Testujeme Sony Ericsson Xperia mini pro: první dojmy a video

81

Do redakce nám dorazil jeden z nejmenších telefonů na trhu, do kterého se výrobci podařilo vměstnat ještě plnohodnotnou qwerty klávesnici. Sony Ericsson Xperia mini pro je malý Android, který však zvládne velké věci. Jaké jsou první dojmy z tohoto malého pisálka?

Sony Ericsson Xperia mini pro se se svými rozměry 92 × 53 × 18 mm skutečně schová do dlaně. Nečekaná je ale hmotnost, která i při takto malých rozměrech vyšplhala k hodnotě 136 gramů. Je to takový malý cvalík.

Sony Ericsson Xperia mini pro bude dostupný i v dalších barevných variantách, v redakci se nám usadila černá verze

V ruce však telefon sedí skvěle a tak mu nějaký ten gram navíc jistě odpustíte. Zvláště vezmete-li úvahu, že po vysunutí se na vás usmívá plnohodnotná qwerty klávesnice, která vám velmi usnadní jakékoliv zadávání textu. Na malém dotykovém displeji s úhlopříčkou pouhé 3 palce se totiž moc dobře nepíše. Klávesnice má dostatečné rozestupy mezi tlačítky, pouze stisk je velmi tuhý a tak bude vyžadovat trochu zvyku.

Tip: Informace o možnostech sledování videa ve 3D najdete v našem článku.

Sony Ericsson XPERIA mini pro – 3D videopohled

Pokud sháníte 3D brýle k našim videím, můžete si je objednat za 34,85 Kč od mobilenet.cz přímo k vám domů.

Vraťme se ještě trochu ke konstrukci - díky své hmotnosti působí Sony Ericsson Xperia mini pro velmi robustním dojmem. Proto trochu zamrzí vůle, kterou má horní část výsuvného mechanismu. V dolní části však obě poloviny sedí skvěle a při vysunutí již žádnou vůli nepocítíte. Na výsuvném mechanismu by se tak momentálně hledaly mouchy jen těžko, uvidíme jak bude vypadat po delším používání.

Čím mne Sony Ericsson Xperia mini pro velmi mile potěšil je uživatelské prostředí a především jeho plynulost. Sony Ericsson si na odladění Androidu dal evidentně záležet a 1GHz procesor také udělá své. Výsledkem je, že je prostředí plynulé, neseká se a všude poskakují, plují a pohybují se různé animace.

Sony Ericsson obohatil model Xperia mini pro o vlastní uživatelské prostředí, které můžeme znát už z předchozích generací modelů Xperia mini. Příjemnou vlastností je, že kroužky v rozích obrazovky se skryjí pokud na jejich místo umístíte widget. Jinak se dají využívat jako složky pro zástupce aplikací, přičemž do každého rohu můžete dát až 4 aplikace.

I když se jedná o velmi malý telefon, svou výbavou si v ničem nezadá s většími kolegy

Co mne u Sony Ericssonu Xperia mini potěšilo také je fotoaparát. Výrobci se skutečně do tak malého těla podařilo vměstnat spoustu moderních technologií, které byste čekali v telefonech 2krát větších. Fotoaparát se pyšní rozlišením 5 Mpx, nechybí mu autofocus a dokonce ani funkce rozpoznání obličeje a rozpoznání úsměvu. Fotografie pořízené tímto fotoaparátem pak patří mezi nejlepší ve své kategorii a předčí i některé telefony z vyšších kategorií.

Fotografie dělá Xperia mini pro velmi slušné

Než vám přineseme klasickou recenzi, můžete se podívat na náš klasický videopohled výše. Trochu nezvykle jsme jej však nyní vytvořili ve 3D. Pokud však nemůžete 3D sledovat, lze jej jednoduše vypnout. Jak se vám 3D videopohled líbí?

Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Co máme vyzkoušet, kterou funkci prověřit? Dotazy vám zodpovíme v diskuzi pod článkem nebo v chystané recenzi. Co na novou Xperii mini pro říkáte?

Technické parametry Sony Ericsson Xperia mini pro

Kompletní specifikace
Konstrukce92 × 53 × 18 mm, 136 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, ?
Diskuze ke článku
Pepa
V soucasnosti mam X10 mini pro a u meho kousku byla vysuvna klavesnice opravdu az neprijemne tuha, povolila a jiz se na ni pise dokonale. Co se vule mechanismu tyka, u meho kousku take pritomna je a zustala stale stejna-takze ocekavam, ze se ani u tohoto letosniho modelu menit nebude. Mozna taky trosku co kus to unikat-u me a kamaradciny Xperky se toto potvrdilo-napr. moje vuli ma a kamaradcina ne, jeji klavesnice tuha nebyla, moje ano.... :) .

Jsme rad, ze standart nastaveny lonsky m modelem byl posunut o kus dale i co se fota tyka-pac i lonsky model svymi fotkami ostudu rozhodne neudela :).

Uz aby mi rikala pane.
Pepa
Jen by me zajimalo-jak dobre se Vam ovladala ta senzorova tlacitka?
Katy
Už se moc těším až si ji pořídím :) Jak na tom vypadá GPS navigace a wifi-hotspot?
Milan
Můžete i zde potvrdit pro jistotu funkci hlas.ovládání a vytáčení,jako v případě SE.mini?Má ekvalizer pevný,nebo má možnost seřízení pásem,popřípadě jestli je možno ekva. doinstalovat z androidu,který by měl nastavitelná pásma a ne jen předvolby.Prosím i zde o zjištění funkce nahrávání z rádia.Má diktafon,nebo je možno doinstalovat z androidu?Kdy bude kompletní recenze?Děkuji za odpovědi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze