Nejlepší prémiová bezdrátová sluchátka

Nejlepší prémiová bezdrátová sluchátka
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Do výběru se podívali výrobci Apple, Sony, Huawei i Bang & Olufsen
  • Sluchátka zaujmou povedeným designem i kvalitním zvukem

Výběr bezdrátových sluchátek lze omezit na sluchátka špuntová, pecková či velká sluchátka přes hlavu, tentokrát však budeme vybírat několik zástupců ze všech zmíněných kategorií. Důraz přitom bude kladen nejen na prémiové zpracování, ale také na kvalitní zvuk a pokročilé funkce. Se kterými sluchátky nešlápnete vedle?

Tento výběr již není aktuální, na přípravě aktualizovaného již pracujeme.

Nejlepší prémiová bezdrátová sluchátka

Apple AirPods Max

Pokud vlastníte více produktů z ekosystému společnosti Apple a libujete si ve špičkovém zvuku, prémiovém zpracování a pokročilých funkcích, rozhodně byste si neměli nechat utéct sluchátka Apple AirPods Max. Doposud největší a také nejdražší sluchátka z dílny cupertinského výrobce sází na hliníkové mušle a chladivý ocelový rám s náhlavníkem z gumy a prodyšného materiálu. Náušníky jsou přitom vysoce komfortní a ze speciální síťoviny, která je vyplněna paměťovou pěnou. Ke konstrukci jsou náušníky přichyceny magnety, tudíž je lze rovněž velmi snadno vyměnit.

I přes hmotnost takřka 400 gramů jsou sluchátka na hlavě komfortní a díky chytré konstrukci pocitově lehčí. Po stránce zvuku jsou pak schopna zprostředkovat vysoce kvalitní, ačkoliv Applem mírně upravený zvuk, a také pokročilé aktivní potlačení hluku. Za zmínku rozhodně stojí i povedený prostorový efekt, který oceníte při sledování filmů.

Bang & Olufsen Beoplay HX

Vyznavači stylu v kombinaci s kvalitním zvukem si s Bang & Olufsen Beoplay HX rozhodně přijdou na své. Začněme zpracováním, které kombinuje prémiovou jehněčí kůži, hliník, paměťovou pěnu a vysoce kvalitní plastové komponenty. Použité materiály jsou přitom působivé nejen z estetického hlediska, ale rovněž jsou funkční – sluchátka se velmi pohodlně nosí a netlačí ani při delším poslechu.

Po zvukové stránce sluchátka dokáží zprostředkovat krásně čisté výšky, úderné basy, které však nepřekrývají zbylé instrumenty, a také detailně prokreslené střední tóny. Na rozdíl od AirPods Max navíc nedochází k úpravám zvuku sluchátky kvůli líbivějšímu podání, které však nemusí každému vyhovovat. Dále nechybí aktivní potlačení hluku ani podpora formátu aptX Adaptive. Vydrž přitom činí až 35 hodin na jedno nabití (se zapnutým ANC).

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 zaujmou především vysokým komfortem pramenícím z relativně nízké hmotnosti zhruba 250 gramů i skvěle zpracovaných náušníků, které se přizpůsobí tvaru hlavy a netlačí ani při delším poslechu. Oproti předchozí generaci jsou navíc sluchátka o něco pohodlnější i během vysokých letních teplot.

Po zvukové stránce se můžete spolehnout na to nejlepší od Sony. Ačkoliv jsou měniče nově o něco menší (30 milimetrů), nemá to na kvalitu reprodukce absolutně žádný negativní vliv. Každý si přitom přijde na své, neboť lze zvukové podání upravit pomocí propracovaného ekvalizéru v aplikaci. Ať už tak posloucháte spíše hudbu bohatou na basy, nebo třeba filmové/herní soundtracky, kde lze mnohdy slyšet celý symfonický orchestr, můžete se těšit na pěkně prokreslené tóny, kdy žádný z instrumentů není nijak upozaděn a basy jsou hutné tak akorát.

Huawei FreeBuds Pro 2

Sluchátka Huawei přináší špičkovou kvalitu zvuku díky přítomnosti duálního zvukového systému, jenž se skládá z 11mm dynamického měniče a sekundárního měniče s planární membránou, která zajišťuje velmi nízké zkreslení vyšších frekvencí, jež zní jednoduše skvostně. Na vyladěném zvuku s velmi širokým rozsahem od 14 Hz do 48 kHz se ostatně podílela i renomovaná francouzská společnost Devialet a sluchátka podporují i kodek LDAC pro vysoce kvalitní bezdrátový přenos.

Z dalších funkcí rozhodně stojí za zmínku ANC, které funguje skvěle a dokáže odizolovat většinu ruchů střední a nižší frekvence. Stejně tak lze pochválit velmi kvalitní přenos audia v průběhu telefonních hovorů díky soustavě čtyř mikrofonů na každém sluchátku. FreeBuds Pro 2 zaujmou také líbivým designem s certifikací IP54 či podporou bezdrátového nabíjení s celkovou výdrží až 30 hodin při poslechu hudby.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze