Nejlevnější iPhone 11 vyjde minimálně na 21 tisíc korun, uvádí mobilní operátor

3× aktualizováno
Nejlevnější iPhone 11 vyjde minimálně na 21 tisíc korun, uvádí mobilní operátor
Fotografie: apple.com
  • K představení dojde v Divadle Steva Jobse
  • Začátek události je stanoven na 19:00 středoevropského letního času

Aktualizováno 10. 9. 2019

Podle informací tchajwanského operátora, na které odkázal slashleaks.com, budou dnes představené iPhony naceněny velmi podobně jako jejich předchůdci.

Fotografie prezentace pořízená na meetingu zaměstnanců mobilního operátora odkazuje na zařízení iPhone 11 (náhrada iPhonu Xr), iPhone 11 Pro (náhrada iPhonu Xs) a iPhone 11 Pro Max (nástupce iPhonu Xs Max).

iPhone 11 Pro by měl stát v rozmezí 999 až 1 199 amerických dolarů (zhruba 28 až 33,5 tisíce korun s daní), zatímco iPhone 11 Pro Max bude nabízen za 1 099 až 1 299 amerických dolarů (přibližně 31 0 až 35,5 tisíce). Cenově nejdostupnější iPhone 11 zájemce vyjde na 749 až 899 dolarů (zhruba 21 až 25 tisíc korun). Tento model se má také (dle na prezentaci uvedených informací) na rozdíl od iPhonu 11 Pro a jeho sourozence „Max“ dostat na trh o něco později než 20. září.

V tabulce si můžeme všimnout rovněž chytrých hodinek Apple Watch S5, které mají být nabízeny ve 44 a 40mm variantě. Dále zde najdeme i nabíječku AirPower, jejíž vývoj byl před nějakou dobou oficiálně zrušen a bezdrátová sluchátka AirPods. Zda se uvedené informace potvrdí, se dozvíme již dnes večer.

Aktualizováno 29. 8. 2019

Apple před malou chvílí potvrdil dříve předpokládané datum 10. září jako den, kdy se staneme svědky představení nových iPhonů 11. Pozvánka s odkazem „By innovation only“ zve účastníky do Divadla Steva Jobse, kde vše vypukne v úterý 10. září v 19:00 středoevropského letního času.

Aktualizováno 17. 8. 2019

Zdrojový kód v pořadí již sedmé beta verze iOS 13 ukrývá soubor, který má podle názoru ihelpbr.com odkazovat na datum představení nových iPhonů 11. Název souboru „HoldForRelease“ se screenshotem domovské obrazovky, na níž lze zahlédnout datum úterý 10. září, je údajně nezpochybnitelným důkazem toho, že právě v tento den budou iPhony odhaleny. Prezident japonského operátora SoftBank, který se před pár dny prořekl, však naznačil, že by mělo dojít k odhalení až 20. září. Kdy k představení dojde se dozvíme již za pár týdnů.

Původní informace z 7. 8. 2019

Pouze pár týdnů před představením nové generace iPhonů XI prozradil prezident japonské společnosti SoftBank, jež vlastní stejnojmenného telefonního operátora, datum zahájení prodeje.

Prezident, Ken Miyauchi, se prořekl na každoročním setkání investorů, kde na dotaz novináře, kterého zajímalo, jak si v souvislosti s novými iPhony operátor SoftBank poradí s nařízením japonské vlády (které vstupuje v platnost od 1. října), odpověděl: „Upřímně, zajímalo by mě, co budeme dělat po dobu těch deseti dní. Ne, to bych neměl říkat. Nevím, kdy bude nový iPhone uveden na trh.

Datum, kdy půjdou nové iPhony do prodeje, by tedy mělo připadnout na 20. září. Předobjednávky započnou s největší pravděpodobností o týden dříve v pátek 13. září.