Konec Applu tak, jak jej známe? Šéfdesignér Jony Ive nečekaně opouští společnost

6
Konec Applu tak, jak jej známe? Šéfdesignér Jony Ive nečekaně opouští společnost
  • Po oznámení okamžitě spadla hodnota akcií Applu o 1 %
  • Jony Ive navrhoval rovněž Apple Park, který byl nedávno otevřen
  • Se společností Apple bude spolupracovat i nadále z pozice dodavatele

Jedna z klíčových postav společnosti Apple, šéfdesignér Sir Jony Ive, oficiálně opouští firmu, ve které pracoval přes více než 20 let. Rukopis Jonyho Ivea byl přitom jasně viditelný snad téměř na všech zařízeních s logem nakousnutého jablka, iPhony počínaje a Macy konče. Jeho odchod z pozice zaměstnance, po jehož ohlášení spadla hodnota akcií společnosti o 1 %, však naštěstí neznamená definitivní ukončení spolupráce s Applem.

Se svým dlouholetým kolegou, designérem Marcem Newsonem, založí podle informací deníku Financial Times vlastní společnost s názvem „LoveFrom“, přičemž právě Apple má být jedním z jejich zákazníků.

I přesto, že již nebudu zaměstnancem, zůstanu i nadále velmi angažovaný. Věřím, že ještě po dobu mnoha let. Toto je podle mě ten správný čas na změnu,“ řekl Jony Ive pro Financial Times.

Jony je výjimečnou postavou ve světě designu a jeho zásluhy ve společnosti Apple nemohou být dost dobře oceněny. Počínaje přelomovým iMacem v roce 1988 až po nebývalé ambice s Apple Parkem, do kterého v poslední době vkládal tolik energie a péče,“ uvedl ve svém prohlášení generální ředitel společnosti Apple Tim Cook.

V posledních letech se Jony Ive věnoval zejména výstavbě areálu Apple Park, sídla firmy Apple nacházející se v kalifornském Cupertinu v hodnotě pěti miliard amerických dolarů (více než 100 miliard korun). Apple Park byl během minulého měsíce slavnostně otevřen. V rámci oslav zde proběhl koncert populární zpěvačky Lady Gaga.

Diskuze ke článku
Led
Asi už to plánoval déle, na posledních produktech snad ani nemohl dělat. Pro mě zůstane top design někde okolo iphonu4, ten se jim povedl. Poslední modely jsou už hodně úlet.
Petarda
To nic, může jí pracovat do továrny na nudle, tam ho jistě rádi zaměstnají.
Kleo
Ved nic nevymyslel uz 7 rokov mal jednu sablonu babrak
Carda
Asi ho už nebavilo poslouchat keci šéfů nad ním aby udělal mobil který vypadá stejně jako ty předchozí beze změny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze