Sony Ericsson Xperia neo V oficiálně v prodeji

Švédsko-japonský výrobce Sony Ericsson začíná od dnešního dne v české republice s oficiálním prodejem staronového modelu neo V. Podívejte se, v jakých barevných variantách se u nás smartphone začíná prodávat a kolik stojí.

Tip: přečtěte si také naše preview - Sony Ericsson představil Xperii neo V a update pro další Xperie

Pokud sledujete situaci kolem výrobce Sony Ericsson dlouhodobě a pozorně pak jistě víte, že v únoru představený model Xperia neo, který již na trhu nějaký ten měsíc úspěšně působí, se dočkal "nástupce" v podobě modelu neo V. Uvozovky jsou zde totiž opravdu namístě. Výrobce totiž do nového modelu implementoval fotografický čip s horším rozlišením 5 megapixelů namísto 8 (odtud označení římskou číslicí V = 5). Spolu s přidáním nové bílé barevné varianty se tak jedná o jediné "vylepšení", které model neo V oproti klasickému neu dostal. Výrobce sice oficiálně nezveřejnil, co ho k tomuto iracionálnímu kroku vedlo, nicméně na veřejnost prosákly informace o tom, že se prý údajně potýká s problémy v dodávkách 8 megapixelových čipů pro model neo, takže nemá jinou možnost než sáhnout po čipu s nižším rozlišením, jinak by prý ohrozil plnění předsevzatých kvót.

Sony Ericsson Xperia Neo V - fotografie mn.cz z Berlínského veletrhu IFA 2011

Čtěte také - Vyzkoušeli jsme zbrusu nové Sony Ericssony: první dojmy a video

Tolik tedy ve stručnosti příběh o zrození modelu neo V. Po zhruba 2 měsících od oficiálního představení se tato novinka dostává oficiálně také na český trh. Výrobce ji u nás začíná prodávat celkem ve třech různých barevných provedeních Blue Gradient (tmavě modrá až černá), Silver (stříbrná) a nově také jak už bylo výše zmíněno v provedení White (bílá). Cena byla stanovena na akceptovatelných 6790 korun včetně DPH. Jenom připomeneme, že po zakoupení modelu neo V získáte smartphone s Androidem verze 2.3.4 a výbavou čítající například 3,7 palcový FWGA (480 x 854 pixelů) displej, jednojádrový 1 GHz procesor, nebo již také výše zmíněný 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem a LED přisvětlením. Přístroj rozhodně také zaujme svým designem, kterým se tak trochu, stejně jako ostatní modely výrobce, vymyká dnešnímu "plackovitému" trendu.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia neo V

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 57 × 13 mm, 126 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze