Veletrh IFA 2019 se blíží. Tady je přehled očekávaných novinek

8
Veletrh IFA 2019 se blíží. Tady je přehled očekávaných novinek
  • Největší evropský veletrh spotřební elektroniky začíná již za pár dnů
  • Letošní rok čekáme mobilní novinky hlavně od Sony a Nokie
  • Přinášíme přehled všeho nejpodstatnějšího včetně časů tiskovek

Berlínský veletrh IFA se v letošním roce koná o něco později, konkrétně od 6. září do 11. září. Jak ale správně tušíte, většina zásadních tiskových konferencí se odehraje s předstihem. Někteří výrobci se s novinkami vytasí už dva dny před zahájením veletrhu. Jednoznačně nejnabitějším dnem letos bude 5. září, tedy poslední den před oficiálním startem veletrhu. Jaké novinky letos očekáváme? Hlavní hvězdami budou bude Sony a Nokie, ale novinky může ukázat Huawei, Honor, Lenovo s Motorolou, ASUS či Alcatel.

Veletrh IFA 2016 jsme už opustili, ale stále pro vás máme připraveno mnoho obsahu, sledujt

Veletrhu IFA se bude tradičně účastnit také redakce mobilenet.cz, takže se můžete těšit na kompletní zpravodajství i první dojmy ze všech novinek. Nezapomeňte nás rovněž sledovat na sociálních sítích, kde se o novinkách dozvíte nejdříve. Aktivně vás budeme informovat na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Přehled tiskových konferencí

středa 4. září


  • 10:30 – Acer
  • 13:00 – ASUS

čtvrtek 5. září


  • 11:00 – Samsung
  • 13:00 – Sony
  • 14:00 – Alcatel
  • 15:30 – Sharp
  • 16:00 – Nokia
  • 19:30 – Lenovo (Motorola)

pátek 6. září


  • 10:30 – Huawei
  • 16:00 – Honor

Přehled tiskových konferencí (abecedně)

Acer

První na řadu přijde Acer, který ale, jak víme, již mobilní telefony nevyrábí. Lze tak očekávat, že tchajwanský výrobce ukáže nové generace počítačů, případně notebooků. Prozatím však takřka žádné informace neprosakují a můžeme být pouze překvapeni.

Tisková konference Aceru proběhne ve středu 4. září od 10:00 hodin.

Alcatel

Berlínského veletrhu se tradičně účastní také čínské TCL, které v našich končinách prodává telefony pod značkami Alcatel a BlackBerry. Zatímco nových Alcatelů bychom se možná dočkat mohli, byť opět spíše jen v nižší třídě, novinka od BlackBerry by byla zřejmě pro všechny velkým překvapením.

Tisková konference TCL (Alcatelu) proběhne ve čtvrtek 4. září od 14:00 hodin.

ASUS

ASUS by nás přeci jen mohl překvapit nějakými novinkami z řad telefonů. O obměnu se hlásí například oblíbená řada střední třídy ZenFone M2. Informace o nich prozatím nebyly oznámeny a ani nijak neunikly. ASUS se však nemusí omezovat jen na telefony a ve hře jsou nové ZenBooky či herní počítače.

Tisková konference ASUS proběhne ve středu 4. září od 13:00 hodin.

Honor

Tiskovou konferenci si Honor naplánoval až na pozdní páteční večer, kdy už budou celým berlínským veletrhem pulzovat tisíce návštěvníků. Přesto se i v tomto případě je zřejmě nač těšit. Pokud jde o novinky, Honor by mohl ukázat Honor 20S s Androidem 10.

Honor 20S
Honor 20S

Tisková konference Honoru proběhne v pátek 6. září od 16:00 hodin.

Huawei

Páteční den bude načínat čínský Huawei, u kterého visí spousty otazníků. Vyloženě jistá novinka totiž v tuto chvíli není žádná. Ano, delší dobu se spekuluje o špičkovém Matu 30 Pro, avšak je více než pravděpodobné, že si jej Huawei nechá na později. Jednak aby uzmul pozornost sám na sebe a také musí vyřešit problémy s Googlem.

Tisková konference Huawei proběhne v pátek 6. září od 10:30 hodin.

Lenovo

Čtvrteční večer nám zpříjemní Lenovo, které má v Berlíně taktéž naplánovanou tiskovku a již také víme, na co se můžeme těšit. Mělo by dojít k představení modelů K10 Note a levnějšího A6 Note. Oba budou pojit velké displeje a minimálně prvně jmenovaný by měl mít tři zadní fotoaparáty a zamířit zhruba do střední třídy. Navíc nemusí zůstat pouze u telefonů a Lenovo by mohlo ukázat i notebooky či tablety.

Lenovo Z6 Lite
Lenovo Z6 Lite by se v Evropě mohlo nabízet jako Lenovo K10 Note

Tisková konference Lenova proběhne ve čtvrtek 5. září od 19:30 hodin.

Nokia

Dostáváme se k prvnímu významnému hráči na veletrhu IFA. Společnost HMD Global prodávající telefony pod značkou Nokia se nechala slyšet, že se v Berlíně ukáže a určitě nepřijede s prázdnou. Kolika novinek se nakonec dočkáme, to nevíme. V podstatě jisté jsou však hned dvě, a to Nokie 6.2 a 7.2, o kterých se již delší dobu spekuluje. Předem lze říci, že obě budou mít velké displeje a na zadní straně kruhový modul se třemi fotoaparáty.

Nokia 7.2
Nokia 7.2

Tisková konference Nokie proběhne ve čtvrtek 5. září od 16:00 hodin.

Samsung

Čtvrteční den bude zahájen tiskovou konferencí Samsungu. V jeho případě je však velkou neznámou, zda se dočkáme nějakých novinek. Spoustu produktů totiž Samsung představil již během srpna a je možné, že v Německu bude pouze rekapitulovat.

Tisková konference Samsungu proběhne ve čtvrtek 5. září od 11:00 hodin.

Sharp

Letos se aktivně berlínského veletrhu účastní také Sharp, který by mohl představit nové notebooky. Ty by se mohly pyšnit velice tenkými rámečky kolem displejů.

Tisková konference Sharp proběhne ve čtvrtek 5. září od 15:30 hodin.

Sony

Přehled zakončujeme u Sony, které by mohlo mít vůbec nejzajímavější tiskovou konferenci. Je jakousi tradicí, že Sony v Berlíně představuje nové modely a letos se očekává Xperia 2, případně varianta současné Xperie 1.

Tisková konference Sony proběhne ve čtvrtek 5. září od 13:00 hodin.

Diskuze ke článku
Tomas
A LG nic :-D ????
Petarda
Všichni se už tady nemůžeme dokat nových nudlí!!!
Carda
Hromada stejně vypadajících nudloidních mobilů se pomalu blíží a jen nudlomil říká že ve vzhledu rozdíly jsou. 16:9 forever
Mara Studna
Mara Studna
Spíše bych očekával od Sony nástupce Xperia1,ale po roce.Pokud to bude Nová Xperia 2,to bych bral,ale jestli to bude jen zmenšená verze Xperia 1,tak mi to moc smyslu nedává,no nevím.Taky mi nějak přijde,že těch změn moc nebude,takže si opravdu počkám až za rok do Barcelony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze