mobilenet.cz před 5 lety: Samsung pro psavce a Simpsonovi v mobilu

mobilenet.cz před 5 lety: Samsung pro psavce a Simpsonovi v mobilu
  • Na displeje mobilních telefonů dorazila rodinka Simpsonových
  • Srovnali jsme fotoaparáty iPhonů 5 a 4S
  • Redakčním testem prošel designově povedený tablet od Sony

V 88. díle našeho seriálu „mobilenet.cz před pěti lety“ se dostáváme do října2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě i na našem serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilní telekomunikace je.

Pokrok mezi generacemi iPhonu

V době před 5 lety jsme v redakci zahajovali testování tehdy nového iPhonu 5. Přímo se tak nabízelo proklepnout vylepšení v oblasti fotoaparátu, jinými slovy srovnání se starším iPhonem 4S. Srovnávací test v různých podmínkách odhalil skutečnost, že příliš rozdílů ve fotoaparátech nenalezneme. Oba bylo možné označovat za ty lépe fotografující telefony na aktuálním trhu. Jejich souboj si však můžete v tuto chvíli připomenout.

Simpsonovi v mobilu

Podzimní večery v roce 2012 nám zpříjemňovala i nová mobilní hra The Simpsons: Tapped Out, která nejprve vtrhla na displeje zařízení s iOS. To nám však v testování rozhodně nemohlo zabránit. Ve hře jsme se setkali s drtivou většinou obyvatel městečka Springfield a hra většinu fanoušků animovaného seriálu dokáže pohltit. Důkazem budiž i fakt, že v současnosti, tedy po 5 letech, je hra stále aktivní a těší se stabilní hráčské přízni. Kromě budování vlastního města ji vývojáři podporují i různými speciálními událostmi, které se často vážou k aktuálním ročnímu období či svátkům.

Tablet od Sony

V průběhu října 2012 jsme pro vás rovněž dokončili podrobnou recenzi tabletu Sony Tablet S, který vynikal například svým vzhledem. Připomínal například přeložené noviny. Kromě elegantního designu se nám líbil velký a jasný displej, dostatečně výkonný hardware nebo perfektně odladěné prostředí. Méně jsme si pochvalovali špatně řešenou krytku konektoru či chudé nastavení fotoaparátu. Celou obsáhlou recenzi si můžete třeba právě dnes připomenout.

Stvořen pro pisálky

Kromě výše zmíněného tabletu od Sony jsme testovali také zajímavý Samsung, který kombinoval menší dotykový displej s hardwarovou QWERTY klávesnicí. Šlo o Galaxy Ch@t. Kromě rychlého psaní se nám líbilo prostředí se slušnou optimalizací, dílenské zpracování nebo nízká cena. Samotná klávesnice však příliš pohodlná nebyla, displej měl nízké rozlišení a nepřesvědčil nás ani 3,2megapixelový fotoaparát. Jelikož však už tehdy bylo telefonů s QWERTY klávesnicí jako šafránu, v recenzi tento Samsung vcelku obstál a byl řešením pro náruživé psavce, kteří hledali levný telefon.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze