Sony Ericsson Xperia mini v redakci: první dojmy a video

59

V redakci máme velmi očekávanou novinku na českém trhu. Mnoho lidí netrpělivě očekávalo nástupce populární Xperie a doufalo, že výrobce nepřestřelí cenu. Sony Ericsson Xperia mini se však začal prodávat za méně než 5 tisíc korun, což je na sympatický, malý a dobře vybavený telefon lákavá nabídka.

Telefon právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi, na Facebooku i Twitteru.

O Xperii mini je opravdu zájem, o čemž svědčí i počet příspěvků v naší diskuzi pod články, týkajících se novinky. My jen dodáme, že se vůbec nedivíme. Konečně na trh opět dorazil výkonný a přitom malý telefon s Androidem, který přináší slušnou výbavu bez velkých kompromisů a atraktivní design. Navíc se na trhu ve stejný čas objevuje také varianta Xperia mini pro s výsuvnou klávesnicí, kterou již pro vás také testujeme.

TIP: přečtěte si také preview Sony Ericssonu Xperia mini

Sony Ericsson XPERIA mini (3D) – videopohled

Pokud sháníte 3D brýle k našim videím, můžete si je objednat za 34,85 Kč od mobilenet.cz přímo k vám domů.

Potěší bohaté balení, které skýtá i 2GB kartu, barevný zadní kryt a dokonce ochrannou fólii na displej. Telefon je větší a těžší oproti předchůdci Xperia X10 mini, ale pouze nepatrně (88 × 52 × 16 mm, 94 g oproti předchůdci s parametry 83 x 50 x 16 mm, 88 g). Stále se však jedná o malinký telefon, který se pohodlně vejde do jakékoliv kapsy nebo kabelky.

Malá a přitom vybavená: Xperia mini

Také hmotnost pod sto gramů se u vybavených telefonů s Androidem nevidí. Konstrukce je plastová, ale kvalitní. I přes nižší cenu se nemusíte obávat špatného slícování či vrzání. Zaujme například 3,5 mm Jack umístěný ve spodní části telefonu, což mnoho uživatelů přivítá jako praktickou věc.

V telefonu tiká rychlý 1 GHz procesor a operačním systémem je Android nejnovější verzi 2.3. Oproti předchůdci narostl také displej a zlepšilo se rozlišení, což bylo opravdu potřeba. Nyní máme na 3 palcích poměrně jemné rozlišení 320 x 480 pixelů. Opět zde máme stejnou grafickou nástavbu s ikonkami v rozích. Běh je ale díky lepšímu hardwaru mnohem plynulejší. Samozřejmostí je množství widgetů (včetně Timescape), což vám předvedeme ve videu níže. Díky rychlému procesoru je svižný také internetový prohlížeč, kterému nedělá problém ani flashový obsah.

Máte rádi QWERTY? Přečtěte si naše první dojmy ze Sony Ericssonu Xperia mini pro

Novinka dostala do vínku 5 Mpx fotoaparát, kterému nechybí automatické zaostřování a LED dioda. Poradí si i s HD videem. Pokud vás zajímá, jak nová Xperia mini fotí, připravili jsme pro vás trojici rychlých fotografií níže. Podrobně se samozřejmě budeme fotografickým schopnostem věnovat v recenzi.

Telefon právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi, na Facebooku i Twitteru.

Diskuze ke článku
Martin
Vypadá parádně. Doufám, že jí bude mít Vodafone.
stanislav
zajímá mě hlavně zvuk
Lovap
Neviete, prosím, aký to má kryt displeja? Sklo, alebo plast?
Feny
Jak se píše na 3" displeji?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze