Acer se rozhodl postupně minimalizovat výrobu telefonů

8
Acer se rozhodl postupně minimalizovat výrobu telefonů
  • Po řadě neúspěchů se Acer rozhodl v nejbližší době minimalizovat výrobu svých smartphonů
  • V nabídce pro rok 2018 zůstane patrně pouze jeden telefon a zajímavosti, jako je 360stupňová kamerka s Androidem
  • Acer se tak bude nyní ještě více soustředit na výrobu počítačů, notebooků a zejména konvertibilních zařízení

Acer nikdy nepatřil na poli telefonů k silným výrobcům. Telefony vycházely vcelku nepravidelně a nikdy nemířily do nejvyšších tříd, kde je obrovská konkurence. Acer si je toho ovšem dobře vědom a zcela otevřeně nám tak prozradil, že chystá výrobu svých smartphonů postupně minimalizovat. Prodeje zkrátka nedokázaly toto odvětví ospravedlnit a Acer se bude raději soustředit na výrobu počítačů, notebooků, konvertibilní zařízení nebo příslušenství.

Acer Switch 7 Black Edition

V oblasti notebooků a konvertiblů si Acer drží nyní mnohá prvenství a dává smysl, že se na ně bude chtít v budoucnu zaměřit ještě více. Acer bude nyní tedy již pouze doprodávat posledně představené telefony, přičemž v nabídce pro rok 2018 zůstane pravděpodobně pouze jeden telefon. Acer se bude nyní zaměřovat spíše na exotické kousky, jako je například 360stupňová kamerka s Androidem.

Rozhodnutí je to samozřejmě zcela logické a rozumné. Své štěstí s telefony zkrátka zkusil, ale nevyšlo to a se nyní společnost posune o kus dál. A tak by to mělo také být. Nezůstává na místě, ale hledá nové příležitosti, kterými se staly zejména konvertibilní zařízení v čele s lákavě vypadajícím a pokrokovým Switchem 7 Black Edition s duálním kapalinovým chlazením a dedikovanou grafikou, který nám Acer představil na veletrhu IFA 2017 v Berlíně.

Acer Switch 7, Swift 5, Spin 5 – IFA 2017

Diskuze ke článku
ANO
Kdo by se hnal do levnych androidu. Pokud nekdy nastane doba androidich telefonu tak az v dobe, kdy bude android schopen nezavislych aktualizaci (jak to zname snad ze vsech jinych oblasti jak mobilnich, tak desktopovych, jen android je vyjimka).
Android je lakavy pro asijske vyrobce, kdyz to hrnou jeden za druhym a na aktualizace kaslou. Dokonce je to velmi zadany bug, protoze muzou ospravedlnovat prodeje novych modelu. Si jen vemte, jak lidi rvali, kdyz jim na 15 let starych odpadech nejely nejnovejsi windows 10, srovnejte s androidem, kdy prakticky kazdy novy telefon leze s aspon rok starou verzi a jen ty drazsi dostanou maximalne jednu novejsi. Z hlediska IT totalni zhovadilost. Navic se kazdy android od kazdeho vyrobce odvlada jinak a to je taky megaopruz. Takze chapu, ze acer se nechce zaradit po bok nymandu, kteri proste neaktualizujou, kdyz to proste nejde. Si vemte, ze by takovy pristup byl u pocitacu .... microsoft nebo apple by vydavali aktualizace, ktere by ale nefungovaly a vyrobci by museli verzi ohybat pro kazdy jednotlivy model .... domaci skladacky by mely uplnou smulu:o) Kde by pak byla slavna postPC-era, kdyby diky tomuto byly prodeje PC 10x vyssi nez nyni?:o))) Jako android to je do levnych cinskych suntu, kdo si chce udrzet tvar, tak ceka jestli neprijde s necim microsoft (coz v soucasnosti bude leda tak system podporujici bezpecny beh androidich aplikaci) nebo zda apple nevyda svuj system i pro jine zarizeni (nemyslitelne), pripadne zda gugl nepredela lagroid od piky, aby byl snadno a okamzite upgradovatelny jako ty miliardy pocitacu s windows, osx, ios .... proste vsim s vyjimkou mizeriedroidu.
Xwert Is
Xwert Is
Za neúspech si môžu sami. Telefóny bez akejkoľvek dizajnovej línie s pračudnými parametrami a nulovou podporou úspech ani nemoholi dosiahnuť. Podľa mňa je dobre že na trhu nebudú telefóny ktoré si človek kúpi raz a nikdy viac akurát kazia ľuďom dojem z Androidu.
Smithy
Acer by měl pomalu odejít ze všeho. Větší shit, než notebook od nich jsem doma neměl. Navíc v ofiko servisu mi ho nakonec vyrabovali o RAM paměť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze