iPhone 16 Pro Max bude gigantem i ve srovnání s modelem 15 Pro Max

3
iPhone 16 Pro Max bude gigantem i ve srovnání s modelem 15 Pro Max
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Ve hře je dokonce i změna názvu iPhonu pro příští rok
  • Jeho displej by měl mít již takřka 7"
  • Nárůst se promítne především do výšky telefonu

iPhony od Applu jsou vždy pod drobnohledem a není divu, že se o nich často spekuluje s velkým předstihem. Nemůže nás proto překvapit informace od 9to5mac.com, která se týká porovnání iPhonů 15 Pro Max a 16 Pro Max. Zatímco první jmenovaný se představí zhruba za 4 měsíce, ten další má čas až do příštího podzimu. Právě tento model se navíc možná už nebude jmenovat Pro Max. Ve hře je změna názvu na iPhone 16 Ultra.

Apple iPhone 15 Pro Max a iPhone 16 Pro Max

Zásadní změnou má být displej, který si ponechá Dynamic Island zřejmě i v roce 2024, ale úhlopříčka povyskočí z 6,7" na 6,9". Jelikož již nyní má Apple poměrně malé rámečky kolem displeje, neskryje se tento nárůst jen za minimalizací rámečků. Dojde tak k nárůstu rozměrů. Šířka má povyskočit jen kosmeticky ze 76,7 mm na 77,2 mm. Výrazněji naroste iPhone 16 Ultra na výšku, a to ze 159,8 mm na 165 mm.

Apple iPhone 15 Pro Max a iPhone 16 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max a iPhone 16 Pro Max

Jde o velký nárůst, kdy už potenciální zájemce bude muset zvážit, zda telefon není až příliš velký. Na druhou stranu je nutné připomenout, že od představení přespříští generace iPhonů nás dělí ještě dost času a mnohé se může změnit.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
To by byl už macek teda 😁 Hlavně to brzdí systém, který většího displeje nijak nevyužívá, jen je všechno větší. Zajímalo by mě, kdy se třeba naučí iphony rozdělenou obrazovku, okna atd. Potom možná podobná monstra budou dávat smysl. Ale nosit to fakt nechceš 😁
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Naposledy upraveno: 24. 5. 2023 10:48
Pakliže se nezmění i formát displeje, tak ty uvedené milimetry nárůstu stran jsou nesmysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze