Sony podlehlo. Nová Xperia L4 má výřez v displeji a trojitý fotoaparát

aktualizováno o cenu
34
Sony podlehlo. Nová Xperia L4 má výřez v displeji a trojitý fotoaparát
Fotografie: Sony
  • Displej s poměrem stran 21:9 má 6,2palcovou úhlopříčku a HD+ rozlišení
  • Hardware je bohužel jen průměrný a zklame starší Android 9.0
  • Hlavní 13Mpx fotoaparát je doplněn ultraširokoúhlou kamerou s 5 Mpx

Článek aktualizován o českou cenu.

Sony plánuje namísto zrušeného veletrhu MWC v Barceloně on-line tiskovku příští pondělí, kde bychom se měli dočkat představení klíčových novinek. Překvapivě však dnes došlo k představení Xperie L4. Řada L je v posledních letech vyhrazena pro základní smartphony, které se pohybují na hranici nižší a nižší střední třídy. Výjimkou není ani nejnovější přírůstek, který bohužel opět ukazuje, jak bezradné je Sony v kategorii levnějších telefonů.

Na první pohled však Xperia L4 dokáže upoutat. Je po vzoru svých vybavenějších sester protáhlá, za což může displej s poměrem stran 21:9. Úhlopříčka se zastavila na 6,2 palcích a nasazeno je nižší HD+ rozlišení. Vůbec poprvé se Sony uchýlilo k výřezu v displeji, což rozhodně nevidíme rádi. Vyloženým zklamáním je pak hardwarová výbava stojící na nepříliš výkonném procesoru MediaTek MT6762 a jen 3GB operační paměti. Touto kombinací Sony díru do světa neudělá. Průměrná je pak i 64GB interní paměť, alespoň že nechybí slot pro paměťové karty. Z nepochopitelných důvodů je zbrusu nový telefon osazen starým Androidem 9.0 Pie. Zabezpečit jej můžete čtečkou otisků prstů, jejíž místo je na pravém boku.

Na zádech se ve vertikální orientaci objevila trojice fotoaparátů. Hlavní 13megapixelový je doplněn 5megapixelovou ultraširokoúhlou kamerkou a nakonec ještě 2megapixelovým snímačem pro práci s hloubkou ostrosti. Poslední, v pořadí čtvrtý fotoaparát je v již zmíněném výřezu displeje a pořídí až 8megapixelová selfies.

Sony Xperia L4

Bez „ztráty kytičky“ se zdá konektivita. Sony novinku vybavilo USB-C, nechybí 3,5mm jack nebo podpora LTE. Potěší i přítomnost NFC, se kterým se pojí možnost bezkontaktních plateb skrze Google Pay. Dlužíme vám ještě informaci o baterii, jejíž kapacita 3 580 mAh nijak zvlášť neoslní.

Sony Xperia L4 se začne prodávat během jarních měsíců v černé a modré. Oznámena byla také česká cena, která odpovídá našemu odhadu a bude činit 4 999 Kč. 

Technické parametry Sony Xperia L4

Kompletní specifikace
Konstrukce159 × 71 × 8,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 680 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P22, CPU: 8×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 580 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2019, 5 491 Kč
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Cena bude muset jít dolů, jinak to bude vcelku hezky vypadající telefon, který bude maximálně někde vystaven...
Nick Cave
I těch 5 tisíc je moc, L4 by měla být za 4k
Ondra
Je spousta lidí kteří nejsou tak nároční jako někteří z vás zde. Nemusí mít top model neřeší foťák, výdrž baterie, ani čip nebo velikost displeje. Lidi očekávají že si zatelefonují napíší sms a popřípadě se občas podívají na internet. Rozhodující je cena a spolehlivý provoz po celou dobu životnosti a tím Sony Xperia L4 jistě bude. Lidi nechtějí mobilní telefony Made in China kde poruchovost je 80% Proto si myslím že i Sony Xperia L4 má na trhu své místo a není to plýtvání časem. Možná se mnou nebudete souhlasit ale jsem prodavač v nejmenované prodejně s mobilním zařízením a vím co lidi nejvíce požadují a kupují.
Carda
Ono to má výřez? V ultranudloidním displeji? jak to? Jako smál jsem se Motorole za tu díru v ultranudloidním displeji ale Sony to posunulo na vyšší level :D Jen očekávám kdy to prdnou do vlajky třeba tam dají tu dvoudíru jako má Samsung to pak bude sranda :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze