Ne ohebná, ale vysouvací budoucnost

mNews
Ne ohebná, ale vysouvací budoucnost
  • Hybrid tabletu a telefonu ukázalo i TCL, má zajímavou vysouvací konstrukci
  • Společnosti Sony a LG v tichosti představily modely nižší třídy, zatímco displej Galaxy Z Flip vzbudil řadu rozpaků
  • mNews přináší výběr toho nejdůležitějších z uplynulého týdne

Zatímco vyšší třída hledí do budoucnosti a my si ukážeme dva futuristické modely, v té střední se vody nečeří, takže nás LG ani Sony moc nepřekvapí. Vítejte u mNews.

Ne ohebná, ale vysouvací budoucnost – mNews

Prototyp TCL není ohebný, ale vysouvací

Hybrid mezi tabletem a telefon představil Samsung v podobě Galaxy Fold. Zcela jiný přístup představuje TCL, které se vytasilo s rendery zajímavého prototypu. V něm se nic neohýbá, nýbrž druhá polovina displeje se vysune. Logicky tak nepůjde o dokonale celistvou plochu. Ostatně žádné podrobnosti zatím neznáme a je více než pravděpodobné, že takové zařízení v blízké době ani nevznikne.

Xperia L4 má výřez a trojitý fotoaparát

Sony nenápadně představilo Xperii L4, tedy zástupce nižší třídy. Na první pohled vás upoutá protáhlý displej s poměrem stran 21:9, odtud to však jde z kopce. Rozlišení je jen HD+, procesorem je slabší MediaTek a nezachrání to ani 3 GB RAM. Na zadní straně nechybí dnes nepostradatelné 3 čočky foťáku. A vpředu najdete pro Sony netradiční výřez. Vzhledově se mi ale telefon celkem líbí.

LG představuje tři modely řady K

V podobném duchu představilo nové modely také LG. Jsou hned tři a liší se hlavně výbavou. Ani tady to však nebude hitparáda. Na zadní straně jsou čočky 4, přibyl totiž makro snímač. A baterie má slušnou kapacitu 4 tisíce mAh. Nejvybavenější model má 4 GB RAM, dva slabší se chlubí o něco protáhlejším displejem, ale jen 3 GB RAM. Všechny nabídnou zvýšenou odolnost, ale jejich cenu zatím neznáme.

Displej Galaxy Z Flip budí rozpaky

Že není sklo jako sklo nám ukazují testy odolnosti nového véčka Galaxy Z Flip. Samsung tvrdil, že displej pokrývá tenká vrstva skla a na dotyk skutečně působí lépe. Sklo se však nachází až pod plastovou vrstvou, která se velmi snadno poškrábe. Stačí k tomu pouhý nehet. Zpracování samotného telefonu a pantu se však zdá být příkladné a telefon se nerozsype ani při hrubším zacházení.

Nezbývá než dodat, že pokud si koupíte telefon s cenou necelých 40 tisíc Kč, měli byste se k němu i náležitě chovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze