Nové Sony Ericssony se zpozdí, neo bude až v červenci

2

Jak jsme vás informovali již v minulý týden, některé nové modely Sony Ericssonu nestihnou plánované datum uvedení na trh, případně plánované objemy prodeje. Na vině je přírodní katastrofa v Japonsku, kde se nachází řada továren, vyrábějících součástky pro Sony Ericsson.

Minulý týden jsme se na tiskové konferenci dozvěděli, že se Sony Ericsson obává zpoždění svých nových modelů řady Xperia následkem události v Japonsku. Naše informace se nyní potvrdily z mnoha zdrojů a víme tak, že zemětřesení a následná vlna tsunami ovlivní dodávky všech nových modelů Xperia. O této skutečnosti jsme vás informovali i na našem Twitteru.

Sony Ericssony Xperia arc, neo, PLAY a pro: klíčové novinky pro rok 2011

Sony Ericsson Xperia neo by měl být v Evropě podle posledních informací oficiálně dostupný až v červenci. Původně se měl v České republice začít prodávat koncem dubna. Xperia arc byla rovněž stažena z českého předprodeje, což znamená, že nový termín zahájení dodávek, které měly proběhnout v průběhu dubna, je nejistý. V zahraničí budou dodávky modelu arc významně omezeny. Problémy postihly i herní model Xperia play, který se na český trh chystá oficiálně v květnu, ale vzhledem k posledním zprávám je pravděpodobné spíše červnové zahájení prodeje. Otazníky visí nad modelem Xperia pro, ohledně kterého žádné nové zprávy o dostupnosti nejsou k dispozici. Zahájení prodeje v České republice bylo plánováno na podobný termín, jako v případě modelu neo. Lze tedy rovněž předpokládat zpoždění dodávek.

TIP: první dojmy a videa nových Sony Ericssonů

Jakmile se objeví nové informace o dostupnosti jednotlivých modelů, budeme vás informovat.

Zdroje: androidcentral.com, slashphone.com, fonearena.com