Nejlepší smartphone do 10 000 Kč

Doporučujeme kvalitní střední třídu
34
Nejlepší smartphone do 10 000 Kč
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V dnešním výběru se zaměříme na smartphony poctivé střední třídy
  • Očekávat můžete dobře zpracované telefony s kvalitními displeji i vysokým výkonem
  • Můžete se dočkat například i čtveřice fotoaparátů
  • Rozmanitý výběr zahrnuje modely od značek Motorola, Poco, Realme, Samsung a Xiaomi

Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.


Vybíráme nejlepší telefony do 10 000 Kč

Na co si dát pozor?

Každá cenová třída má své úskalí, ve střední třídě jde především o to nepropadnout různým marketingovým kampaním, které se vám snaží vnutit „ten nejlepší telefon za tu nejlepší cenu“. V segmentu telefonů s cenou od 6 500 Kč do 10 000 Kč už můžete s klidným srdcem vybírat z běžné české distribuce. Naleznete zde již skutečně zajímavé a dobře vybavené kousky, které nemusí jít nutně cestou kompromisu.

Nedoporučujeme se tak rozhlížet po pochybných zahraničních stránkách a tatáž slova platí i pro bazary. V dnes nastavené cenové hladině byste sice mohli nalézt například výběhové vlajkové modely, ale případné opravy by se mohly prodražit. Mějte na paměti, že například u více než rok starého telefonu hrozí, že nebude mít baterii v dobrém stavu.

U telefonů s cenou blížící se 10 tisícům korunám už můžete být vcelku nároční. Rozhodně můžete počítat s kvalitním displejem, výkonným hardwarem či velkou pamětí disponující minimálně 128 GB. Naprostou samozřejmostí musí být co nejnovější operační systém, v této kategorii určitě vyžadujte Android 11. I pod hranicí 10 tisíc již naleznete sestavu vícero fotoaparátů, zpravidla počítejte s ultraširokoúhlým objektivem, ale najdou se i kousky s teleobjektivem

Motorola Moto G100

Motorola Moto G100 cílí především na uživatele hledající kvalitní IPS displej a vysoký výkon. Uznejte sami, že 6,7palcová úhlopříčka s Full HD+ rozlišením a 90 Hz zní slibně. Snad ještě lépe se poslouchá o přítomnosti Snapdragonu 870, jehož výkon postačí i velmi náročným uživatelům.

Motorola Moto G100 také velmi dobře vypadá a krásu se snaží též zachytit. O tom svědčí v součtu šest fotoaparátů. Za pozornost stojí především dva čelní s možností zachytit ultraširokoúhlé selfies. Telefon se spoléhá na Android 11, zvládá 5G a dokonce jej můžete propojit s monitorem či televizí a spustit speciální desktopový režim.

Mezi nešvary patří hůře umístěná boční tlačítka, na která lze obtížněji dosáhnout, či slabší výdrž. Cena se aktuálně drží těsně pod hranicí 10 tisíc korun.

Poco F3

Poco F3 má společného jmenovatele s Motorolou v procesoru Snapdragon 870. Poco F3 láká i na téměř 6,7palcový Super AMOLED panel se 120 Hz. Výhodou Poca je také velmi rychlé nabíjení, kdy energii dočerpáte za necelou hodinku. Díky tomu nevadí, že baterie s kapacitou 4 520mAh zrovna neoslňuje.

Novince nechybí podpora 5G nebo slušný hlavní fotoaparát s 48 megapixely. Samozřejmostí je Android 11 a také standardní 128GB interní paměť.

Realme GT Master Edition

Nyní by měli zbystřit všichni, kteří hledají maximálně výkonný telefon se skvělým displejem a rychlým nabíjením. Letošní Realme GT Master Edition disponuje Snapdragonem 778G a 6,43palcovým Super AMOLED displejem se 120 Hz. Navrch přihazuje i velmi originální design zadní strany. Během testování jsme si pochvalovali dlouhou výdrž a opravdu rychlé nabíjení, kdy celý telefon dobijete takřka za půl hodinky.

Radost vám mohou pokazit fotoaparáty, tradiční nešvar mobilů Realme. Hlavnímu snímači chybí optická stabilizace obrazu, teleobjektiv není přítomen a naopak zde máme makro snímač s mizerným rozlišením. Smířit se musíte také pouze s jedním hlasitým reproduktorem nebo absencí zvýšené odolnosti.

Samsung Galaxy S10e

Galaxy S10e nás pomyslně přenese do roku 2019, kdy si odbyl premiéru. Tento velice kompaktní sympaťák se totiž překvapivě vrátil na pulty obchodů a i přes své stáří má stále co nabídnout, a to především těm, kteří hledají co možná nejmenší a přesto schopný telefon. Výkon je i po letech dostačující a displej bude oku lahodit. Ostudu vám neudělá ani sestava dvou zadních fotoaparátů, přičemž přidanou hodnotou je zvýšená odolnost i bezdrátové nabíjení.

Stáří telefonu se samozřejmě podepíše na softwarové podpoře. Aktuálně má mobil Android 11, což je slušné a výrobce jej minimálně zhruba rok ještě podporovat bude. Zavděk budete muset vzít i spíše pomalejším drátovým nabíjením. Na druhou stranu takto kompaktní telefon pod 10 tisíc jinak neseženete.

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Hlavním lákadlem Xiaomi 11 Lite 5G NE jsou nejen originální barevná provedení, například žlutá, ale také velmi nízká hmotnost a nebývale malá tloušťka. I přesto se telefon dobře drží a nabízí kvalitní AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a 90 Hz. Kaňkou na kráse je chybějící režim Always-On.

Nadšeni budete z výkonného procesoru Snapdragon 778G a podpory 5G. Povedl se i hlavní 64megapixelový fotoaparát a vhod přijde alespoň mírně zvýšená odolnost. Při používání pak oceníte podporu rychlého nabíjení nebo přítomnost velice slušně hrajících stereo reproduktorů.

Xiaomi 11 Lite 5G NE se na českém trhu prodává těsně pod hranicí 8 tisíc korun a vyvaruje se závažnějších nedostatků. Pokud hledáte spíše menší telefon, který vám neutrhne kapsu, rozhodně jej zařaďte do užšího výběru.


Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
to je zas limit jak prdel... nejaky rozptyl by to chtelo v te cene, zminovany v prispevcich A52s muze stat klidne 10700kc a stale to bude to hodne dobre co se da poridit v te relaci. Pokud by podle vasich doporuceni nekdo kupoval, koupi proste radeji ve vire ze do 10 tacu nic jine neni "drbku" nez o par stovek pridat a mit uz kvalitnejsi stroj. Me nechava nejake Poco F3 absolutne klidneho i kdyby melo SD 888 za ty penize. Honeni pindiku u vykonu je mozna pro nekoho super, ale urcite to neurcuje celkovou kvalitu pristroje.
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 20. 11. 2021 12:28
Tak nedat do tohodle výběru A52s 5G, která stojí přesně těch 10K je teda úlet. Vsadím se ale že v dalším výběru bude určitě Honor 50. Ten se na*ere úplně všude.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 20. 11. 2021 01:53
Ten popis Motoroly je jak z nejakyho eshopu.

"... cílí především na uživatele hledající kvalitní IPS displej a vysoký výkon. Uznejte sami, že 6,7palcová úhlopříčka s Full HD+ rozlišením a 90 Hz zní slibně"

Ne neuznam. Zni to jako uz skoro standard u telefonu za 5-6 tisic.
Takze tahle Motorola jo ale treba Nord 2 o 3 stovky nad limitem uz ne? Stejne tak A52s. To je nacpete do vyberu telefonu do 20 tisic 🤣 To je docela trapnej vyber...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Radši A52s.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze