Apple od základu přepracoval aplikaci Mapy. Soukromí uživatelů představuje prioritu

2
Apple od základu přepracoval aplikaci Mapy. Soukromí uživatelů představuje prioritu
  • Mapy byly vytvořeny s důrazem na maximální ochranu soukromí uživatele
  • Ke konci letošního roku budou k dispozici také v Evropě

Apple dnes oficiálně představil významnou aktualizaci svých mapových podkladů, která je v současnosti dostupná pouze na území USA. Nové mapy by měly uživatelům dopřát rychlejší a přesnější navigaci, detailnější informace o místech zájmu, lepší pokrytí cest a mnohá další vylepšení.

Viceprezident softwaru a služeb Applu, Eddy Cue, se nechal slyšet, že inovované Apple mapy se dostanou do Evropy později v průběhu letošního roku. „Chtěli jsme vytvořit nejlepší a nejvíce privátní mapovou aplikaci na světě, která reaguje na způsob, jakým dnes uživatelé prozkoumávají své okolí. Do tohoto projektu jsme hodně investovali – v podstatě jsme Mapy museli kompletně předělat. Spuštění přepracovaných Map ve Spojených státech a poskytování nových funkcí, jako je „Look Around“ nebo „Collection“, jsou důležitými kroky při realizaci této vize. Těšíme se, až koncem tohoto roku uvedeme přepracované mapy i do zbytku světa, počínaje Evropou,“ nechal se slyšet Eddy Cue.

Apple se rovněž chlubí tím, že se zavázal udržovat osobní údaje v bezpečí a považuje ochranu soukromí za jednu z esenciálních vlastností Map. V Mapách není vyžadováno přihlášení a jejich používání není nijak spojeno s Apple ID. Personalizované funkce, jako je například navrhování času odjezdu, se vytvářejí pomocí umělé inteligence samotného zařízení (nikoliv přes cloud). Veškerá data shromážděná Mapami během používání, jako jsou vyhledávací termíny, navigační směrování nebo dopravní informace, jsou přitom spojena s náhodnými identifikátory, které se neustále resetují. Mapy jdou v zajištění soukromí dokonce ještě dál a maskují polohu uživatele pomocí procesu zvaného „fuzzing“.

Zásadní výhodou oproti konkurenčním mapám od Googlu má být také to, že mapy od Applu neuchovávají historii toho, co uživatel vyhledával, nebo kde se nacházel. Kompletní tiskovou zprávu můžete najít na stránkách Applu.

Diskuze ke článku
Wow
A asi za deset let se dostanou na úroveň kde jsou Google mapy dnes. Mají to rovnou odepsat.
perutýn ohnivý
A mají takové Apple mapy něco jako URL, která bude fungovat mimo uzavřený ekosystém Apple? Tak jako to mají ostatní mapové služby, třeba Google maps, mapy.cz, bing. Zatím bych řekl, že nemají, klasická politika Apple, hezky v kleci. Já si své oblíbené mapy mohu otevřít na libovolném OS a prohlížeči. Vy ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze