Sony Xperia Z a Xperia V v redakci: z krabice rovnou do vody (video)

Do redakce se nám v rozmezí několika hodin sešly dvě voděodolné Xperie té nejvyšší třídy, a my jsme nemohli odolat tomu je hned společně vykoupat. Špičkově vybavenou Xperii Z a zajímavou Xperii V vám tak v prvním videopohledu představíme trochu netradičně.

Do redakce nám dorazily dvě nové Xperie, z nichž obě se díky špičkové výbavě zařadí na vrchol portfolia od Sony. Zatímco Xperia V je menší voděodolnou alternativou již delší dobou prodávaného Bond-phonu Xperia T, Xperia Z je tou pravou vlajkovou lodí se zdrcující výbavou, která deklasuje momentálně všechny konkurenty na našem trhu. Ano, mluvíme zejména o špičkovém FullHD displeji, který Xperia Z přináší jako jeden z prvních telefonů, a který bude u vlajkových lodí trendem roku 2013. Pojďme si oba do redakce nově příchozí telefony představit v našem prvním videopohledu, ve kterém je, jak jsme již slíbili, i vykoupeme.

Sony Xperia Z a Xperia V – koupání a unboxing

Sony Xperia V: zapomenutá sestra

Než se naplno pustíme do testování obou telefonů, pojďme si je ještě ve stručnosti představit. Xperia V je jakousi zapomenutou sestrou známější Xperie T. U tohoto telefonu se dlouho nevědělo, zda se na náš trh vůbec dostane, ale nyní se zde zčistajasna objevil. Véčko je přitom pro mnohé zajímavější alternativou, protože oproti Xperii T nabídne voděodolné tělo, které je o malinko menší, ale tlustší, modernější čipset a menší 4,3palcový displej.

Na druhou stranu nevýhodou je menší akumulátor a menší vnitřní paměť. Ve výsledku je to tedy to pověstné "něco za něco. Pokud by vás o Xperii V zajímalo více informací, přečtěte si naše podrobné preview nebo první dojmy z Berlína, kde jsme Xperii V rovněž poprvé natočili. Náš komentovaný videopohled přikládáme rovněž níže.

Sony Xperia V – první pohled z IFA

Technické parametry Sony Xperia V

Kompletní specifikace
Konstrukce129 × 65 × 10,7 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2013,

Sony Xperia Z: jen to nejlepší

V případně Sony Xperie Z už žádné kompromisy nenajdeme, očekávejte ultimátně vybavený telefon, který nabídne jen to nejlepší. V březnu, kdy se dostane do prodeje, půjde o nejvybavenější telefon na našem trhu. Nabídne velký pětipalcový FullHD displej, čtyřjádrový procesor, 2GB RAM, 13Mpx fotoaparát, NFC, a k tomu všemu opět voděodolné tělo. Kompletní údaje naleznete v našem katalogu mobilů.

Sony Xperia Z jsme si velmi podrobně vyzkoušeli už minulý měsíc. Než vám přineseme klasické první dojmy a videopohled, přikládáme opět naše dřívější velmi podrobné video, které určitě vaši zvědavost na pár dní ukojí.

Sony Xperia Z – první pohled

Technické parametry Sony Xperia Z

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71 × 7,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostbřezen 2013,
Diskuze ke článku
securid
Pěkná patlal placka :D jinak uznání, že v Sony vyndáte Samsung a Nokii a hlavně se nebojíte upozorňovat na chyby a né vše chválit. To si cením na MobileNet. Phone už moc velkej můj tip je BlackBerry Z10 :)
Jde už v JB konečně v základu nastavit jinou hlasitost pro zvonění, SMS, e-mail ?
Panda
Na SonyXperia V jsem čekal, ale vidím, že by to byl špatný kup proti Galaxy S 3 to má jen Android 4.0 a aktualizace kdo ví kdy.
RV
Sony ma hodne příslušenství v prodejním balení. ALE POZOR: Někteří prodejci, nejčasteji operátoři mají ten mobil levnější než ostatní a to je způsobeno tím, že to jednoduše prodávají bez tohoto příslušenství. Na tento trik jsem naletěl i já sám.
michal
podporuje Sony Xperia Z bezdrotove nabijanie ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze