Huawei představil Kirin 990, první čipset s integrovaným 5G modemem

5
Huawei představil Kirin 990, první čipset s integrovaným 5G modemem
  • Výrobce se pochlubil vysokým výkonem, vylepšeným videem či nízkou energetickou spotřebou
  • První telefon s novým Kirinem 990 se představí za pár dní

Na tiskové konferenci Huawei byl představen vůbec první čipset s integrovaným 5G modemem. Jde samozřejmě o očekávaný Kirin 990, který bude existovat nejen s 5G, ale i v mírně slabší verzi bez 5G modemu. Nový typ procesoru je založen na 7nm výrobní technologii a disponuje osmi jádry o maximálním taktu 2,86 GHz.

Kirin 990

Huawei samozřejmě kladl důraz na samotný 5G model, který se pochlubil rychlostí 2,35 Gbps při stahování a až 1,25 Gbps v případě nahrávání dat. Kombinace čipsetu a 5G modemu přineslo dle Huawei v prvé řadě úsporu místa a také lepší vzájemnou spolupráci těchto komponent. Doposud totiž Huawei musel kombinovat procesor Kirin 980 s externím 5G modemem, například v modelu Mate 20 X 5G.

Kirin 990

Nový procesor Kirin 990 je samozřejmě tím nejvýkonnější od Huawei a měl by překonávat například i Snapdragon 855. Huawei se pochlubil také zajímavou možností v případě použití dvou SIM karet. Procesor zvládne obsluhovat na první SIM kartě sítě 5G a na druhé sítě 4G včetně VoLTE. Vylepšen je též záznam videa, kdy se nový procesor postará o výraznou redukci šumu i vzdálených detailů.

Kirin 990

Vůbec poprvé bude procesor Kirin 990 nasazen ještě během tohoto měsíce. Již 19. září bude představena nová řada Mate 30, jejíž vrcholné modely mají využívat právě tento procesor.

Diskuze ke článku
pepa
Píšu to sice nerad ale nebyl první Samsung ? :-) :-)
pikatchu
obavane tema a obavana otazka... bude vsecko 5G umet automaticky nehlede na siti, operatorovi a zdroji prodeje telefonu VoLTE, VoWifi ? Implementaci u 4G / LTE dojebali vsichni echt, jen co je pravda... nakopat do vajec. Tak snad u 5G uz vse osetreno uz od zarodku, snad...
Xwert Is
Xwert Is
Tie ich čipsety si môžu strčiť do ....
Myslel som si, že ak si Huawei bude robiť vlastné čipy nebude pre nich problém podpora Androidu (veľa krát sa stane, že výrobca čipu nedá ovládače a preto nie je možné prejsť s daným čipom na novší Android - oficiálne). Nuž Huawei má slabú podporu aj tak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze