Freebuds 3 jsou AirPods od Huawei s aktivním potlačením okolního hluku

1
Freebuds 3 jsou AirPods od Huawei s aktivním potlačením okolního hluku
  • Huawei představil sluchátka Freebuds 3 a vypadají jako Apple AirPods
  • Nabízí aktivní potlačení okolního hluku na základě okolních podmínek
  • Uvnitř se nachází zcela nový čip Kirin A1, který se stará o chod i komunikaci

Huawei představil nová sluchátka Freebuds 3, která navazují na loňskou generaci. Až nápadně se podobají AirPods od Applu, ale o to tu nyní nejde, názor si udělá každý sám.

Po vzoru AirPods jsou sluchátka otevřená, jde tedy o „pecky“, ne „špunty“. I přes tento typ konstrukce nabídnou aktivní potlačení okolního hluku, to je vůbec poprvé ve své kategorii. Jen pro úplnost, i sám Huawei dodal, že se zapnutou funkcí se sníží okolní hluk zhruba o 15 decibelů, což by mělo stačit pro většinu míst, kterými procházíte během dne. Dokonalé utěsnění jako u špuntových či studiových sluchátek není možné, už kvůli typu konstrukce.

Zajímavé je, že Huawei zapracoval i na odhlučnění nepříjemných poryvů větru. V nožičce sluchátek, kde se nachází i mikrofon, je speciální membrána, která zamezuje průniku poryvů, a tak jsou i hovory za silnějšího větru stále kvalitní, alespoň dle demonstrace Huawei na tiskové konferenci. Příležitostné hráče potěší také nižší latence 190 ms.

Huawei Freebuds 3

Sluchátka vydrží na jedno nabití 4 hodiny, 20 hodin je celková výdrž i s pouzdrem, ve kterém je schováte. Pouzdro lze dobíjet i bezdrátově, a to až dvakrát rychleji oproti Apple AirPods 2. Pouzdro samotné je lesklé, ale kulaté, alespoň zde se Huawei snažil odlišit.

O veškerý provoz uvnitř sluchátek se stará zcela nový procesor Kirin A1, který je speciálně vyvinut pro sluchátka a nositelnosti. Jako první využívá Bluetooth 5.1 LE, spotřebu oproti předchůdci snížil o polovinu a je samozřejmě i menší.

Sluchátka ještě nejsou zcela připravena, k dispozici by měla být do konce tohoto roku v bílé a černé barvě za prozatím nespecifikovanou cenu.