Policejní sbor N.Y.P.D. vymění poznámkové bloky za iPhony. Uhádnete proč?

21
Policejní sbor N.Y.P.D. vymění poznámkové bloky za iPhony. Uhádnete proč?
  • Aplikace bude odesílat veškeré záznamy na policejní servery
  • Důvodem je lepší dostupnost dat a také snaha předejít ztrátě důležitých informací

Newyorský policejní sbor (N.Y.P.D.), který po desetiletí spoléhal na klasické poznámkové bloky z papíru, do kterých si policisté zapisovali podrobnosti o podezřelých, svědcích a dalších důležitých informacích, jde s dobou a „papír a tužku“ vymění za moderní aplikaci pro iPhone.

Podle informací deníku The New York Times dojde ke změně 17. února. Namísto pera a poznámkového bloku budou policisté zapisovat informace do aplikace pomocí dotykové klávesnice. Všechny poznámky budou následně odesílány na servery policejního oddělení, tudíž budou mít zaměstnanci policejního sboru o starost méně.

Důvodem k tomuto kroku je rovněž obecně lepší dostupnost dat a také snaha o to předejít tomu, že dojde ke ztrátě důležitých informací, které mohou hrát důležitou roli během vyšetřování. V poznámkách bude možné vyhledávat podle klíčových slov, což by mělo policistům opět značně ulehčit práci. Z environmentálního hlediska se zase předejde zbytečnému plýtvání papírem.

Newyorský policejní sbor vybavuje zaměstnance smartphony již od roku 2015, v současnosti je takto služebně „nasazeno“ 37 tisíc iPhonů. Důvody k přechodu z papírových bloků jsou podle nás pochopitelné, možná je spíše mírně udivující, že nedošlo v této oblasti k digitalizaci již dříve.

Diskuze ke článku
Mezulán
Jelikož tyhle krámy používají samí velcí müslitelé, tak američtí fízlové do téhle skupiny skvěle zapadnou.
Lukáš
No jo, výroby telefonu ještě tomu od toho skvělého foxconnu bude velmi ekologická... Na zapisování poznámek je určitě skvělý předražený telefon za minimálně 10, ale spíš 20 tisíc. Překlepy, vybitá baterka a další podobné problémy určitě ulehčí policistům práci. Sw klávesnice je určitě lepší než malá hw klávesnice na počítači.
End
To dopadne 😁
dooms_day
a za chvili prijde na radu ca$h, postupne zanikne. Vsude se bude platit kartou nebo mobilem. A pak teroristi zrentgenuji vsechna tajna uloziste dat vladnich a peneznich instituci mega silnym EMP a ty jejich jendicky a nuly ve kterych meli lidi cely zivot pujdou do hajzlu :o) A zacne spravnej chaos... pak bude mit hlavu patu to, jak na tusim NGC HD jde serial priprava na soudny den :o))) Hura skok 100 let do minulosti, minimalne... Jen at nas prosre ta elektronika nesezvejka a nevyplivne jak odpad...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze