Sluchátka od Applu a první zlom v kauze Huawei

mNews
Sluchátka od Applu a první zlom v kauze Huawei
  • Apple představil nová bezdrátová sluchátka, chlubí se voděodolností a aktivním potlačením hluku
  • ARM obnovil spolupráci s Huawei, který tak může nadále vyrábět procesory Kirin
  • mNews přináší souhrn těch nejzajímavějších novinek z uplynulého týdne

Apple si pro nás přichystal nová sluchátka a zásadní novinky má i kauza kolem Huawei. Dále nás čeká procesor od Samsungu nebo Trump proti Applu. Vítejte u mNews.

Sluchátka od Apple a první zlom v kauze Huawei – mNews

Apple AirPods Pro jsou voděodolná a potlačí hluk

Nedlouho po nových iPhonech přichází i inovovaná bezdrátová sluchátka. Ta nabídnou novinky na všech frontách. Na prvním místě je nový design a využití nástavců. Díky tomu dovedou lépe potlačit hluk v okolí. Využívají k tomu dvojici mikrofonů, na druhou stranu mají i režim propustnosti, kdy posloucháte hudbu, ale zároveň slyšíte své okolí. Potěší také odolnost proti vodě IPX4. Zvládnou 5 hodin poslechu a vyjdou na 7 300 Kč. Vychází již začátkem listopadu.

ARM znovu spolupracuje s Huawei

Britská společnost ARM právně přezkoumala situaci a obnovila spolupráci s Huawei, který jejích technologií využívá pro výrobu vlastních čipsetů Kirin. Obě firmy potvrdily plné navázání spolupráce po zjištění, že nejnovější architektura ARM má původ mimo USA.

Samsung Exynos 990 podporuje 120Hz displej

Blíží se představení nových Snapdragonů, MediaTeků a pozadu není ani Samsung, který odhalil nový čipset Exynos 990. Ten bude vyráběn 7nm procesem a je připraven na 5G. Přináší také podporu displejů s obnovovací frekvencí 120 Hz a snímač fotoaparátu až o 108 Mpx. Procesor se pravděpodobně objeví v Galaxy S11.

Trump chce domovské tlačítko na iPhonech

Donald Trump je velmi aktivní na Twitteru a nyní se tam svěřil, že domovské tlačítko na iPhonech bylo mnohem lepší než používání gest. Může to nějak ovlivnit další vývoj iPhonů? Nejspíše ne. Můžete nám dát ale vědět, co více vyhovuje vám.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze