Analytik Kuo: v roce 2021 Apple pravděpodobně představí iPhone bez konektorů

10
Analytik Kuo: v roce 2021 Apple pravděpodobně představí iPhone bez konektorů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podle známého analytika Kua dojde u nových iPhonů v roce 2021 k ukončení „závislosti na kabelech“
  • K odstranění veškerých konektorů by mělo v počátku dojít pouze u nejvyšší řady iPhonů

Letošní prosinec je bohatý na nejrůznější spekulace o tom, na co se můžeme (ne)těšit s příchodem nových iPhonů. Minulý týden analytici společnosti J.P. Morgan zveřejnili několik zajímavých predikcí ohledně budoucnosti iPhonů. Podle jejich informací Apple například „zrychlí tempo“ a začne představovat nové smartphony dvakrát do roka. To nyní potvrzuje i známý Apple analytik Minch-Chi Kuo, který k těmto informacím přidal ještě zmínku o definitivním odchodu Lightning konektoru, který má být nahrazen... nemá být nahrazen.

Podle jeho informací k tomuto nedojde dříve než v roce 2021. Největší kuriozitou pochopitelně je, že odstranění Lightning konektoru nepovede k masovému nasazení USB-C, jak se předpokládalo, nýbrž k ukončení „závislosti na kabelech“ jako takových. Nové iPhony by se tak pravděpodobně nabíjely pouze bezdrátově a bez kabelů by se muselo obejít také veškeré přenášení dat. K naprostému odstranění konektorů by však mělo v roce 2021 dojít pouze u nejvyšší řady iPhonů.

Analytik dále věští příchod menšího iPhonu SE2 na první polovinu 2020. Zařízení o velikosti iPhonu 8 bude nabízet pouze jediný fotoaparát a 4,7" IPS LCD displej. Co se týče další generace iPhonů, máme se dočkat celkem čtyř různých modelů (nepočítáme-li zmíněný SE2). Největší iPhone nabídne 6,7" displej, dále v nabídce najdeme dva 6,1" iPhony a základní model by měl mít obrazovku o uhlopříčce 5,4 palce. Všechny uvedené iPhony by měly rovněž nabízet podporu mmWave 5G.

Apple iPhone 11 Pro

Zpět však k představě iPhonu bez jakýchkoliv konektorů. Podobný nápad jsme již viděli u monolitického MEIZU Zero, které na těle rovněž nemá žádné porty ani slot na SIM kartu. Pokud s takovýmto řešením přijde Apple, doufejme, že bude mít vše pečlivě promyšlené, neboť takováto konstrukce neumožňuje přípojení drátových sluchátek (s jakýmkoliv konektorem), klasické nabíjení, ani přenos dat přes kabel. A všichni dobře víme, že bezdrátové nabíjení není vhodné například při cestování, kdy chcete telefon nechat nabíjet v tašce nebo jej pohodlně používat s kabelem zapojeným do powerbanky.

Diskuze ke článku
rrr
Jestli to udělají tak jsou totální dementi. Mýslím, že mají daleko větší problémy než nějaký kabely. (hnusný vyřez, odporný čočky fotoaparátu atd. !)
Matic
Copak konektory, hlavně výřezu aby se zbavili. Lightningu se měli zbavit dávno a sjednotit vše na usbc.
Luboš
Písať čo bude mať iPhone v roku 2021 je moc blízko, čo tak 2025. Nerozumiem takýmto článkom, samé ževraj asi možno pravdepodobne. Venujte sa najnovšiemu. Tomu čo priniesol ako novinky ultrawide bez autofokusu, nočný režim, tmavý mód, 18W nabíjanie, 16:9 fotenie. Ja viem, to je nuda, lebo to všetko tu už má konkurencia nejaký čas. Modely strednej triedy za 200€.
Miki
Bude to ďalšia hovadina, po ktorej sa budú ďalší výrobcovia opičiť a redaktori vzdychať, aké je to úžasné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze