Nové iPhony se blíží a problémy Huawei nekončí

mNews
Nové iPhony se blíží a problémy Huawei nekončí
  • Apple chystá představení nových iPhonů, dočkáme se již 10. září
  • Huawei se stále potýká s problémy licencováním Androidu, nyní se sankce mohou dotknout Mate 30 Pro
  • Seriál mNews přináší pravidelné souhrny toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

Ještě než vypukne veletrh v Berlíně, shrneme si uplynulé novinky. Čekají nás iPhony, ale i další problémy Huawei. Vítejte u mNews.

Nové iPhony se blíží a problémy Huawei nekončí – mNews

Nové iPhony se odhalí 10. září

Na představení nových iPhonů se můžete těšit již 10. září, tedy příští úterý. Tolik oficiální zpráva a následují spekulace a úniky. Na internet se dostaly obrázky, jak by nové telefony mohly vypadat. A výsledek vás dost možná šokuje. Zejména u barevných variant působí fotoaparáty nepatřičně. Úniky hovoří o názvu iPhone 11. U výbavy to zatím na nic revolučního nevypadá, vyjma podpory Apple Pencil.

Galaxy A30s má velký displej a baterii

Připomeňme si ještě představení další novinky ze série Galaxy A od Samsungu. A30s bude zástupcem střední třídy a zapadne kamsi k A40 a A50. Má velký AMOLED displej, bohužel jen s HD+ rozlišením, ale nabídne čtečku otisků v displeji. 4 GB RAM a 64GB úložiště jsou slušný základ a potěší i fotoaparáty. Hlavní má 25 Mpx a nechybí ani ultraširokoúhlý. Baterie má velmi dobrou kapacitu 4 000 mAh. Telefon má doporučenou cenu 7 tisíc korun a přijde ještě v září.

Huawei Mate 30 Pro bez Google aplikací?

Americko-čínská obchodní válka pokračuje a ač jsme mysleli, že je Huawei z nejhoršího venku, nyní se ukázalo, že výjimka se evidentně vztahovala jen na představené produkty. Huawei Mate 30 Pro by tak mohl být bez oficiálních aplikací Googlu. Huawei by nyní potřeboval další výjimku, zda o ni některá ze stran požádala zatím není jasné.

Začíná IFA 2019 v Berlíně

Již od zítřka se můžete těšit na příval novinek ze světa telefonů. Právě začíná veletrh IFA v Berlíně a v následujících dnech nás čekají konference řady výrobců. Zmíním například Sony, ASUS, Nokii, Huawei, Honor, ale také Samsung.

Pokud chcete být v obraze, rozhodně sledujte mobilenet.cz a stejně tak náš YouTube, kde budeme přinášet reportáže a první pohledy přímo z místa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze