Koncepty Apple: jak vypadají návrhy s jablkem ve znaku?

5

Přinášíme vám další díl seriálu o konceptech mobilních telefonů. Dnes se podíváme na nejzajímavější fanouškovské koncepty amerického Applu, takže nás čeká velká spousta iHraček z více či méně vzdálené budoucnosti.

1. díl - Šílené i umírněné koncepty Nokia od fanoušků: podívejte se

2. díl - Sony Ericssony z říše snů: podívejte se na nejzajímavější koncepty

3. díl - Snové koncepty HTC: které se vám líbí?

Již čtvrtý díl našeho seriálu, ve kterém vám vždy jednou za týden představujeme výběr těch nejzajímavějších konceptů od různých výrobců mobilů nás zavede do světa vymyšlených hraček s nakousnutým jablkem ve znaku. Mluvím samozřejmě o fanouškovských konceptech Apple. Dojde na iPad, iPhone, a protože Apple se neorientuje jen na výrobů tabletů a mobilů, tak se mrkneme i na pár jiných kousků, včetně třeba Mac PC. Před přehledem vybraných konceptů vás ještě jako obvykle odkážeme na naše starší články o konceptech značek Nokia, Sony Ericsson a HTC.

Apple iPhone 6 - budoucnost bude hranatá a z hliníku

Designer Archil Vardidze představuje koncept Apple iPhone 6, tedy relativně ještě dost vzdálenou budoucnost vzhhledem k faktu, že aktuálně nejnovější prodávaný iPhone nese označení 4. Koncept iPhonu 6 staví na hranaté, ostře řezané konstrukci bez zbytečných zaoblení, která je celá, samozřejmě kromě displeje a tlačítka home, které je mimo jiné víceúrovňové, vyrobena z hliníku. K telefonu je dodáván dok, který mimo nabíjení plní také funkci externí antény. K doku lze také připojit miniaturní solární panel pro dobíjení iPhonu.

Bude šestá generace legendárního iPhonu podobná tomuto zajímavému konceptu?

Apple iWatch - hodinky s "vodotryskem"

Hodinky od Applu, to tu ještě nebylo. Koncept iWatch je z hlavy italského designéra Antonio De Rosiho. Velice pozoruhodný koncept, který mírně připomíná známý informační displej pro LiveView od Sony Ericssonu, určený pro smartphony s Androidem. "Hodinky" disponují dotykovým OLED displejem. Běží v nich velice zjednodušené prostředí iOS, s upravenými aplikacemi jako je třeba čtečka RSS nebo počasí. Zařízení lze skrze vestavěnou Wi-Fi propojit s iPadem nebo iPhonem.

Apple iWatch: potencionální konkurent Sony Ericsson LiveView

Jinak je k dispozici ještě Bluetooth, 16 GB vnitřní paměti, a překvapivě taky miniaturní LCD projektor, díky němuž jsou iWatch co do hloubky rozměrnější, něž obvyklé náramkové hodinky. Do výroby by případně šla jediná bílá barevná varianta, mohli byste však podle chuti měnit barevné vypolstrované pásky pro přichycení na ruku.

Apple iPhone Nano - "malej ale šikovnej"

Pokud sledujete mobilní svět už nějakou dobu, pak jistě víte, jaký úspěch sklidil Švédsko-japonský výrobce Sony Ericsson se svými miniaturními Xperiemi mini. Dokázal kombinovat výbornou hardwarovou výbavu, stylové provedení a miniaturní rozměry v jednom zařízení. Jejich úspěch byl takový, že se před časem dočkali i svých vylepšených nástupců. Podobnou cestou jde i koncept iPhone Nano od Joy Studios.

Líbil by se vám miniaturní iPhone Nano?

Přístroj měří na výšku jen něco málo přes 7 centimetrů. Uvnitř běží plnohodnotný systém iOS verze 4.2. Dotykový displej má vzhledem ke své velikosti velmi jemný rastr 720×480 bodů. Dále potom nechybí WiFi, Bluetooth verze 3.0, 3G, GPS a 5 megapixelový snímač s přisvětlovací LED diodou. Samozřejmostí je podpora nahrávání 720p HD videa. K dispozici jsou dvě verze přístroje podle kapacity vestavěné paměti, tedy standardní 16/32GB.

Apple iPhone NG - tohle není jenom obyčejný chytrý mobil!

Koncept jménem iPhone NG od Zeki Özekyho přichází s onou přidanou hodnotu, kterou při svých projevech tak rádi zmiňují vysocí představitelé Googlu v souvislosti s telefony na Androidu. Není to jen obyčejný tuctový telefon, jakých je na dnešním přesyceném trhu mraky. Jde o velice multifunkční zařízení, které toho zkrátka a dobře umí mnohem víc.

iPhone NG můžete využít jako čtečku kódů nebo myš

Co na první pohled zaujme je způsob, jakým je umístěna čočka fotoaparátu. Tu autor netradičně zasadil přímo doprostřed bílého loga Aplle. Dalším zajímavým prvkem je také zadní dotykové kolečko, optická laserová myš a laserový kryt, což umožňuje použití přístroje jako Magic Mouse pro ovládání počítačů řady Mac. V seznamu specifikací vyčnívá třeba i FM přijímač a vysílač s integrací car audio a úhlu čidla v rohu displeje. iPhone NG čte RFID štítky a čárové kódy, což je užitečné pro nákupy. Hráči si také přijdou na své, protože ovládání hlasitosti slouží , také jako L1 a R1 tlačítka na PSP. Ostatní funkce jsou pak obligátní WiFi, Bluetooth, a nebo akcelerometr.

Apple MackBook 2020 - velice flexibilní počítač

Tommaso Gecchelin vytvořil MacBook z roku 2020. Koncept notebooku, který je schopen formovat přechod z kovu na plast. Jedná se o přenosný počítač, který je tak tenký jako papír, a to bez přehánění. Je dokonce tenčí než MacBook Air. Materiál tohoto futuristického konceptu je založený na nano technologii, který se v případě potřeby klidně zmenší natolik, aby se počítač vešel do třeba do kapsy u kalhot.

Nová dimenze slova mobilní počítač nám vyvstává při pohledu na MacBook z roku 2020

MacBook 2020 je vymyšlen s "nekonečnou výdrží baterie". Toto nadnesené označení je možno však bez okolků použít. Materiál totiž obsahuje tenoučkou fotovoltaickou vrstvu, díky které se alespoň na sluníčku počítač neustále dobíjí. K dispozici je také ultrazvuková vrstva pro hmatovou zpětnou vazbu s 3D kamerou "na palubě", která je schopena zachytit vše, co se kolem děje, a to včetně třídimenzionálních záběrů. Poslední funkce je možná nejzajímavějších jedna: holografický emitor zobrazující veškerý potřebný obsah. A jak je v poslední době zvykem cloud řeší všechno, takže není potřeba HDD. Koupili byste si tento přístroj?

iPod Shuffle 2020 - hudební přehrávač budoucnosti

Opět koncept přístroje od Applu, který by se měl prodávat v roce 2020. Tentokrát se jedná o oblíbený hudební přehrávač iPod Shuffle, tedy vůbec nejmenší "mpétrojku" od výrobce. José Ignacio Martínez vytvořil zajímavý koncept, který z Shufflu dělá spíše headset než přehrávač. Nosit jej tedy budete přímo připevněný na uchu. Jistě jste si ale podle přiložených obrázků všimly, že přístroj nemá žádný reproduktor, i to ale designér bez problému vyřešil. Odeslání informace o hudbě přes iTunes účet přes jakýsi "internet G3" na vnitřní receptor Shufflu, načež se zařízení automaticky aktualizuje pokaždé, když jej uživatel zapne. Vždy zůstává v synchronizaci s hudbou, kterou má uživatel ve svém počítači. Baterie reaguje i na G3 vlny, takže jde v podstatě o Perpetuum mobile.

Budoucnost nejmenších Applovských přehrávačů Shuffle možná vypadá takto

Zvuk se k vám dostává za použití technologie HyperSoundSystem. iPod Shuffle2020 využívá ultrazvukových vln, které cestují přímo do vnitřního ucha, takže posluchač si může vychutnat hudbu bez sluchátek. Shuffle 2020 také integruje mikrofon, který přijímá vnější zvuk / šum a odstraní je s destruktivní interferencí. Velice zajímavou funkcí je Apple VoiceOver. Tato futuristická technologie umožňuje uživatelům Shufflu 2020, dozvědět se od operátora všechno o dané skladbě a umělci, které zrovna posloucháte.

Apple iPad 3 - tajný tablet 3× jinak

Konceptů, které popisují, co všechno by měla umět a jak by měla vlastně vypadat v pořadí již třetí generace úspěšného tabletu iPad je na internetu tak velké množství, že jsme se rohodli nevybírat jeden za všechny, ale ukázat vám tři náhodně vybrané snímky různých konceptů, které nabízí rozdílný design, funkce i styl. Který z nich se vám zamlouvá nejvíc?

Tři různé designy populárního iPadu třetí generace

Apple iPhone 5 - takový možná opravdu bude

S iPhone 5 je to stejně, ne li ještě "hůře" než s výše uvedeným tabletem iPad 3. Lze najít doslova tisíce různých více či méně střízlivých konceptů. My jsme se však rozhodli vybrat jeden o kterém si nejvíce myslíme, že by se mohl dostat do prodeje, poněvadž jeho funkce i design spadají do dnešní běžné praxe.

Střízlivý a designově vyvážený koncept příštího iPhonu 5

Design iPhonu 5 od Yanko Design se opět vrací k zaobleným zádům, která až do iPhonu 4 měly všechny telefony od Applu. Sám autor design popisuje jako kombinaci iPhonu 4, HTC HD7 a iPadu 2. Jako materiál byl zvolen hliník, který je přítomný všude kromě bočního rámečku, který je vyroben z kvalitní leštěné oceli.

Tip!

Recenze Apple iPhone 4 – Napočtvrté a úspěšně?

Recenze Apple iPad 2 – Evoluce průkopníka

Závěr

A tím končí čtvrtý díle našeho seriálu o konceptech nejen mobilních telefonů značky Apple. Líbil se vám tento dnešní článek? Máte zájem o jeho pokračování? Které značce bychom podle vás měli dát přednost v příštím díle? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem. Příští týden se na vás těšíme u dalšího, v pořadí již pátého dílu.

Zdroje: concept-phones.com

Diskuze ke článku
RadekS
Jedine co se mi libi je iWatch, akorat nechapu na co tech 16GB pameti :-) P.S. Mohli by jste prosim pridat tlacitko +1?
Martin
Jako Apple ovci se mi tohle nemůže nelíbit :-DD Moc hezkej článek :)
FILIPSN007
Koncept IWatch je na internetu strašně dlouho, takže nic nového. Některé koncepty vypadají dobře. Ipod Nano s 5mpx je nesmysl, protože nano 5G mělo pouze kameru, pochybuji že by to apple měnil.
FILIPSN007
Áha, omlouvám se, špatně jsem si to přečetl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze