Šílené i umírněné koncepty Nokia od fanoušků: podívejte se

6

Vybrali jsme pro vás nejzajímavější neoficiální koncepty telefonů od fanoušků. Nechybí šílené high-tech nebo designové kreace. Najdou se ale také umírněné a rozumné vylepšení některých současných plánů finského výrobce. Který koncept se zalíbí vám?

Windows Phone 7 s prvky Symbianu Anna

První finská novinka napodobuje vzhledově zařízení HTC Incredible. Svým vzhledem se nejedná o nijak extravagantní zařízení. Uživatelské prostředí kombinuje prvky operačního systému Windows Phone 7 a operačního systému Symbian Anna. Hardwarové klávesy nejsou zastoupeny, nahradily je senzorové klávesy v páru s multitouch gesty. Co na tento koncept říkáte?

Nokia a kombinace Windows Phone 7 Anna

Windows Phone 7 a otáčecí kostka

Operační systém Windows Phone 7 v tomto konceptu na první pohled nijak nenadchne, při bližším prozkoumání si ale všimneme, že jednotlivé "kostky" nebo-li položky hlavního menu mají více funkcí než se může zdát. Live cubes nejsou pouze "kostkou" ale prvkem, který na svých bedrech nese libovolné funkce a lze jimi otáčet v libovolném směru. Dlouhý stisk pak umožní přiřadit nebo vyvolat sekundární funkci pro vybranou "drženou" položku. Například při podržení ikony přiřazené k aplikaci Internet explorer a následném kliknutí na bookmarks lze vyvolat webové záložky prohlížeče nebo posledně navštívené webové stránky. Jak se vám líbí vylepšené řešení tohoto operačního systému?

Windows Phone 7 - koncept čtyřhranné kostky

Nokia N8? Ne! W6 s Windows Phone 7

Jak bude vypadat, když Nokia N8 nechá ve Finsku svůj operační systém Symbian ^3 a zhostí se operačního systému Windows Phone 7? Ale to není vše, najdeme zde drobné kosmetické změny, například mezi vzhledem Live Cube položek které jsou například barevně odlišeny či ohraničeny. Dále to jsou nové barevné schémata menu.

Nokia W6 alias (N8)

Nokia N18 a dvoujádro? To přeci není možné! U konceptu ano

Nokia N18 - to nemůže být Nokia

Spíše než samotný vzhled zaujmou specifikace samotného zařízení. Přítomnost grafického akcelerátoru PowerVR SGX540, doplněného o dvoujádrový procesor o taktu 1 GHz s 512 MB operační pamětí RAM. Pěkné to charakteristiky. Vysoko nasazená laťka pokračuje dále dotykovým displejem typu Clear Black AMOLED 4" s rozlišením, které překročilo svůj stín a kletbu Symbianových zařízení - přichází rozlišení 480 x 800 bodů. Dotykový displej je střežen sklíčkem s technologií Gorilla Glass.

Nokia N18 - to nemůže být Nokia

Exceluje i ve fotografických schopnostech. Zadní straně kraluje 8 MPx fotoaparát s puncem výrobce Carl Zeiss a vítán je i autofocus. Přítomen je ND filtr. Pro snadnější detekci tváří využijeme face detections. 8 MPx snímač je i zdatným kameramanem, bude schopen pořizovat videa ve Full HD (1080p) rozlišení s 30 snímky za vteřinu. V novince je zabudovaný čip umožňující bezdrátové platby NFC. Ani samotné zpracování novinky nebude pokulhávat, plášť telefonu je totiž vyroben z anodizovaného hliníku. Dokážete si tuto novinku představit jako nástupce Nokie N8? Co na ni říkáte?

Nokia N18 - to nemůže být Nokia

Tablet s příchutí MeeGo platformy

Jedno z nejžhavějších želízek na poli operačních systémů, platforma MeeGo, zatím příliš vidět není. Ale události poslední doby dávají znát, že se situace brzo změní. Finský výrobce Nokia v nejbližší době nepočítá s větším využitím Meega. To nemění nic na tom, aby vznikaly zajímavé koncepty nesoucí právě tento operační systém. Jeden ze zajímavých konceptů pochází od schopného uživatele jménem Jozef Kocúr. Vytvořil koncept tabletu s implementací této platformy se zástupci přímo na pohotovostní obrazovce odkazujícími na hlavní funkce. Prostředí operačního systému vypadá opravdu velmi dobře a povedeně. Osobně bych nad daným tabletem velmi vážně popřemýšlel. A co vy?

MeeGo tablet

MeeGo tablet

Nokia 31

Z per rukou uživatele Clifforda Charlese pochází netradičně pojatý koncept mobilního telefonu vzdáleně připomínající telefon LG GD 880 Mini. Mezi hlavní prvky patří dotykový displej úhlopříčky 3,5" a dále pak fotoaparát o rozlišení 5 MPx. Důraz bude kladen i na hlasové ovládání napříč funkcemi prostředí operačního systému. Tělo novinky je uschováno v hliníkovém skeletu.

Nokia 31

Nokia made in Tibet - Nokia Tibet

Nokia Tibet je na první pohled exkluzivním zbožím, kterému nelze odepřít punc originality. Jistá dávka inspirace pochází od luxusního telefonu Motorola Aura. Funkční výbava je cílena především na uživatele vyznávající buddhistické náboženství. Koncept kombinuje prvky dotykového displeje a hardwarové klávesnice. Jazykové prostředí je přizpůsobeno tibetské mutaci. V projektu tohoto zařízení má prsty i samotná Nokia prostřednictvím svého vývojového centra Nokia Research Center.

Nokia Tibet

Nokia 7 s Windows Phone 7: high-end jak má být

Tento koncept těží z oblíbenosti a kladného přijetí designu Nokie E7. Narozdíl od této Nokie ale koncept nabízí opravdu výbavu hodnou high-endovému zařízení bez jakékoliv polemiky. Za vytvořením tohoto konceptu stojí uživatel Long-Hong Nuang. Mezi hardwarové lahůdky patří úsporný procesor Intel Atom Z520 o frekvenci 1,33 GHz. Zobrazovací schopnosti jsou demonstrovány dotykovým displejem o rozlišení 4" s nevídaným rozlišením 1280 x 720 bodů. Zobrazovací technologie je typu Super LCD (SLCD).

Nokia 7

Na zádech novinky se ukrývá 14 MPx fotoaparát s xenonovým bleskem a možností pořizování videí ve Full HD (1080p) rozlišení. Nokia podporuje nejmodernější datové technologie 4G, podporuje tak například vysokorychlostní internet LTE. Multimediální konektivitu má pod palcem konektor MiniHDMI. Narozdíl od Nokie E7 je zastoupený i slot na paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Slibné hodnoty pohotovostní výdrže by měly být zaručeny díky přítomnosti 1 600 mAh baterie. Komfortní psaní zaručí hardwarová QWERTY klávesnice. Pokud jste majiteli Nokie E7, vyměnili byste ji za toto zařízení?

Nokia 7 v otevřeném stavu s QWERTY klávesnicí

Nokia EOS: Další QWERTY s Windows Phone 7

Nokia EOS již na první pohled nabízí sympatické rozměry, tenké tělo které je navíc vyhotoveno z kovových materiálů. Sympatické rozměry zůstaly zachovány i navzdory přítomnosti hardwarové QWERTY klávesnice. Přední stranu zaujímá 4" dotykový displej. Na zadní straně je fotoaparát s 12 MPx rozlišením.

Nokia EOS

Nokia EOS
TIP: Podívejte se na další koncepty Neoficiálně: jaké Windows Phone 7 telefony chystá Nokia?

Jak se vám výše představené koncepty a novinky líbí? Zakoupili byste nějakou novinku? Co říkáte na funkční výbavu jednotlivých konceptů? Myslíte si, že by některý z konceptů mohl být prodejním trhákem nebo jsou spíše z říše snů? Pokud i vy máte nějaké koncepty nebo nápady, pochlubte se nám s nimi.

Zdroje: concept-phones.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
Sice momentálně jedu Nexus S, ale stále čekám, co Nokia nabídne (mám i C7). Nápady skvělé, jen to realizovat, a to co nejdříve a nikoli až příští rok..? umí si vůbec v Nokii představit, jak by to neskutečně zabodovalo, kdyby takový EOS a Anna byly realizovány ?
FILIPSN007
Nápady opravdu skvělé ! Já bych do toho šel hned ! Jen se mi zdá, že nokia31 není podobná LG, ale telefonu HTC Diamond
Dibla
Tento design se mi opravdu líbí . Hodně dobře udělané . Už se těším na první Nokii s W7
freeman
Nový mobil by sa mal podobať na N8. Je to dizajnový jazyk Nokie .Čo je v dnešnej uniformovanej línie mobilov veľmi dôležité byť iný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze