Nejlepší smartphone do 14 000 Kč

Můžete se rozšoupnout
8
Nejlepší smartphone do 14 000 Kč
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V dnešním výběru vybereme nejlepší smartphony na pomezí střední a vyšší střední třídy
  • Očekávat můžete dobře zpracované telefony s kvalitními displeji i vysokým výkonem
  • Můžete se dočkat například i několika fotoaparátů
  • Rozmanitý výběr zahrnuje značky Apple, Honor, OnePlus, Samsung a Xiaomi

Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.


Vybíráme nejlepší telefony do 14 000 Kč

Na co si dát pozor?

Postupně se našimi výběry prokousáváme výše a dnes je naším limitem 14 tisíc korun. V této fázi již určitě nemusíte řešit šedý dovoz či nákup v zahraničí. V české distribuci naleznete široký výběr velmi zajímavých telefonů. Jelikož už jsme s cenou opravdu vysoko, můžete být nároční a v podstatě neslevit ze svých požadavků. Příliš se tak ani nevyplatí kupovat například rok staré špičkové modely, kterým sotva klesla cena. Lepší volbou je zbrusu nový kousek. Výjimku představují snad jen produkty Applu.

U telefonů s cenou šplhající se ke 14 tisícům korunám už můžete být nároční. Rozhodně můžete počítat s kvalitním displejem, výkonným hardwarem či velkou pamětí dosahující i více než 128 GB. Naprostou samozřejmostí musí být co nejnovější operační systém, v této kategorii určitě vyžadujte Android 11. Občas zde objevíte výběhové modely, které ještě před pár měsíci byly vlajkovými loděmi, avšak stačily již zlevnit.

Apple iPhone SE (2020)

Druhá generace iPhonu SE vzhledem připomíná iPhony 8, 7 či 6. Designově tedy nepřináší žádnou revoluci, na druhou stranu je to zástupce vymírající kategorie relativně kompaktních telefonů. Displej je bohužel na dnešní poměry velmi malý a s velkými rámy okolo. Potěší vás však nový a výkonný procesor, kvalitní fotoaparát, zvýšená odolnost či bezdrátové nabíjení.

Zamrzí pak nejen zmíněný displej, ale například slabá výdrž na nabití, kterou nepodpoří ani nabíjení, které patří mezi nejpomalejší mezi všemi telefony. Za 13,5 tisíc korun obdržíte variantu se 128GB interní pamětí bez možnosti rozšíření.

Honor 50

Za zhruba 13 tisíc korun můžete být součástí velkého návratu Honoru. Honor 50 je žhavou předvánoční novinkou a troufáme si tvrdit, že jde vůbec o nejstylovější model. Má také skvělý AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí. Telefon vás nebude limitovat nabíjením, protože nabízí výdrž až dva dny i rychlé nabíjení výkonem 66 W.

Povedl se také hlavní 108megapixelový fotoaparát a Android 11. Je skvěle optimalizované a nechybí Google služby. Ani líbivá novinka Honoru se však nevyhnula přešlapům. Zamrzí absence slotu pro paměťovku, nemá stereo reproduktory a zklame méně kvalitním ultraširokoúhlým objektivem. Rozloučit se musíte se zvýšenou odolností a také bezdrátovým nabíjením.

OnePlus Nord2

Za necelých 13 tisíc korun na vás například pod vánočním stromkem může čekat OnePlus Nord2. Letošní letní novinka láká na kvalitní AMOLED panel s 90 Hz. Má také výkonný procesor Dimensity 1200 a dokonce i stereo reproduktory. Je tedy jako dělaný pro konzumaci multimédií. Špatně na tom není ani výdrž a ani OnePlus nevynechalo rychlé drátové nabíjení. Na bezdrát se však již nedostalo. Na co se však můžete spolehnout, to je hlavní 50megapixelový fotoaparát s optickou stabilizací obrazu, který patří v této cenové hladině k těm nejlepším.

Ani OnePlus Nord2 není připraven na nepřízeň počasí a postrádá zvýšenou odolnost. Chybí mu také slot pro paměťovou kartu, avšak interních 256 GB bude většině bohatě stačit.

Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung Galaxy A52s 5G stojí zhruba 11 tisíc korun a jedná se o mírně vylepšený Galaxy A52. Nadále jde o dobře zpracovaný mobil se zvýšenou odolností. 6,5" Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením láká na 120 Hz. Nasazen je ale výkonnější procesor – Snapdragon 778G. Počítat můžete s kvalitní sestavou fotoaparátů, kdy hlavnímu snímači nechybí optická stabilizace obrazu.

Podzimní novinka je tak skutečně komplexně vybavena a k pomyslné dokonalosti jí chybí snad jen bezdrátové nabíjení. Interní 128GB paměť jde totiž rozšířit paměťovou kartou.

Xiaomi 11T

Na závěr dnešního výběru pro vás máme horkou novinku od Xiaomi. Poznáte ji tak, že z názvu již vypustila donedávna tradiční označení Mi. Novinka nese označení Xiaomi 11T a obdobně jako konkurence se soustředí na displej, výkon a nabíjení. Očekávat můžete velký 6,67" AMOLED panel se 120 Hz. Xiaomi přihazuje opravdu povedené stereo reproduktory a výkonný procesor Dimensity 1200. Dostalo se i na poměrně slušný 108megapixelový fotoaparát, avšak nás zaujal nezvykle kvalitní makro objektiv. Lákadlem však bude opravdu rychlé nabíjení s výkonem 67 W.

Ani Xiaomi ale nedokázalo vytvořit pomyslný ideál a novince chybí například bezdrátové nabíjení a postrádá i zvýšenou odolnost. Chybět někomu mohou i paměťové karty, které telefon nepodporuje. Ačkoliv je přítomen Android 11, Xiaomi nadále používá poměrně výraznou nadstavbu, která nemusí vyhovovat každému.


Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 22. 11. 2021 17:42
Honor 50 tam samozřejmě bejt musí :D Tady je vidět co si Huawei nebo zde všude tlačený eshop zaplatil. Prej povedenej hlavní fotoaparát a optimalizované prostředí. Týden jsem měl ten telefon půjčenej a ani jedno neni pravda. Tyhle výběry jsou fakt k smíchu...
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 22. 11. 2021 13:42
Muzu se zeptat proc pisete ze Nord 2 stoji 13? Zacina na 10300kc.Pokud tedy budete brat vyssi pametovou variantu do vaseho vyberu... proc tam je Honor 50 ktery ve vyssi pametove variante stoji 15000?
Stejne tak s iPhonem v nejvyssi variante.
Michal Antoš
Michal Antoš
Dimensity 1200
Může se zde nějaký majitel OP Nord 2 podělit o pocity z tohoto procesoru? Jestli se neseká, atd. Nejlépe dlouhodobý majitel ☺️. Děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze