Sony Ericsson Xperia ray: elegance v malém těle

16

Chybí vám na trhu elegantní dotykový telefon, který nabídne špičkovou výbavu a přitom jej nebudete muset vláčet v kufru? Odpovědí může být nová Xperia ray. Luxusní kovový vzhled, velmi jemný displej, jednojádrový procesor s taktem 1GHz či 8,1 Mpx fotoaparát s technologií Exmor R.

Sony Ericsson Xperia ray - oficiální fotografie

Styl a rozměry. To budou hlavní trumfy dnes představené Xperie ray. Zdá se totiž, že Sony Ericsson našel prázdné místo na trhu. Malý telefon se špičkovou výbavou a elegantním vzhledem. Novinka uchvátí zejména rozměry, které činí 111 x 53 x 9,4 milimetrů. Na výšku sice známe menší modely, nicméně Xperia ray si zachovává dostatečně velký displej. Ten na 3,3 palcích nabídne velmi jemné rozlišení 854 x 480 pixelů a je vybaven technologií BRAVIA pro reálnější podání barev. Šířka 53 milimetrů je také velmi příjemná a telefon se bude pohodlněji držet v dlani. S tloušťkou 9,4 milimetrů se pak řadí ke skupince nejtenčích chytrých telefonů. Vše zakončuje hmotnost pouhých 100 gramů.

Sony Ericsson Xperia ray - oficiální fotografie

Hmotnost překvapí tím více, když zjistíme, že Xperia ray používá kovový rám pro pevnost konstrukce. Design telefonu se nese ve stylu Xperie mini. Dvojice senzorových kláves a níže položené středové tlačítko. V prezentované zlato černé variantě působí Xperia ray velmi elegantně. V jejím menším těle se, krom kvalitního displeje, ukrývá i silná baterie s kapacitou 1500 mAh. Hodnota sice nijak dech beroucí není, ale vzhledem k menšímu displeji by se výdrž mohla šplhat výše, než je dnešním zvykem.

O plynulý běh se postará opět jednojádrový procesor s taktem 1GHz. Interní paměť bohužel příliš radosti neudělá. Nabízí pouhých 300 MB. Naštěstí výrobce přibalil alespoň jednu 4 GB paměťovou kartu. Operačním systémem byl, jak jinak, zvolen Android ve své aktuální verzi 2.3 Gingerbread.

Xperii ray netradičně chybí spoušť fotoaparátu na pravém boku

Krom obvyklých funkcí, které modernímu chytrému telefonu nemohou chybět, a o kterých se dozvíte v tabulce, by Xperii ray měl dobrou pověst dělat fotoaparát. Nabízí rozlišení 8,1 megapxielu, automatické ostření, detekci obličeje a přítomna je i LED dioda. Znovu se také setkáme s technologií Exmor R, která usnadňuje fotografování ve zhoršených světelných podmínkách. Umožněn je taktéž záznam videa v maximálním rozlišení 1280 x 720 pixelů. Xperia ray je pak také více propojena s Facebookem pomocí speciální aplikace.

Pokud vše půjde jak má, měla by se Xperia ray objevit na pultech obchodů v průběhu třetího čtvrtletí. Cena prozatím nebyla oznámena.

Nepřehlédněte ani zbylé dvě novinky

Technické parametry Sony Ericsson Xperia ray

Kompletní specifikace
Konstrukce111 × 53 × 9,4 mm, 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,3" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 300 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2011, ?
Diskuze ke článku
Ejdý
To je sice super, že představili další super model, ale ten se do prodeje u nás dostane beztak někdy příští rok, aspoň už by mohli konečně vydat oficiálně u nás ten Arc nebo Neo, protože to by měla být teď priorita, už na to čekám celou věčnost !! Je to vtipný, že vymýšlí další generaci, když ještě ani ta předchozí nejde oficiálně koupit :p
Radim
Konečně kvalitní mobil, co se mi vejde do kapsy.
medard
Čekám na Pro , jeho uvedení na trh se oddaluje měsíc po měsíci.
Měl přijít zároven s Neo.
Mám takový pocit,že to tsunami se SE tak nějak hodilo do krámu :))
Nedodržením termínu jsou z obliga páč je na co se vymluvit!
xsarahdi
Krasa.....
ostatný výrobcovia sa naháňajú za jadrami bez využitia(momentálne) tak SE pomaličky a potichu pracuje na zaplnení medzier na trhu(a že ich je veľa) aby ponúkli kompletné portfólio od Low až po High ... a zaklincujú to Duom
Paráda.... som príjemne prekvapený....všetko na 2.3.3
SE GOO ...ukážte neprajníkom, že ani katastrofa Vás nezlomila....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze