Průlom v kauze Huawei a představení Note10

mNews
1
Průlom v kauze Huawei a představení Note10
  • Uživatelé si mohou oddechnout, Huawei v nejbližší době o Android nepřijde
  • Galaxy Note10 od Samsungu se blíží, oficiálně se představí již 7. srpna
  • Jony Ive opouští Apple, s firmou však bude nadále spolupracovat externě

V kauze USA vs. Huawei došlo k zásadnímu rozhodnutí. Personální změny hýbou Applem a odhalení pro nás má i Samsung. Vítejte u mNews.

Průlom v kauze Huawei a představení Note10 – mNews

Huawei už není na blacklistu

Obchodní válka mezi USA a Čínou má za sebou další důležitý zlom. Technologický gigant Huawei bude moci nadále kupovat technologie od amerických firem. Alespoň pro tuto chvíli by tak měla být zažehnána situace, kdy měly telefony Huawei a Honor přijít o Android. Dle vyjádření Trumpa k tomuto ústupku došlo, aby na kauze nebyly bity právě americké společnosti.

Oficiální představení Samsungu Galaxy Note10

Samsung nás přestal napínat a připravil si pro nás pozvánku na Unpacked 2019. Akce se bude konat za měsíc, 7. srpna. Představit se má především Galaxy Note10. Očekává se, že tentokrát přijde ve dvou velikostech. Těšit se opět můžeme na S Pen. Video také naznačuje, že čelní selfie kamerka by mohla být v průstřelu uprostřed displeje. Více každopádně uvidíme již brzy.

Jony Ive opouští Apple

Apple čekají změny. Jeho šéfdesigner Jony Ive se rozhodl opustit společnost a založit vlastní firmu. Ta však bude pro Apple nadále pracovat. Objevily se spekulace, že za jeho odchodem může stát vlažný přístup Tima Cooka k designu a jejich vzájemné neshody. Nás ve výsledku bude stejně hlavně zajímat, jaké designové novinky pro nás Apple v tomto roce bude mít.

Apple Music má 60 miliónů uživatelů

Nakonec si dejme něco bilančního. Dle numerama.com se služba Apple Music může chlubit 60 miliony zákazníků, kteří si platí předplatné nebo využívají úvodní bezplatný program. Od dubna toto číslo narostlo ze 40 milionů. Spotify je však s 217 milion uživateli stále jedničkou, z toho více než 100 milionů platí předplatné.

Okurková sezóna evidentně neexistuje a léto si pro nás připravilo spoustu zajímavých zpráv. Ať už se paříte v práci nebo na dovolené, určitě neuděláte chybu, když budete sledovat mobilenet.cz.