak se zase rád vrátí k Chromu. Pro mě obecně nejlepší prohlížeč, jak na telefonu, tak pc a to i díky příkladné synchronizaci.
mrsalieri
Imho nejlepší je Samsung Browser, hlavně kvůli rychlosti a plynulosti, která je bezkonkurenční.
Nick Cave
Puffin byl skvělej, po aktualizaci šel pryč. Za stále výborný považuji Boat Browser, UC Browser a nově jsem objevil Power Browser
verva
Za mě jednoznačně dolphin a to ze dvou důvodů. Jednak ta blokace reklam a druhá je noční režim, kde nejde o nějaké ztmavení, ale skutečně černé pozadí a bílý text. To mi vyhovuje šetří baterku a hlavně to nezáří do očí. Kéž by i google udělal konečně pro nový android tmavé pozadí a ne tu hnusnou bílou. Ještě slušný je opravdu samsung prohlížeč, ale po čase jsem nedávno zkusil zase chrome a takovou hrůzu vážně už nikdy víc. Já věděl proč jsem ho už před lety zablokoval :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze