Telefon s týdenní baterií, Apple Pay v Česku a další zprávy týdne

mNews
Telefon s týdenní baterií, Apple Pay v Česku a další zprávy týdne
  • Očekávané spuštění Apple Pay proběhlo v Česku dnes ráno, můžete tak platit iPhonem bezkontaktně
  • Připravovaný smartphone Energizer nabídne 18 000mAh baterii s týdenní výdrží
  • mNews pravidelně přináší přehled toho nejzásadnějšího za uplynulý týden

Vytáhněte trumpety a hrajte fanfáry, Apple Pay se u nás konečně rozběhl a přidal se po bok Google Pay. Dále si povíme třeba o telefonu s týdenní výdrží. Vítejte u mNews.

Telefon s týdenní baterií a Apple Pay v Česku – mNews

Apple Pay oficiálně startuje v Česku

Dlouho spekulované a neoficiálně potvrzené datum spuštění Apple Pay v Česku se potvrdilo a počínaje dnešním dnem můžete platit bezkontaktně iPhonem. Pokud to tedy podporuje vaše banka. U nás naleznete kompletní přehled podporovaných bank a služeb, stejně tak i návod, jak Apple Pay uvést do provozu. Nemáte se čeho bát, alespoň to zkuste.

Známe podrobnosti Xiaomi Mi 9

Nejvýkonnější Snapdragon 855 nebo až 12 GB operační paměti. Xiaomi Mi 9 nepochybně nabídne perfektní výkon. Telefon se nevyhne decentnímu kapkovitému výřezu. Potvrzena je také varianta s průhlednými zády. I když jsou zobrazené komponenty pouze atrapami, výsledek vypadá efektně. K odhalení by mělo dojít již zítra, telefon by však měl stát v základní variantě přibližně 11 tisíc korun.

Energizer nabídne týdenní výdrž baterie

Výrobce baterií Energizer vstupuje do mobilního průmyslu a oznámil hned 26 připravovaných modelů. Ano, 26! A slibuje především dlouhou výdrž baterie. Energizer Power Max P18K má tak nabídnout 18 tisíc mAh. To by mělo znamenat bezproblémovou týdenní výdrž. To se samozřejmě podepíše na tloušťce zařízení – naroste na 18 mm. Kromě toho telefon nabídne dvě vysouvací selfii kamery a minimální rámečky.

Za drahá data si můžeme sami

Jsou data v České republice drahá? Nepochybně, v EU patří ceny k nejvyšším. Výrok ministryně Novákové, že si za to můžeme sami, když příliš využíváme Wi-Fi, jste asi slyšeli. A nemá smysl ho tu omílat, ale sluší se zdůraznit, že jestli se situací dovede někdo pohnout, je to právě vláda, na kterou bychom měli všichni tlačit. Premiér Babiš se navíc dušuje, že jeho slib o snížení cen stále trvá. Zrušení roamingu se kdysi zdálo také utopické a díky EU to šlo.

Vzpomeňte si na dva týdny starý díl, kde jsme hovořili o veřejné Wi-Fi síti v Brně s 4MB FUPem. Brňáci, apeluji na vás, ne abyste tohoto připojení příliš využívali. Pokud vám však nějaká data ještě zbývají, naskočte na mobilenet.cz, tam najdete všechny důležité zprávy ze světa telefonů.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze