Android 4.0 ICS se dostává i na Sony Ericsson Xperia active

Pro majitele odolného Xperia active máme dobrou zprávu. Sony na svém blogu oznámilo, že se pro přístroj v těchto chvílích začíná šířit oficiální aktualizace na nejnovější verzi operačního systému Android Ice Cream Sandwich.

Sony Ericsson Xperia active - oficiální fotografie

Čtěte také - Sony Ericsson Xperia mini konečně dostává Android 4.0.4

Aktualizace se, stejně jako v případě kteréhokoliv dalšího přístroje, šíří postupně, pokud tedy vaše SI číslo (osmimístné číslo s pomlčkou ve tvaru "SI 1111-1111" uvedené pod baterií hned pod logem výrobce) není na seznamu telefonů pro kterých je update dostupný, obrňte se trpělivostí. Čekat budete maximálně několik dnů, spíše hodin. V případě, že už se aktualizace nemůžete dočkat, můžete manuálně zavítat na oficiální stránku výrobce a zkontrolovat, zda už není update ve vašem regionu k dispozici. Ten by měl mít 38 MB.

Sony Xperia active - fotografie z recenze

TIP! Recenze Sony Ericsson Xperia active – Odolný Android s uchem

Sony Ericsson Xperia active je smartphone, jehož největší devizou je jednoznačně odolnost. Telefon je odolný vůči prachu, pádu a dokonce se s ním můžete bez obav zahrát i na potápěče. Kromě svých outdoorových vylepšení je active hardwarově i softwarově velice podobná, jako ostatní modely Sony Ericssonu z roku 2011. Nabídne například svižný jednojádrový s taktem 1 GHz, 512 MB RAM, 5 megapxielový fotoaparát, bezdrátovou Wi-Fi, 3G mobilní připojení nebo integrovaný modul pro navigaci skrze systém GPS. Operačním systémem je od výroby Android 2.3.4, který je právě v těchto dnech aktualizován na nejnovější verzi 4.0.4. Xperia active je tedy po nedávno aktualizované Xperii mini posledním modelem z rozsáhlého portfolia výrobce Sony Ericsson z roku 2011, který se udpatu dočkal. Na druhou stranu updatu se už nedočká Sony Ericsson Xperia Play.

Pokud patříte mezi majitele telefonu, podělte se s námi a s ostatními čtenáři o vaše dojmy z této zásadní aktualizace v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia active

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 55 × 16,5 mm, 110,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pan Někdo
A to se ještě nedostala do většina Xperií Mini ST15i... -.-
JayTee
Ještě kdyby ty aktualizace byly... Na ST15 dle SI codes je již od pátku, Update Center ani ťuk. Prý aktuální...
i7
lidi hold si musite počkat nejde uvolnit všechny aktualizace najednou vite co by stalo? server by se přehltil a nebyla by žadna aktualizace.
JaryK
Psal jsem to uz vecra k Mini - Xperia Active - vcera pres PC Companion update na 4.0.4. Po prvnim spusteni po updatu klasicky spousta cekani, trhani, nacitani... ted po dni behu naprosta spokojenost. Krome spousty probiranych vylepseni me zaujalo, ze novy font je velmi dobre prizpusobeny mensim obrazovkam (Active ma jako Mini 320 x 480) a proti puvodni verzi pusobi jemneji, tak nejak ostreji a citelneji - celkovy dojem jako by se "zvysilo rozliseni". Samo porad par nedodelku, ale jinak zatim rozhodne kladne dojmy. Update: zatim se zda, ze prestala fungovat stavova dioda...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze