Průhledné Xiaomi Mi 9 dostane speciální fotoaparát

8× aktualizováno
Průhledné Xiaomi Mi 9 dostane speciální fotoaparát
  • Vlajková loď Xiaomi pro rok 2019 má nabízet takřka vše
  • Procesorem bude výkonný Snapdragon 855
  • Nasazen má být špičkový 48megapixelový fotoaparát

Aktualizováno 21. 2. 2019

Jak odhalily předchozí úniky, kromě klasických variant na nás čeká i jedna speciální s „průhledným“ zadním krytem. Ta přinese kromě výjimečného vzhledu i zajímavou výbavu. Množství RAM se navýší na 12 GB a vnitřní paměť na 256 GB. Nyní se ven dostávají ven i první střípky informací o fotoaparátu. Ten má mít světelnost f/1.47 a systém čoček s přídomkem 7P. To znamená, že je zde použito sedm hlavních optických elementů, zatímco ostatní špičkové fotomobily používají šest/pět.

Mi 9

Aktualizováno 18. 2. 2019 - 17:00

Do představení Xiaomi Mi 9 zbývají pouhé dva dny. Nyní došlo k odhalení velmi pravděpodobných cen jednotlivých variant modelu Mi 9.

Xiaomi Mi 9 cena v eurech přepočet na koruny
6 / 64 GB 430 eur 11 100 Kč
8 / 128 GB 455 eur 11 700 Kč
8 / 256 GB 480 eur 12 350 Kč
8 / 256 GB (průhledná edice) 520 eur 13 400 Kč
12 / 256 GB Explorer edice 785 eur 20 200 Kč

Aktualizováno 18. 2. 2019

Xiaomi nadále pokračuje v odhalování konkrétních vychytávek. Tentokrát například víme, že displej bude typu Super AMOLED s Full HD+ rozlišením a malým kapkovitým výřezem. O jeho ochranu se bude starat sklíčko Gorilla Glass 6. Přímo v displeji pak bude zabudovaný senzor okolního světla.

Xiaomi Mi 9

Dále je potvrzena průhledná prémiová varianta, která bude mít mimochodem 12GB operační paměť. Zadní sklo má být tlusté pouhých 0,4 milimetru. Opět tak budeme moci zdánlivě vidět vnitřnosti telefonu. Zřejmě však stejně jako v případě modelu Mi 8 Pro půjde pouze o atrapu a opravdový hardware bude skrytý. I tak by měl výsledek vypadat originálně.

Průhledná verze Xiaomi Mi 9

Xiaomi nepřestává lákat na další klíčové věci. Například jde o dynamickou tapetu, která se mění dle denní doby. Dostane se také na barevně nastavitelný režim Always-on displeje.


Aktualizováno 15. 2. 2019

Xiaomi postupně poodhaluje svou vlajkovou loď, do jejíhož představení zbývá již jen pět dní. Aktuálně bylo skrze Facebook prozrazeno, že telefon bude poháněn procesorem Snapdragon 855.

Aktualizováno 14. 2. 2019

Očekávané Xiaomi Mi 9 bude představeno již za méně než týden, a než se tak stane, můžeme se pokochat čerstvou várkou fotografií pořízených trojicí fotoaparátů na zadní straně. Na nich můžeme spatřit květiny (tématicky k dnešnímu Valentýnu), sympaticky vypadající labradory a již ne tak sympaticky vyhlížejícího kraba v akváriu. Vodoznak na posledních dvou snímcích navíc prozrazuje, že hlavní snímač bude mít rozlišení 48 megapixelů. I zde se tedy můžeme těšit na funkci „čtyři v jednom“, která poskládá pixely do výsledného snímku o velikosti 12 megapixelů, zato však podstatně vyšší kvality. Všechny fotografie vypadají velmi působivě.

Aktualizováno 13. 2. 2019

Příští vlajková loď Xiaomi bude spoléhat na trojitý fotoaparát na zadní straně. Odhalila to nová fotografie, kde můžeme právě zadní stranu vidět. Fotoaparáty jsou rozestavěny vertikálně a nejníže je ještě přisvětlovací dioda. Známe také datum představení. To proběhne 20. února. Je to trošku škoda, že Xiaomi zvolilo zcela shodný termín jako Samsung.

Kromě zadní strany se můžeme podívat i na čelo telefonu. Samozřejmostí je velký displej a Xiaomi bude nadále věrno i výřezu, byť v malém kapkovitém formátu.


Aktualizováno 8. 2. 2019

Zdá se, že nová vlajková loď od Xiaomi by měla být opravdovou designovou lahůdkou. Tak to alespoň naznačil produktový manažer společnosti, Wang Teng Thomas, který prozradil, že design telefonu dostal na starost Mi Liu. Ten navrhoval rovněž Xiaomi Mi 6, které je právem považováno za jeden z nejatraktivnějších smartphonů od Xiaomi.

Xiaomi Mi 9

Vlajková loď Xiaomi Mi 9 má být již za rohem a doposud jsme si telefon mohli prohlédnout pouze na několika nepříliš kvalitních obrázcích, na jejichž pravdivost se pochopitelně nemůžeme 100% spoléhat. Počítat však údajně můžeme s přítomností trojité kamery, výkonným Snapdragonem 855 a opravdu rychlým nabíjením.

Aktualizováno 4. 2. 2019

Přesně po měsíci o sobě opět dává vědět Xiaomi Mi 9, tedy budoucí vlajková loď čínského výrobce. Objevila se fotografie, na které má být zachycen produktový manažer Xiaomi Wang Teng Thomas s Mi 9 v rukách. Vidíme pouze část zadní strany, avšak i ta nám dává najevo, že Xiaomi nasadí zřejmě trojitý fotoaparát. Jde o potvrzení dřívějších informací, které najdete níže v tomto článku. Současně na zádech chybí čtečka otisků prstů. Nasazena tedy bude přímo v displeji a má jít o modernější verzi, než kterou jsme mohli vidět v Xiaomi Mi 8 Explorer.

Xiaomi Mi 9

Původní informace ze 4. 1. 2019

Xiaomi již samozřejmě spřádá plány na svůj budoucí vlajkový model. S největší pravděpodobností ponese název Mi 9 a bude nabízet vcelku očekávanou výbavu. Například 6,4palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlišením bude mít poměr stran 19:9. Předpokládá se také malý výřez kapkovitého tvaru. Pod kapotou má být nasazen procesor Snapdragon 855 a základní verze bude disponovat 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm.

Zadní strana má být domovem tří fotoaparátů. Hlavní bude mít 48 megapixelů a půjde o senzor IMX586 od Sony. Sekundární fotoaparát nabídne 12megapixelů a třetí objektiv do party má být typu 3D TOF pro skenování objektů a vzdálenosti. Ve výřezu displeje bude sídlit kamerka Sony IMX576 s 24 megapixely.

Známe také pravděpodobné rozměry zařízení 155 × 75 × 7,6 milimetrů. Do tohoto tělo výrobce dostane baterii s kapacitou 3 500 mAh a možností rychlého nabíjení (32 W). Samozřejmostí pak bude Android 9.0 Pie. V prodeji se má Xaomi Mi 9 objevit v březnu, a tak se nabízí jako možný termín představení únorový veletrh MWC v Barceloně. Cena základní varianty má být zhruba 380 eur, což je cca 12 tisíc korun s daní.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
A reklamou zejména..
haha
a trapným notchem taky? :D jaj xiashit
grcek
pekny, maly, vykonny tablet.
Mio
Myslíš tú reklamu v systéme, ktorá sa v našich končinách nikdy neobjavila?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze