Je libo baterii s kapacitou 16 000 mAh? Podívejte se na Energizer Powermax P16k Pro

4
Je libo baterii s kapacitou 16 000 mAh? Podívejte se na Energizer Powermax P16k Pro
  • Technologie akumulátorů se bohužel nevyvíjí tak rychle, jak bychom si představovali
  • Výdrž smartphonů se za posledních několik let prakticky nezměnila
  • Doslova s kanónem na vrabce se proto rozhodla jít značka Energizer
  • Jejich model Powermax P16k Pro nabízí akumulátor s kapacitou 16 tisíc mAh

Znáte české přísloví „jít s kanónem na vrabce“? Výrobce telefonů značky Energizer ho nejspíš zná, protože jinak si nedokážeme vysvětlit jeho aktuální výtvor, který jsme potkali na MWC v Barceloně. Jeho model Energizer Powermax P16k Pro je obrovský smartphone s akumulátorem o kapacitě 16 tisíc mAh!

Energizer Powermax P16k Pro – MWC 2018

Zřejmě si řekli, že když něco nejde silou, půjde to ještě větší silou. V tuto chvíli na trhu nenajdete smartphone se silnějším akumulátorem a Energizer Powermax P16k Pro mám dokonce větší kapacitu baterie než většina powerbank. Obří akumulátor by měl udržet telefon naživu zhruba jeden týden běžného používání, což je však zcela upřímně trochu méně, než bychom očekávali.

Prototyp tohoto modelu jsme si mohli prohlédnout na akci ShowStoppers, která je tradičně pořádána při konferenci MWC v Barceloně. Jedná se o obrovský smartphone silně připomínající cihlu, který však ve svých útrobách skrývá vcelku zajímavý hardware. Jedná se například o čipset Mediatek Helio P23, 128 GB vnitřní paměti a 6 GB RAM. Zaujal nás také duální fotoaparát, a to nejen vzadu, ale také vepředu a nechybí například USB-C nebo čtečka otisku prstů.

Model Energizer Powermax P16k Pro by měl na trh dorazit v průběhu tohoto roku za cenu kolem 12 až 13 tisíc korun, což není úplně málo. Na druhou stranu nabízí vcelku zajímavou výbavu a faktem zůstává, že větší baterii dnes nejspíš nikde jinde nenajdete.

Diskuze ke článku
Adam V
Spíš by mě zajímala celková váha tohohle monstra.
Samo Kosík
Samo Kosík
okolo 300 gramov aj viac
Martin Olszar
Martin Olszar
Mě by zajímalo score na antutu, kolik má? :-) Doufám, že nezklame.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze