Prohlédli jsme si ohebné véčko Energizer, ze kterého se vám hrůzou zježí chlupy

Prohlédli jsme si ohebné véčko Energizer, ze kterého se vám hrůzou zježí chlupy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Cena novinky se má pohybovat okolo 12,5 tisíc korun
  • Výbavou a zpracováním však jen těžko zaujme

Horkým trendem letošního veletrhu MWC 2024 byla bezpochyby cenově dostupnější ohebná véčka, která zde prezentovaly značky, jako je Doogee, Nubia či Energizer. Posledně zmíněného výrobce mnozí znají především díky tužkovým bateriím, ve svém portfoliu má však také smartphony, nově včetně skládačky typu véčko.

Bude tohle nejlevnější véčko? Energizer U660S vyjde na 12,5 tisíce

Důraz na cenu a „mramorová“ záda

Ohebné véčko Ultimate U660S není tak docela věrné pověsti značky Energizer, která na veletrhu představila rovněž 28 000mAh monstrum Energizer Hard Case P28K s udávanou 94denní výdrží na nabití. Důvodem je relativně malá baterie o kapacitě 3 400 mAh, což je například o 300 mAh méně, než má Galaxy Z Flip5, nehledě na to, že mnohá ohebná véčka mají ještě větší baterie. Ačkoliv prozatím nemůžeme hodnotit výdrž, která se odvíjí nejen od velikosti baterie, ale také od optimalizace systému, použitého čipsetu, displeje a dalších aspektů, je tato relativně malá baterie spíše zklamáním.

Energizer Ultimate U660S

Nutno dodat, že Ultimate U660S nás příliš neoslnil ani dílenským zpracováním či vzhledem. Samozřejmě si na každém stánku s novinářským průkazem okamžitě vyslechnete, že prezentované kousky se mohou lišit od finálních produktů (jsou to tedy předprodukční kusy), i tak na nás ale působila novinka poměrně lacině a snadno by získala nominaci na jeden z nejošklivějších telefonů letošního veletrhu, i když je vzhled značně subjektivní. Chvalitebné je nasazení kovového rámečku, méně však výrazná mezera v oblasti pantu, kterou už mají moderní véčka vyřešenou o dost lépe, ale podle nás také poměrně nepovedený dekor mramorování (lze-li jej takto vůbec označit). Další zajímavostí tohoto modelu jsou pak rámečky kolem 6,6" ohebného panelu s rozlišením 2 400 × 1 080 pixelů, které nejsou symetrické. Při pohledu na horní část displeje je patrné, jak je rámeček uprostřed tenčí a po stranách se rozšiřuje, což naživo nepůsobí moc hezky.

V neposlední řadě se můžeme podělit také o dojmy z pantu, který se v otevřeném stavu viklá a nepůsobí jistě. Přidáme-li k tomu přítomnost čipsetu MediaTek Helio G99, zůstávají naše první dojmy značně rozporuplné. Nevábný vzhled a zpracování navíc novinka nedokáže vynahradit ani zajímavým hardwarem. Zabodovat by naopak měla cenou 500 eur, tedy v přepočtu zhruba 12,5 tisíc korun. Dle našeho názoru se ani za tuto cenu nevyplatí uvažovat o nákupu, třeba nás však Energizer Ultimate U660S ještě překvapí.

Energizer Ultimate U660S

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
Displej?, ?" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx
ProcesorMediaTek helio G99,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor3 400 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze