Razer Phone
recenze

Razer Phone

Hráčův splněný sen
12

Na Razer Phone jsem se těšil opravdu dlouho. A kdo taky ne? Na papíře totiž zní jako velmi zajímavé zařízení: velká baterie, obří stereo reproduktory, duální fotoaparát, čistý Android, brutální hardware a především 120Hz displej. Zní to skoro, jako by se nemohlo nic pokazit, jenže ouha – ono to tak růžové bohužel opravdu není.

V posledních letech jsme se dočkali hned několika nových výrobců smartphonů, zatímco jiní boj vzdali. Objevila se odnož Huawei v podobě Honoru, čínské OnePlus tlačí na vlajkové lodě a loni se vrátila Nokia a přidal se nový Essential, byť se mu příchod moc nevyplatil. Telefony nepřinesly ovoce ovšem ani výrobci počítačů Acer, který v roce 2017 z tohoto trh ustoupil. Nyní se do telefonu pustila další počítačová společnost Razer, která se zaměřuje na herní příslušenství, a tak i její telefon cílí na mobilní hráče. To znamená vysoký výkon, jedinečný displej, skvělé audio a velkou baterii. Bude ale i zbytek telefonu dostatečně dobrý, aby mu měli dát uživatelé přednost před silnou konkurencí?

Za zapůjčení mobilního telefonu Razer Phone děkujeme společnosti Smarty CZ a.s. provozující internetový obchod Smarty.cz.
Razer Phone

Razer Phone

Rozměry158,5 × 77,7 × 8 mm, 197 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh

Razer Phone – videopohled

Obsah balení: s poděkováním

Razer Phone vám přijde v pěkné a rozměrně krabici s magneticky uchyceným krytem. Ještě před vyndáním telefonu si můžete přečíst poděkování od CEO Razeru, hned potom najdete v oddělených krabičkách všechno příslušenství. Najdeme tu 24W nabíjecí adaptér a bohužel také nabíjecí kabel s USB-C na obou koncích. Pokud tedy nemáte tento nový konektor v počítači, musíte si pro drátovou výměnu dat pořídit další kabel. Od herní počítačové společnosti vcelku neuvážený krok.

Krom nabíjecí soupravy dostanete už jen příručky a pěknou redukci s hliníkovými doplňky z USB-C na 3,5mm jack, který má ovšem THX certifikaci. Sluchátka tu bohužel nejsou. Musím ovšem pochválit za pletené kabely a jednu drobnost – každá krabička má na bocích vroubkovaný povrch, který připomíná obří reproduktory telefonu. Malý detail, který o ničem nevypovídá, ale hezká blbůstka.

Konstrukční zpracování: směs divných rozhodnutí

Z hlediska zpracování si nelze na nic stěžovat. Celé tělo je vyrobeno z anodizovaného hliníku, díky kterému má telefon příjemný povrch a ani moc neklouže z ruky. Hodí se také, že se tento matný povrch snadno nezapatlá. Jen škoda, že se prodává pouze černá verze, která nemá ani legendární hadí logo vyvedené v typické zelené barvě. Pro to byste museli shánět speciální limitovanou edici, nebo si můžete pořídit novou edici pro rok 2018 se zlatým logem.

Příjemný povrch ovšem neznamená pohodlné ovládání. Telefon je samý pravý úhel a nikde není výrazně zaoblený. Špičaté rohy tak občas nepříjemně ryjí do dlaně a třeba nové Xperie, které jsou známy podobnými tvary, se drží mnohem lépe díky zakulaceným bokům. Sony také rovnou využiji k možná nečekanému přirovnání – telefon Razer bohužel není voděodolný.

Razer se nechal slyšet, že má telefon tak masivní rámečky úmyslně kvůli reproduktorům, což dává perfektní smysl, jelikož potřebují spoustu místa. Jejich průchod vyplňuje celou bradu i čelo zařízení. Co už možná ale nevíte je, že nejsou rámečky tak velké, jak byste si mohli myslet. Ve skutečnosti je Razer Phone jen opravdu nepatrně větší než Sony Xperia XZ Premium, a to má Razer 5,7palcový displej, zatímco Xperia „jen“ 5,5palcový. Otázkou je, zda tento fakt upozorňuje na parádní využití prostoru Razeru, anebo jen na neschopnost Sony.

Další věci ovšem už tak příjemné nejsou. Tak třeba tlačítka jsou až moc nízko a často jsem se tak snažil odemknout telefon mačkáním rámu a musel jsem zapínací tlačítko hledat. Stejně jsou na tom i tlačítka hlasitosti na levé straně, akorát působí poměrně levně a nemají moc příjemný stisk. Zapínací tlačítko takové není, ale vůbec se neliší od povrchu, což opět trochu komplikuje odemykání čtečkou otisků prstů, která je v něm integrovaná.

Při prvním výraznějším zavibrování jsem si myslel, že je telefon rozbitý.

Opět se musím vrátit k Xperiím, které mají rovněž čtečku na boku, ale mají tlačítko lehce zasazenou v rámu, takže na ní prst hezky sklouzne. U Razeru tomu tak není, což mohlo přispět k nepříliš dobré přesnosti čtečky. Občas totiž můj otisk hned nerozeznala a byť se to nedělo nějak často, tak u vlajkových lodí se mi něco takového už dlouho nestalo. Alespoň že pracuje vcelku rychle.

Zmínit musím také naprosto otřesné vibrace. Při prvním výraznějším zavibrování jsem si myslel, že je telefon rozbitý. A nebyl jsem jediný. Každý, kdo si telefon vyzkoušel, se poté ptal, jestli je telefon v pořádku a jestli tak vibrovat skutečně má. Očividně ano.

Mrzí mě také absence 2.5D skla na přední straně. Gorilla Glass 3 je tu totiž zasezeno prostě jen v rámu, což vytváří vcelku ostrý okraj, ale především mezi sklem a hliníkovým rámem vzniká mezera. To znamená, že odtud budete neustále lovit drobné nečistoty, které se v ní rády chytají. S tím samým musíte samozřejmě počítat také u mřížky reproduktorů, které po delší době používání zrovna dobře vypadat nebudou.

Líbilo se nám
  • kvalitní hliníková konstrukce
  • rámečky nejsou extrémně velké
Nelíbilo se nám
  • tlačítka moc nízko
  • chrastivé vibrace
  • chybí voděodolnost

Displej: první svého druhu

Pro mě je nepochybně nejlepší vlastností telefonu 5,7palcový LCD displej. Ten má jemné Quad HD rozlišení, pěkně výrazné barvy a skvělé pozorovací úhly, ale to není to hlavní. Záře reflektorů patří 120 hertzům, což dělá z Razeru první telefon s podobným displejem. A vůbec, se 120Hz displejem se vytasil ve světě smartphonů či tabletů pouze Apple u svého obřího iPadu Pro, takže jde zkrátka o raritu všeobecně.

Razer Phone

Důležité je, zda jde ten rozdíl skutečně poznat, a to si pište, že jde. Hodně! V naší videorecenzi ani na žádném jiném videu bohužel rozdíl nepocítíte, ale naživo je to jako den a noc. Takhle plynulý telefon jsem ještě nikdy neviděl a úplně každý, kdo si jej vyzkoušel, byl ohromen. Androidu 120 Hz opravdu sluší a zejména při scrollování jde pocítit až zarážející rozdíl. Zároveň musím přiznat, že mě Razer velmi rychle rozmazlil. Ostatní telefony, které mi před ním přišly plynulé, se najednou v mých očích divně zadrhávají.

I při frekvenci 90 nebo 60 Hz, na které můžete Razer přenastavit, jde znát citelný rozdíl, a tak jsem hned frekvenci opět zvyšoval. Prostě působil telefon najednou hrozně pomalu. Stejně je to i s rozlišením, které můžete snížit z Quad HD na Full HD či dokonce jen HD. Všechna tato nastavení mají sloužit pro případnou úsporu energie či lepší výkon ve hrách, ale ani s jedním nebyl naštěstí problém ani při maximálním nastavení, tak proč si tu nádheru nedopřát.

Razer Phone

Pokud se totiž díváte třeba jen na obrázek nebo něco čtete, sníží frekvence až na 20 Hz. Jakmile se displeje dotknete, vystřelí podle potřeby až na maximální hodnotu 120 Hz a vy si toho ani nevšimnete. Právě toto dynamické měnění frekvence přispívá opět k úspoře energie, podobně jako Sony přepíná mezi 4K a Full HD rozlišením ve svých větších Xperiích.

Jediné, co mě u displeje velmi zklamalo, je maximální jas a jeho rozsah celkově. Jedná se opravdu o parádní podívanou, ale jakmile vezmete telefon ven, nevidíte už skoro nic, a to nemusí sluníčko ani nijak výrazně zářit. Podobné problémy jsem u tak drahého telefonu delší dobu nezažil a stejně musím lamentovat nad barevnou notifikační diodu. Nejde o to, že ji nelze nastavovat, ono jí totiž nejde ani ve tmě skoro vůbec vidět. Je totiž umístěna v jedné z dírek reproduktoru a na notifikace vás opravdu moc neupozorní, jelikož si jí skoro nikdy nevšimnete. Je tak vlastně k ničemu.

Líbilo se nám
  • 120 Hz jinde nenajdete
  • pěkné barvy
  • možnost nastavení frekvence i rozlišení
Nelíbilo se nám
  • problémy s čitelností venku
  • miniaturní LED dioda

Zvuk: ten nejlepší

Je sice skvělé, že se na hry hezky kouká, ale měl by je doprovázet také záživný zvuk. A ten se naštěstí skutečně koná, o tom žádná. Přední stereo reproduktory jsou opravdu masivní a jednoduše řečeno díky nim dostanete ten nejlepší hudební zážitek, který lze v současnosti ze smartphonu vyždímat. Tečka.

Razer Phone
Ten nejlepší hudební zážitek, který lze dnes ze smartphonu vyždímat.

Zvuk hraje čistě i na maximální hodnoty hlasitosti a především jsou reproduktory neuvěřitelně hlasité. Obzvláště ve spojení s umístěním na přední straně tak dostanete výborný prostorový efekt a skvělý zážitek z hudby, filmu nebo her.

Ocenil bych sice silnější basy, ale častokrát jsem se i tak přistihl, že jsem přišel domů a nechal v pokoji hrát nahlas prostě jen telefon namísto toho, abych jej připojil k bezdrátovému reproduktoru. Až tak dobrý tu zvuk je. Dokonce si jej můžete i přizpůsobit pomocí Dolby Atmos a rozdíl v nastaveních jde skutečně znát. Jen škoda, že se nedostalo na 3,5mm jack, což může být pro hráče s kvalitními kabelovými sluchátky, kteří odmítají redukci, těžká rána.

Líbilo se nám
  • neuvěřitelně hlasité reproduktory
  • kvalitní zvuk
  • nastavení Dolby Atmos
Nelíbilo se nám
  • absence 3,5mm jacku

Výkon hardwaru: na plné obrátky

Jeden ze základních stavebních kamenů každé herní bestie je samozřejmě výkon, a i toho se tu ukrývá habaděj. Snapdragon 835 a celých 8 GB RAM, co víc byste chtěli? Dobře, možná by se hodilo mít rovnou i 128 GB interního úložiště namísto 64 GB, kde zbývá volných jen 49 GB. Můžete to ale vykompenzovat využitím microSD slotu pro karty o kapacitě až 2 TB. To už snad stačit bude.

Nemusíte mít strach o místo ani o stádo koní pod kapotou, které ještě podporuje skvěle řešené chlazení. Ani po několika hodinách intenzivního hraní se telefon výrazně nezahřál. Ti praví hardcore hráči ocení také technologii UltraMotion, což je v podstatě obdoba G-Syncu od společnosti NVIDIA. Díky ní telefon synchronizuje dynamickou frekvenci displeje přímo s grafikou, což zamezuje trhání ve hrách a podobným neduhům.

Výkonu se týká také speciální funkce, kterou Razer do systému přidal pod jménem Game Booster. Na podobný název jste mohli narazit i v jiných telefonech, ale tady dává opravdu smysl. Jedná se totiž o speciální herní režim, kde si lze přednastavit takt procesoru, rozlišení obrazu a počet FPS pro každou hru zvlášť. Dokonce si můžete vypnout/zapnout u každé hry i antialiasing! V telefonu!

Ano, většina běžných uživatelů nic podobného neocení a ani nikdy nevyužije, ale pro ty největší hráče je tohle nastavení neuvěřitelně užitečné. Můžete si tak u některých jednodušších 2D her nastavit třeba jen Full HD rozlišení, 40 FPS a klidně i nižší takt procesoru, což znamená větší šetření baterie. Naopak u náročných her pak můžete dosáhnout snížením nastavení plynulejšího hraní. Telefon se přitom do tohoto profilu přepne, až když zapnete hru. Hned jak z ní odejdete, vrátí se systém do Quad HD a dalších výchozích nastavení. Tohle prostě nikde jinde nenajdete.

Líbilo se nám
  • spousta výkonu
  • microSD slot
  • Game Booster

Výdrž baterie: žádný problém

Baterie má v tomto pádlu kapacitu 4 000 mAh a poradí si i s náročnými dny. Telefon mi při běžném používání většinou vydržel lehce přes den a půl, ale nutno opět upozornit, že jsem měl frekvenci i rozlišení displeje na maximum. Pokud se v používání trochu krotíte, jsou možné i dva dny. Dobré výdrži ostatně napomáhá i již zmiňovaný fakt, že si telefon upravuje frekvenci displeje podle potřeby. Kdybyste nastavení snížili a trochu telefon šetřili, můžete výdrž ještě zvýšit.

Razer Phone

Minimálně den používání je však vždy zaručen i při 2 až 3 hodinách hraní na maximální jas a hlasitost reproduktorů. Je to zkrátka herní telefon, a tak musí přeci taky něco vydržet. Také v našem redakčním testu streamování Full HD videa přes Wi-Fi vydržel telefon nadprůměrných 8 hodin a 48 minut. Jen to rychlonabíjení skrz USB-C by mohlo být krapet rychlejší, jelikož se dostanete z 0 na 100 procent až za zhruba 2 hodiny a 20 minut, ale s tím se nedá nic dělat, když musí nabíjet tak velkou baterii.

Líbilo se nám
  • dobrá výdrž baterie
  • USB-C rychlonabíjení

Konektivita: menší zakopnutí

Nechybí Wi-Fi ac, kompletní LTE ani NFC. Navíc je tu i spolehlivé A-GPS včetně GLONASSu, která neměla nikdy problémy s polohou. Nepochopitelný problém nastává až u Bluetooth ve starší verzi 4.2, ale to by nebylo to nejhorší – spojení s bezdrátovými sluchátky i reproduktory mi často zlobilo a najednou se třeba na sekundu přenos zvuku přerušil. Něco takového se mi nestává ani u levných telefonů, se kterými bezdrátová sluchátka používám běžně.

Líbilo se nám
  • NFC
  • dobrá A-GPS s GLONASSem
Nelíbilo se nám
  • jen Bluetooth 4.2
  • vypadávání zvuku BT sluchátek a reproduktoru

Fotoaparát: Achillova pata

Pro zapálené mobilní fotografy mezi vámi nemám bohužel dobré zprávy. Razer sice vydal řadu aktualizací, ale stejně není jeho duální fotoaparát moc slavný. Hlavní senzor má 12 Mpx a dobrou světelnost f/1.75. Fotky z něj jsou za dobrého světla použitelné, ale kontrast není nic moc a hlavně nejsou fotografie často úplně ostré ani na třetí pokus.

Kde se ovšem fotoaparát úplně rozsype je focení za horšího světla a v noci. Fotoaplikace se najednou hrozně zpomalí, snímky jsou často rozmazané a silný šum se objeví velmi rychle. Zároveň má foťák tendence přepalovat výrazně světlá místa, což výsledky ještě zhorší. Podobně si vede i přední 8Mpx kamerka, která taky není žádný zázrak.

Na fotoaparátu jde vidět, že tenhle telefon není pro každého.

Totéž platí rovněž o sekundárním 13Mpx fotoaparátu, který slouží pro dvojnásobný optický zoom. Ani z něj nejsou snímky nijak úžasné a má ještě větší potíže se zaostřením. Naprosto otřesná je pak fotoaplikace, která nenabízí skoro žádné možnosti. Můžete tak maximálně zapnout HDR. Není tu žádný portrétní režim, zkrášlení, panorama, manuální režim, prostě nic. Potěšila tak jen elektronická stabilizace videa, která je slušná i u 4K záznamu, ale pořádně se předvede až ve Full HD. Právě na fotoaparátu jde zkrátka vidět, že tenhle telefon není pro každého.

Líbilo se nám
  • slušná elektronická stabilizace
Nelíbilo se nám
  • na danou cenu podprůměrné fotky
  • skoro žádné možnosti ve fotoaplikaci

Software: Nova na palubě

Prozatím běží Razer Phone pouze na starším Androidu 7.1.1 Nougat, ale Oreo výrobce přislíbil na první čtvrtletí letošního roku. Mohu s radostí konstatovat, že jde v podstatě o čistý Android, k tomu naprosto úžasně běžící. Razer si sem přidal jen pár nutných nastavení, jako třeba upravení frekvence displeje či jeho rozlišení. Je vtipné, že jsou tato přidaná nastavení stále v angličtině, i když zbytek Androidu samozřejmě mluví česky. Razer zatím čeština holt nezajímá.

Potěší také malé množství vlastních aplikací. Nachází se jich tu skutečně jen pár a jde o fotoaplikaci, kontakty, telefon, hodiny, stahování či obchod s tématy. Všechno ostatní zaštítil Google. Navrch je tu po aktualizaci i Netflix, aby mohl výrobce předvést podporu HDR a 5.1 zvuku. Zároveň tu v rámci partnerství najdete čtyři předinstalované hry. Jedná se o MOBU Arena of Valor, závody Gear.Club, strategii Titanfall: Assault a válečnou akci World of Tanks Blitz. Na své si tedy přijde prakticky každý hráč.

Nadchl mě také launcher, u kterého výrobce vsadil na ověřený Nova Launcher, samozřejmě v plné Prime verzi. Ten nabízí nespočet různých přizpůsobení a funkcí. Měnit můžete skoro všechno. Ostatně to je důvod, proč jde o jeden z nejlepších launcherů vůbec. Kdyby se tímto krokem Razeru inspirovali další výrobci, vůbec bych se nezlobil.

Líbilo se nám
  • čistý Android
  • Nova Launcher Prime
  • minimum bloatwaru
Nelíbilo se nám
  • Oreo zatím nikde

Zhodnocení: pouze pro hráče

Otázkou zůstává, jak Razer Phone shrnout. Jako herní stroj obstojí na výbornou a nemá prakticky žádnou konkurenci. Hlasitý zvuk je ohromující, baterie má pořádnou výdrž, výkonu nabízí dost a dost a pak tady máme ten parádní 120Hz displej, který rozhodně ocení nejen hráči. Takhle plynulý Android prostě v současnosti jinde nenajdete.

Razer Phone

To, že se jedná o úžasný stroj na hraní, z něj však nedělá i úžasný telefon. Spousta drobností tu prostě překáží: příšerné vibrace, skoro neviditelná LED dioda, nízký jas displeje, silně zaostávajíc fotoaparát, chybějící 3,5mm jack i voděodolnost a tak dále. Je toho spousta. Musíte se prostě smířit s kompromisy, které život s telefonem moc neulehčují.

Podívejte se na konkurenci a poté si alespoň těch pár srovnatelných telefonů porovnejte s cenou Razeru, kterou jsem záměrně ještě neřekl. Z oficiálních stránek za něj dáte s daní necelých 18 tisíc korun a v českých obchodech jej najdete i za 23 tisíc korun, a to už nám přijde moc.

Razer Phone má sice dlouhou řadu opravdu úžasných vlastností, které jinde nenajdete, ale pokud chcete za své peníze prostě jen co nejlepší smartphone se vším všudy, poohlédněte se jinde. Toto zařízení opravdu vyhoví zejména fandům mobilních her. Pokud si ale můžete dovolit všechny nedostatky akceptovat, budete spokojeni, ať už jste kýmkoliv, jen s nimi prostě počítejte.

Konkurence

Vymazlenější je třeba OnePlus 5T, které má větší AMOLED displej s tenkými rámečky, stejně silný hardware, odladěný Android Oreo nebo lepší foťák. A zároveň na oficiálních stránkách stojí se 128GB úložištěm jen 14 tisíc korun.

OnePlus 5T 8 GB RAM

Rozměry156,1 × 75 × 7,3 mm, 162 g
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:16 hodin

Nabízí se i Nokia 8 s rovněž výkonným hardwarem a dokonce už i s čistým Androidem 8.1. Fotí také o něco lépe a má jen 5,3palcový displej. Stojí ovšem pouze 13 tisíc korun.

Nokia 8

Rozměry151,5 × 73,7 × 7,9 mm, 160 g
DisplejTFT IPS, 5,3" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 090 mAh, doba nabíjení: 1:35 hodin

Velká konkurence se pak nachází u částky 18 tisíc korun, kde v dnešní době najdeme Samsung Galaxy S8, Xiaomi Mi MIX 2 a dokonce už i LG V30. Nejsou to sice tak dobrá herní zařízení, ale jde o lepší smartphony celkově.

Samsung Galaxy S8

Rozměry148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Series (8895), 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Xiaomi Mi MIX 2 64 GB

Rozměry151,8 × 75,5 × 7,7 mm, 185 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GBne
Akumulátor3 400 mAh, doba nabíjení: 1:43 hodin

LG V30

Rozměry151,7 × 75,4 × 7,3 mm, 158 g
DisplejPOLED, 6" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 2×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:38 hodin
Za zapůjčení mobilního telefonu Razer Phone děkujeme společnosti Smarty CZ a.s. provozující internetový obchod Smarty.cz.
razer-phone
Klady
  • neuvěřitelný 120Hz displej
  • možnost nastavení frekvence i rozlišení
  • neuvěřitelné stereo reproduktory
  • vysoký výkon s funkcí Game Booster
  • dobrá výdrž baterie
  • čistý Android s Nova Launcherem
  • kvalitní hliníková konstrukce
  • microSD slot
Zápory
  • podprůměrný duální fotoaparát
  • problémy s čitelností displeje venku
  • zapomnělo se na 3,5 jack
  • otřesné vibrace
  • chybí voděodolnost
  • vypadávání zvuku přes Bluetooth 4.2
Diskuze ke článku
Lukáš
Nekoupil bych si to stejně jako Xperie. Hranaté, špatná ergonomie, stejně tak malý displej ve velkém těle. Jediné co se mi na tomto telefonu líbí je 120Hz displej.6
Pesedm
To je ticho.. :D
mi.
Doporučuji porovnat jak zde recenzovaný Razer, včetně zmíněné SONY XZ premium s MOTOROLOU X STYLE z roku 2015.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8923&idPhone2=8593&idPhone3=7229

Ve všech ohledech lepší, troufám si tvrdit včetně STEREO reproduktorů.
A to sem ho před rokem koupil ve výprodeji u OKEYE za rovných 5000Kč včetně QUICKCHARGER 3.0 nabíječky.

Opatruju ji jako oko v hlavě, když vidím jaké předražené nesmysly jsou na trhu.
MichalV65
Fotky mi zase až tak hrozné nepřijdou(od telefonu nečekám ultra kvalitní fotky a tyhle by pro moje požadavky plně dostačovali). Spíš by mi vadila čitelnost displeje na sluníčku, ale to z části dokáže vykompenzovat 120hz displej.
Taky by mi vadila absence 3,5mm jacku. Nechápu proč od toho výrobci upouští jelikož stále vetšina lidí raději upřednostní kabel. Spíš bych řekl že je to celé šetření ze strany výrobců :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze