Spotify se ohradilo proti balíčku služeb Apple One, údajně znevýhodňuje konkurenci

3
Spotify se ohradilo proti balíčku služeb Apple One, údajně znevýhodňuje konkurenci
Fotografie: Unsplash (@markusspiske)
  • Podle zástupců Spotify balíček Apple One omezuje konkurenci
  • Spotify mělo s Applem problémy již v minulosti

Jistě vám neunikl spor mezi vydavatelstvím Epic Games a Applem, který vedl k odstranění populární hry Fortnite z App Store. Jak uvádí The Verge, s praktikami cupertinského giganta není spokojeno ani Spotify.

To se zasloužilo o zahájení vyšetřování evropskými úřady, které zkoumají, zda praktiky Applu v rámci App Storr neporušují EU pravidla hospodářské soutěže. Nyní Spotify vydalo prohlášení týkající se nového předplatného Apple One, které v sobě sdružuje hned několik služeb. Podle zástupců Spotify tento cenově výhodný balíček znevýhodňuje konkurenci, která uživatelům logicky nemůže nabídnout takto (cenově) zajímavou nabídku služeb.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Apple Music

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Velice rád bych odváděl měsíční paušál firmě Spotify, pokud by 1/3 nešla do kapsy Apple popř Google nebo hudebním korporacím zastupující hudební umělce. To však není možné, dohoda přímo s umělcem v podstatě není možná, vše je podřízeno diktátu zejména ze strany korporací působících v USA. Evropa není schopna vytvořit vlastní zcela nezávislý ekosystem, proto snaha Spotify bude bezzubá a nakonec budou rádi, že neskončí jako Huawei a někteří další.
Luke Powder
Luke Powder
O to přece jde, znevýhodnit konkurenci, aby si lidé koupili to nejlepší od nejlepších... nemyslím teď Ovce jablíčkáři ale, že apple nabídne něco, co je třeba opravdu výhodné a nabídne dohromady více služeb než konkurence... proto existuje slovo konkurence, protože co nenabídne jeden, nabídne jeho konkurence... podle mě je to jen zviditelňování se pomocí nejznámější a nejhodnotnější značky na světě... přiživení se prostě.

Neumím vydělat svými službami, protože jsem omezený a nechci rozšířit nebo vymyslet sám něco nového nebo jiného, tak se přiživím na nápadu jiného tím, že ho nařknu, potáhnu po soudech a kdesi cosi... je to jednodušší.

Proč taky Apple asi má ten tým právníků... aby tyhle příživníky rozdrtili. Nejsem iOvce ale mám opravdu Apple rád a jejich historii a produkty a technologie co vytvářejí a jak je vytvářejí a jen ať je drtí dál!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze