Sony Ericsson představí nové telefony na konci května

4

Na včerejší tiskové konferenci Sony Ericssonu jsme krátce vyzpovídali ředitele marketingu pro střední Evropu - Gergely Csandu. Jak to vypadá s dodávkou novinek a kdy se dočkáme představení dalších telefonů? Dočkáme se nových hloupých telefonů? Jak to bude s Windows Phone 7?

Japonsko ovlivňuje dodávky

Sony Ericsson má nyní největší problém splnit plánované termíny dodání svých nejnovějších přírůstku do řady Xperia, zejména pak u Xperia play. Ta je pro Českou republiku plánována na květen, ale kvůli tragickým událostem v Japonsku, které ovlivnily řetězec dodavatelů, je možné, že se začne prodávat až v červnu. Zatím je však stále počítáno s květnovým zahájením. Stejná situace je i u novinek Xperia arc, Xperia neo a Xperia pro, které by měly na trh v České republice vstoupit během dubna, ale také u nich není jasné, zda se nakonec podaří dodávku pro místní trh dodat včas.

TIP: první dojmy a videa nových Sony Ericssonů

Chceme být největší Android výrobce

Sony Ericsson se pochlubil rovněž tím, že by rád zaujal pozici největšího výrobce Android telefonů, a to alespoň prozatím na některých klíčových trzích. V Polsku se mu to již podařilo a na tamním trhu prodává nejvíce telefonů s Googlem právě Sony Ericsson. Na českém trhu je prozatím dvojkou. Je tedy vidět, že Android se stává pro Sony Ericsson opravdu klíčovou platformou a jeho pozornost se bude ubírat právě k němu.

TIP: přečtěte si naše první dojmy ze Sony Ericssonu Xperia arc

Sony Ericssony Xperia arc, neo, PLAY a pro: klíčové novinky pro rok 2011

Na hloupé telefony nezapomínáme, Windows Phone 7 u ledu

Sony Ericsson chce nadále zůstat silný i v segmentu levných telefonů bez operačního systému. Zimní představování novinek bylo zaměřeno na omlazení a rozšíření řady Xperia a nové klíčové high-end modely, které díky vyšší marži pomohou Sony Ericssonu rychleji nastartovat a udržet růst. Dle vyjádření Gergely Csandy však Sony Ericsson nezapomíná ani na obyčejné telefony s klávesnicí a bez operačního systému. Ty však mají na trhu mnohem delší cykly a nedávno uvedené modely Cedar, Elm a Hazel ještě nejsou na trhu ani rok. V nejbližší době se však můžeme dočkat představení dalších telefonů. Portfolio výrobce však bude spíše menší a nemáme očekávat takovou rozmanitost, jako dříve.

Přečtěte si recenzi Sony Ericssonu Cedar

Za Sony Ericsson v segmentu "hloupých telefonů" bojují Cedar, Hazel a Elm

Ohledně Windows Phone 7 jsme dostali spíše vyhýbavou odpověď. Je vidět, že Sony Ericsson tento systém nezavrhuje a nadále počítá s představením telefonu s ním, ale v nejbližší době to zřejmě nebude. Výrobce očividně vyčkává, co vzejde z partnerství Nokie a Microsoftu a následně se rozhodne, co dál s touto platformou. Primární platformou nadále neochvějně zůstává Android.

Kdy budou nové telefony? Zanedlouho...

Nové telefony budou dle vyjádření Gergely Csanda představeny za 6-8 týdnů, což vychází na konec května. Gergely Csanda označil tento termín za klíčovou událost, na které bychom se mohli dočkat důležitých telefonů. Možností je první dvoujádro, telefony s NFC a také nové telefony bez Androidu.

Budoucnost u Sony Ericssonu tedy vypadá slibně a už nyní se těšíme na konec května, kdy výrobce představí nové telefony. Na jaké novinky se těšíte vy? Co vám v portfoliu Sony Ericssonu schází?

Diskuze ke článku
finger
SE má na trhu kromě Cedara Elma a Hazela tky ještě Spiro a Zylo ;) Jinak konec května je pozdě škoda, stejně jako je škoda WP7, no snad SE čeká na češtinu :/
Ip Man
Když už jsi v tom jmenování portfolia,tak jsi stejně na něco zapoměl,a já tedy přidávám: Yari a Yendo. Jinak já bych to v tom květnu taky vyděl na nějaké to dvoujádro,a rozhodně si nemyslím že je na to pozdě. Vždyť Qualcomm představil svoje dvoujádro taky až teď,a tento procesor se hned ocitnul po boku nejvýkonnějších konkurentů.Tento procesor najdete kupříkladu v připravovaném HTC EVO 3D.
Lukáš Vítek
J8 bych chtěl co nejvíce "hloupou" platformu A300 a více low-endů, ty jsou od SE kvalitní
finger
Nejen low-endů, SE umí jako jeden z mála výrobců i velice dobře vybavené hig-endy bez otevřeného OS...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze