Android aplikace týdne: Flynx

Dnes si v rámci seriálu Android aplikace týdne představíme jednu velmi užitečnou malou aplikaci, která se vám snaží ulehčit a hlavně zpříjemnit prohlížení webu. Jmenuje se Flynx a jedná se o zjednodušenou verzi webového prohlížeče s jednou velmi zajímavou vlastností, která by vás mohla zaujmout.

Všichni to známe. Někdo nám pošle v chatu odkaz na nějakou stránku či obrázek, my musíme na odkaz kliknout, čímž se spustí prohlížeč, a pak v závislosti na rychlosti internetu čekáme, dokud se odkaz nenačte. Koukáme na bílou obrazovku a nemůžeme s mobilem ani pořádně nic dělat, dokud nebude vše hotovo.

Flynx – Android aplikace týdne

Právě takové situace se snaží dnešní aplikace týdne řešit po svém a nabízí alternativní řešení. Flynx je totiž v podstatě miniaturní webový prohlížeč, který funguje na principu vyskakovací bubliny, podobně jako třeba Facebook Messenger. Jednoduše kliknete na odkaz z chatu, e-mailu, Google Now nebo třeba i Twitteru a v popředí vám vyskočí bublinka v podobě ukazatele načítání, na kterou pro otevření stránky stačí jen kliknout. Vy tak při načítání stránky nemusíte mrhat časem – směle si na mobilu děláte, co jen chcete, a odkaz se v pozadí hezky připraví pro prohlédnutí.

Flynx - Přečtěte si web chytře

Stránky, obrázky i videa načítá Flynx rychle a navíc bez reklam a komplikované grafiky, aby vám co nejvíce šetřil drahocenná data na cestách. Pokud však chcete vidět plnou verzi stránek, stačí kliknout na ikonku globusu a načte se klasická podoba stránek, na jakou jste zvyklí z normálních prohlížečů.

Pokud tak však učiníte, musíte počítat s vetší spotřebou dat a o trochu delšími časy načítání. Proto bych tuto funkci používal spíše jen při připojení na Wi-Fi. Na cestách, třeba při cestování metrem, Flynx září nejvíce díky rychlému načítaní a malému objemu dat.

Flynx - Přečtěte si web chytře
Kliknutí na odkaz vyvolá bublinu s ukazatelem načítání. Klepnutím na něj stránku otevřete. Tažením bubliny dolů jej zavřete.

V nastavení zde toho moc nenajdete. Můžete si zvolit, zda bude bublinka vyskakovat vpravo či vlevo, její velikost a pak i pár dalších možností úprav vlastností aplikace. Například zde můžete povolit stránkám načítat JavaScript nebo jakou funkci bude mít tlačítko pro návrat.

To však není vše, Flynx nabízí i spoustu dalších funkcí převzatých z klasických prohlížečů. Aplikace si vede historii navštívených stránek, najdeme v ní složku Oblíbené, umí přepínat mezi mobilní a desktopovou verzí stránek a dokonce i zkracuje odkazy pro jednodušší sdílení. To vše lze navíc synchronizovat a zálohovat pomocí vašeho Google účtu.

Flynx nabízí více funkcí, než se na první pohled může zdát.

Pokud si chcete zkrátka jen trochu zpříjemnit prohlížení webu na vašem zařízení, ať už je to telefon či tablet, dejte Flynxu šanci. Aplikaci si můžete na Google Play stáhnout zcela zdarma a rozhodně má co nabídnout. Kdo ví, třeba se stane její přítomnost povinností na každém vašem zařízení, stejně jako se stala u mě.

Stáhnout Flynx - Přečtěte si web chytře

Google Play

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze