Top Apps: výběr užitečných widgetů

Widgety patří neodmyslitelně k Androidu již od jeho prvopočátku, a proto jsme se rozhodli, že je čas si jich pár konečně ukázat. Výjimečně jsme si také neurčili konkrétní kategorii, do které by všechny dnes představené aplikace spadaly. Zkrátka vám jen představíme pár užitečných widgetů, na které jsme narazili při toulkách v obchodě Google Play.

TOP Apps: widgety

Foldery

Nejprve se podíváme na Foldery, které vám stylově pomůže s organizací vaší domovské obrazovky. V aplikaci si jednoduše jen vytvoříte vlastní složky, které lze upravovat jak je libo. Následně si do složky vložíte aplikace, které chcete a na domovské obrazovce si přidáte widget Foldery.

Foldery

Kromě zvýšení přehlednosti či pěkného zpracování se však tento widget hodí i z jiného důvodu. Pokud třeba zkoušíte často různé launchery a nebaví vás si pořad znovu a znovu nastavovat rozvržení domovské obrazovky, můžete si všechny aplikace rozvrhnout do tohoto widgetu a pak si jej jednoduše vložit na novou domovskou obrazovku. Jednoduché a užitečné.

Stáhnout Foldery Multicon Folder Widget

Google Play (zdarma)

DashClock

Občas se také na svůj telefon podíváme jen abychom zjistili, kolik je hodin a k tomu nám poslouží DashClock. Známý widget, který nabízí v krásném Material Designu mnoho různých typů hodin a trochu přizpůsobení k tomu.

DashClock

K hezky vypadajícím hodinám si tak můžete přidat pár funkcí navíc jako zobrazení počasí, zmeškaných hovorů, nepřečtených zpráv, události v kalendáři a podobně. Všechny tyto prvky jsou navíc aktivní, takže se z nich můžete rychle dostat do odpovídajících aplikací. Pokud běží váš telefon či tablet na Androidu 4.2 či novějším, nic vám ve stažení nebrání.

Stáhnout DashClock Widget

Google Play (zdarma)

Google Keep

Pro krásné a přehledné zobrazení vašich poznámek přímo na domovské obrazovce nemůžeme doporučit nic jiného něž Google Keep. Jde nejen o jednu z nejlepších aplikací pro poznámky či seznamy, ale zároveň také nejlepší volbou pro widget s těmito funkcemi.

Google Keep

Design je opravdu pěkný a vytvářet můžete rychlé poznámky, odškrtávací seznamy, přidávat k nim obrázky, kreslit, barevně si je upravovat a další. Velkým plusem je potom automatická synchronizace s Google účtem, takže můžete mít své poznámky na svém telefonu, počítači či iPadu vždy synchronizované a připravené k nahlédnutí.

Stáhnout Google Keep

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zooper Widget

Pomocí widgetu si můžete kompletně přetvořit podobu vaší domovské obrazovky a právě Zooper Widget vám ukáže, co vše je možné vytvořit. Máme u něj obrovské možnosti přizpůsobení a můžeme si stáhnout i předlohy s různými funkcemi a naprosto odlišnými vzhledy.

Zooper Widget

Lze však vytvořit i vlastní widgety s  funkcemi zobrazení různých informací o systému, předpovědi počasí, kalendáře, informací o připojení k internetu a tak dále. Možnosti úprav a titěrného nastavování zde zkrátka nemají konce. Díky Zooperu je tak možné spojit všechny možné widgety do jednoho přehledného a pěkného balíčku, který každého na první pohled zaujme.

Stáhnout Zooper Widget

Google Play (zdarma)

SectoGraph

Na samotném závěru si ukážeme pořádný widget pro kalendář a nutno říct, že originální SectoGraph se opravdu povedl. Widget má podobu kulatého ciferníku hodin, na kterém máme analogové ručičky a uprostřed můžete mít i digitální čas s datem. Zatím to vypadá spíše jako hodiny, tak kde je háček?

SectoGraph

Magie začne až když se přiblíží čas nějakých událostí ve vašem kalendáři, se kterým se Sectograph automaticky synchronizuje. V průběhu dne tak uvidíte přímo na ciferníku, kdy máte jaké události a jak dlouho zaberou. Pěknému designu přispívá rovněž fakt, že s plynutím času se postupně objevují nové události a mizí ty staré, aby vše vypadalo uhlazeněji. Přidejte pár možností úprav v nastavení a máme tu opravdu povedený widget, který si zaslouží vyzkoušet.

Stáhnout SectoGraph

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze