Sympatická Sony Xperia L4 s 3× fotoaparátem v redakci. Ptejte se, co vás zajímá

Včetně snímků z hlavního snímače a ultraširokoúhlého objektivu
53
Sympatická Sony Xperia L4 s 3× fotoaparátem v redakci. Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka se díky zaobleným bokům velmi příjemně drží
  • 6,2" IPS LCD displej doplňuje praktická notifikační dioda
  • Vaše dotazy ohledně nové Xperie L4 zanechte v komentářích

Cenově dostupná novinka od Sony s označením Xperia L4 dorazila v tradiční bílé krabičce, v níž kromě telefonu samotného najdete také napájecí adaptér a datový/nabíjecí kabel typu USB-A/USB-C. Smartphone působí v testované modré barevné variantě elegantně a mnohé potěší nevystupující modul fotoaparátu. Plastová záda, která plynule přechází v boky, jsou kompletně rovná, telefon se tak na rovném povrchu nijak nehoupe.

Xperia L4 se navíc právě díky zaobleným bokům drží velmi příjemně, na čemž se podílí také rozumná hmotnost 178 gramů. Umístění čtečky otisků prstů na pravé straně je podle našeho názoru ideální. Ploška čtečky je dostatečně prostorná a prst během krátkého testování vždy spolehlivě rozpoznala. Škoda jen, že do kapacitní čtečky výrobce neintegroval zároveň vypínací tlačítko, jenž je umístěno pod ní. Na levém boku je pak slot pro dvojici nanoSIM karet, případně kombinaci jedné nanoSIM karty a jedné microSD karty o kapacitě až 512 GB. Horní stranu pro změnu osídlil 3,5mm jack doplněný o mikrofon. Další mikrofon se schovává za mřížkou umístěnou vedle UBS-C, v druhé mřížce se usídlil průměrně hrající hlasitý reproduktor.

Čelní straně dominuje 6,2" IPS LCD panel o rozlišení 1 680 × 720 pixelů a filmovým poměrem 21:9, jenž je vhodný pro sledování vybraného obsahu na streamovací službě Netflix či pro otevření dvou oken aplikací najednou. Obrazovka má pěkné podání barev a automatická regulace jasu funguje příkladně. V blízkosti sluchátka a 8Mpx selfie kamerky je praktická (bíle blikající) notifikační dioda, která upozorní na zmeškané události.

Uvnitř telefonu tiká 12nm čipset Helio P22 od MediaTeku doplněný o 3 GB RAM a 64GB úložiště typu eMMC 5.1. Chod zařízení je i přes méně výkonný hardware vcelku svižný, více se však na plynulost systému, jemuž panuje Android 9 (s březnovými bezpečnostními záplatami), zaměříme až v podrobné recenzi. Prostředí je jinak takřka čisté a během prvního nastavení telefonu si můžete vybrat z několika aplikací, které do telefonu chcete nainstalovat. O výdrž se stará baterie o kapacitě 3 580 mAh.

Jedním z největších lákadel by měla být trojice fotoaparátu na zadní straně. Hlavní snímač se chlubí rozlišením 13 megapixelů, světelností f/2.0 a PDAF ostřením. Dále ve výbavě nechybí praktický 5Mpx ultraširokoúhlý objektiv s ohniskem 17 milimetrů a clonou f/2.2 doplněný o 2Mpx bokeh senzor. Na ukázku snímků se můžete podívat níže. Natáčet video lze pak maximálně ve Full HD či HD.

Ukázky snímků z hlavního snímače a ultraširokoúhlého objektivu

Sony Xperia L4 se řadí mezi cenově dostupné telefony. Potěší zejména velký displej či trojice fotoaparátu, méně pak nepříliš výkonný hardware. Vaše dotazy týkající se nové Xperie L4 napište do komentářů pod článkem.

Technické parametry Sony Xperia L4

Kompletní specifikace
Konstrukce159 × 71 × 8,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 680 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P22, CPU: 8×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 580 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2019, 5 491 Kč
Diskuze ke článku
Tomas
Krasny telefon, mel jsem v ruce a skvele padne do ruky. Skvely sirokouhly displej....chci se odlisit a Sony je pro me cestou. Cena pro me OK, hold to neni cinskej bazmekt.
zog
Mě by zajímalo jestli je někdo tak hloupej aby si to za ty prachy koupil
End
Několik let starý procesor, HD display na 6+" displej, bez odolnosti a Android 9. To jako vážně Sony?
.
To je šílený, co tam nacpali za čínskou paštiku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze