Nová reklama od Googlu zaručeně rozesměje fanoušky iPhonů i Pixelů

4
Nová reklama od Googlu zaručeně rozesměje fanoušky iPhonů i Pixelů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Google připravil pět krátkých videoklipů, v nichž vtipným způsobem porovnává Pixel a iPhone
  • Utahuje si z nočních fotografií, reverzního bezdrátového nabíjení, ale i ohebných telefonů, které Apple doposud nenabízí

Rivalita mezi výrobci smartphonů má mnoho podob a zatímco na začátku tohoto odvětví jsme byli svědky vyloženě agresivních a posměvačných kampaní, postupem let se ostré lokty obrousily a v současnosti vídáme mnohem uhlazenější způsoby, jak si rýpnout do konkurence. Jedním z příkladů je i nejnovější série reklam od Googlu, které jsou zaměřené na iPhone a Pixel pod hashtagem #bestphonesforever. Poznávacím znakem všech videí jsou pak dva hlavní aktéři v podobě mluvícího iPhonu 14 Pro a Pixelu 7 Pro, tito dva staří známí pak spolu probírají minulost, současnost, ale i výhledy do budoucna.

V prvním ze série videí jsou vyzdvihovány minulé úspěchy iPhonů, které způsobily revoluci ve způsobu používání tehdejších smartphonů, ale také nechybí ohlédnutí na další okamžiky, které definovaly současné iPhony. Zdrcený iPhone však dosavadní úspěchy redukuje na barvu chatovacích bublin a chvíli na to „umírá“ na vybitou baterii.

Další z videí je zaměřeno na tzv. astrophotography, tedy schopnost Pixelů zachytit noční oblohu, čehož se snaží iPhone dosáhnout pomocí LED přisvícení, což však příliš dobře nefunguje.

Třetí z pěti krátkých videí je zaměřeno na veřejnou Wi-Fi, kde je vyzdvihována VPN (virtuální privátní síť) integrovaná do Pixelů (v rámci služby Google One, která však není dostupná na všech trzích), zatímco iPhone vystrašený z hackerů si musí za VPN připlatit a raději se rozhodne aktivovat letový režim.

Předposlední z videí si znovu utahuje z výdrže iPhonu (moderní iPhony jsou přitom díky sérii několika faktorů v oblasti výdrže na nabití velmi povedené, což platí i pro iPhone 14 Pro), více však ještě z absence reverzního bezdrátového nabíjení. To iPhonům i u nejnovější generace schází a dle různých úniků se jej dost možná nedočkáme ani u iPhonů 15. Pixel tak zachrání vybitý iPhone skrze reverzní bezdrátové nabíjení, za což je mu iPhone neskonale vděčný.

V posledním videu se objeví i nedávno představený skládací Pixel Fold, který je pro iPhone tak inovativní, že iPhone z jeho ohebného displeje upadne do mdlob.

Apple iPhone 14 Pro 1 TB

Rozměry147,5 × 71,5 × 7,9 mm, 206 g
DisplejOLED, 6,1" (2 556 × 1 179 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A16 Bionic,
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 1 000 GBne
Akumulátor3 200 mAh

Google Pixel 7 Pro 512 GB

Rozměry162,9 × 76,6 × 8,9 mm, 212 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Google Pixel Fold

Rozměry139,7 × 158,7 × 12,1 mm, 283 g
DisplejOLED, 7,6" (2 208 × 1 840 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 821 mAh
Diskuze ke článku
Patrik Čech
Patrik Čech
Nejvtipnější je ta, kde Google tvrdí, že Pixel vydrží déle než iPhone. To pobavilo no. Pixel má nejhorší vydrž ze všech vlajek roku 2022 i 2023.
Pc Wifi
Pc Wifi
nejsem Applista ale na jeho obhajobu musim rict, ze narozdil od Pixelu umi iPhony vsude a vzdy VoLTE,VoWifi,5G neni li od operatora osetreno jinak. Americky iP13 v O2 a umel vse jak z praku.
Lukáš Kos
Lukáš Kos
5G je od posledního feature dropu I ČR. Volte šlo už dřív jenom chybí to vowifi. V tomhle je holt Google horší než Apple těch funkcí co tu jsou zakázáných jsou mraky. Snad se to změní jestli tu budou pixeli ofiko přes Vodafone
Jakub Jancura
Jakub Jancura
Už deset let jsem šťastným uživatelem iPhonů (už od 4s) a tak trochu apple ovce.Video mě ale celkem pobavilo.Bylo to vtipný.Musím přiznat, že špetka pravdy se v tom ukrývá, ale jinak jde o klasickou reklamu, ukázat jen to, v čem jste lepší a to ostatní zamluvit.
To byste si potom zas tak nevyskakovaly co @google pixel?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze