Véčko a tank od Nokie i netradiční telefon všech barev

mNews
Véčko a tank od Nokie i netradiční telefon všech barev
  • Nokia u nás začala prodávat dva hloupé telefony, které nás opravdu zaujaly na veletrhu IFA
  • Andy Rubin se vytasil s novým zařízením s netradičním poměrem stran
  • mNews přináší pravidelný přehled nejzajímavějších zpráv z uplynulého týdne

Google dnes představí nové Pixely 4, ještě předtím se ale podíváme na přicházející Nokie, patent od Xiaomi a český Netflix.

Véčko a tank od Nokie i netradiční telefon všech barev – mNews

Véčko a tank od Nokie přichází na náš trh

Je to zvláštní, ale mezi hvězdy veletrhu IFA patřily dva hloupé telefony od Nokie. Véčko 2720 Flip a odolný 800 Tough. Oba telefony nyní míří na český trh s cenovkou 2 600 Kč, respektive 3 000 Kč. Véčko 2720 Flip se díky velké klávesnici hodí třeba pro seniory, ale nechybí mu Facebook, WhatsApp a další aplikace. To samé platí pro 800 Tough, který navíc odolá vodě, prachu, ale i pádům.

Ovladač, nebo telefon? Rubin se chlubil na Twitteru

Andy Rubin, spolutvůrce Androidu a autor Essential Phonu na Twitteru láká na nové zařízení s netradičním poměrem stran. Záda se chlubí proměnlivými barvami a v ruce působí spíše jako dálkový ovladač. Přední strana má průstřel a vzadu nechybí fotoaparát a čtečka otisků. O jaké zařízení jde však s určitostí říct nemůžeme.

Xiaomi chce selfie kameru v rohu

Xiaomi nás zaujalo novým patentem. Ten ukazujete telefon se selfie kamerou v samém rohu displeje. V místě, kde je dnes běžné vídat zaoblení. Mohlo by jít o zajímavé řešení, jestli se ho někdy dočkáme však jisté vůbec není.

Netflix v češtině, nabízí i místní filmy

Česká republika se konečně dočkala a Netflix nyní nabízí prostředí i obsah v češtině. Pokrytí samozřejmě není zatím tak velké, ale již nyní si u mnoha seriálů a filmů pustíte české titulky, někde dokonce dabing. Navíc se v nabídce objevil i původní český obsah, kterého má stále přibývat.

Netflixu vyrostla konkurence a minimálně v Americe začíná mít potíže. I to může být důvod, proč se začíná zaměřovat i na zahraniční trhy. Pro nás je to jedině dobře. A co vy? Koukáte na Netflix?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze