Sony Xperia L4 míří na český trh. Od zítra ji koupíte za 5,5 tisíce korun

21
Sony Xperia L4 míří na český trh. Od zítra ji koupíte za 5,5 tisíce korun
Fotografie: Sony
  • Novinka se objeví u většiny předních prodejců s elektronikou
  • Do své nabídky ji zařadí i operátoři O2 a Vodafone

V únoru světu Sony představilo mimo jiné také svůj letošní základní model Xperia L4. Ve výbavě vás první zaujme 6,2palcový displej, která má nižší HD+ rozlišení. Pochybnosti ohledně výkonu lze mít také při pohledu na průměrný procesor Helio P22 a především 3GB operační paměť. Vše však rozhodně samotná optimalizace systému. Nasazen je nicméně z nepochopitelných důvodů rok a půl starý Android 9.0 Pie, a to je velká konkurenční nevýhoda.

Sony Xperia L4

Trumfem telefonu tak zřejmě budou snad jen fotoaparáty. Na zádech se ve vertikální orientaci objevují hned tři. Hlavní 13megapixelový je doplněn 5megapixelovou ultraširokoúhlou kamerkou a nakonec ještě 2megapixelovým snímačem pro práci s hloubkou ostrosti. Poslední fotoaparát je ve výřezu displeje a pořídí až 8megapixelová selfies. Výhodou telefonu dále bude nejen USB-C a 3,5mm jack, ale i přítomnost NFC.

I přes nepříliš přesvědčivou výbavu se Sony Xperia L4 na českém trhu začne prodávat za 5 490 Kč. Počínaje zítřkem, tedy 29. dubnem se objeví u většiny prodejců elektroniky a také v nabídkách operátorů O2 a Vodafone. Zájemci budou moci volit mezi černou a modrou variantou.

Sony Xperia L4

Rozměry159 × 71 × 8,7 mm, 178 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 680 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio P22, 8×2 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 580 mAh
Diskuze ke článku
Tom
Proč má Sony potřebu vyrábět takové zmetky. Krám co může zákazník koupit leda omylem. Procák, paměť, displej, systém.... všechno špatně.
St
Sony za 5,5 kKč. Proč ne. Nepříliš vysoká cena od známého výrobce. Ale ty charakteristiky... kdyby to mělo aspoň sedmi-stovkový snap a 6 gb RAM. O displeji ani nemluvě. Tam asi bylo školení od Apple. Navíc se bojím, že focení nebude nejsilnější stránkou tohoto telefonu. Ale třeba se pletu. Je to škoda Sony jako firmu mám moc rád. Opravdu nechápu, proč firma, která vyrábí vynikající spotřební elektroniku, zvláště pak fotoaparáty nedovede tyto výhody zužitkovat ve svých telefonech. Své fotomoduly prodávají kde komu ale že by kdy Sony mělo krále fotomobilů jsem ještě neslyšel. O audio možnostech jakbysmet. Což je fakt škoda.
Carda
Tohle nikdo nekoupí jelikož ten procesor sotva přehraje video :D tak že Kino zážitek na tom ultranudloidním displeji odpadá :D
End
Za 5.5k takovou jebu? :D jim jebe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze