Snové koncepty HTC: které se vám líbí?

5

Přinášíme další pokračování seriálu o konceptech mobilních telefonů různých výrobců. Dnes se podíváme, co si pro nás připravili fanoušci tchajwanské značky HTC. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější koncepty. Které se vám líbí nejvíce? Které by si zasloužily se dostat do výroby?

TIP! zkuste taky - Šílené i umírněné koncepty Nokia od fanoušků: podívejte se

V pořadí již třetí díl našeho seriálu o konceptech nás dnes zavedl mezi fanoušky společnosti HTC. Podíváme se spolu na množství více či méně reálných konceptů, které odrážejí právě tužby fanoušků značky. Vybrali jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších. Před tím, než se do nich pustíte, přečtěte si také starší články o konceptech Nokia a Sony Ericsson. Nyní již nezbývá než popřát příjemnou zábavu.

Čtěte - Sony Ericssony z říše snů: podívejte se na nejzajímavější koncepty

HTC Discover - podivný vystouplý displej a "telefonky" na boku

Britský designér Timur Pinar vytvořil koncept s názvem HTC Discover. Jedná se o Android telefon s 10 megapixelovým fotoaparátem s autofocusem a displejem širokoúhlého formátu 16:9. Podporuje Bluetooth, 3G a Wi-Fi připojení. Design přístroje vychází z předchozích Androidů výrobce, jako je například HTC Magic, Hero nebo první Google phone Nexus One. Zajímavostí je celkem výrazně vystouplý displej nad okraje telefonu, tedy přesně proti dnešnímu trendu. Atypická jsou také tlačítka pro přijmutí resp. odmítnutí hovoru na bocích telefonu a rovněž dvojice zadních stereo reproduktorů umístěná kolem čočky fotoaparátu.

Největší podivností celého konceptu Discover je jednoznačně výrazně vystouplý displej

HTC Tube - dokupte si lepší hardware

Koncept HTC Tube z dílny Antoine Brieuxe přichází s naprosto novým pohledem na pojem "smartphone tuning". Většině z vás asi při jeho vyslovení na mysl přijde světoznámé fórum XDA Developers a snad ještě známější softwarové úpravy, které z něj pocházejí. To, co vám nyní popíšeme, je však trošku jiný level. HTC Tube přináší tunig v oblasti hardwaru, a to na principu vyměnitelných rozšiřujících karet, které obsahují kompletní základní desku telefonu. V případě reálného nasazení do prodeje by se daly jednotlivé "karty" dokoupit.

Taky vám přijde materiál telefonu neobvyklý? Divíte se správně, jde totiž o hořčík.

Celkem se jedná o tři tyto "karty". Základní model nese jméno Starter (startovací) edition, střední Smart (chytrá) edition a nejvyšší pak Ultimate (maximální) edition. Liší se například taktovací frekvencí procesoru (všechny od Qualcommu), rozlišením vestavěného fotoaparátu či kapacitou vestavěné paměti. Zajímavostí také je použitý OS. Základní Starter edition nabídne pouze Android 2.2, prostřední pouze Windows Phone 7, a nejvyšší pak dualboot, což znamená, že si vždy při startu telefonu můžete vybrat, který z výše uvedených systémů spustíte. Oba přitom pochopitelně běží naprosto nezávisle na sobě.

S vizí výměny základní desky za poplatek zatím nikdo z velkých výrobců, možná ke své vlastní škodě nepřišel

HTC 1 - zářením ochrání před bacily

Další koncept přináší Android s velice zajímavou uživatelskou nadstavbou, která tvarem ikonek a widgetů mírně připomíná nedávno uvolněný Symbian Anna, lock screen pak nezapře inspiraci u Windows Phone 7. HTC 1, jak zní jeho celé jméno, je tenký přístroj s obdélníkovým tvarem těla, inspirovaný fotoaparáty Leica. Přístroj je vyroben z mosazi, která na rozdíl od hliníku či plastů, které se dnes používají, prý daleko lépe odolává zubu času. Další novinkou je ovládací trackpad, který má v sobě zabudované UV světlo, které má za úkol zabíjet nebezpečné mikroorganismy, kterých je na povrchu ovládacích prvků telefonů opravdu hodně. V telefonu jsou také integrovány dva mikrofony pro lepší kvalitu hovorů.

HTC 1 nabídne velmi kontroverzní design s absencí jakýchkoliv zaoblení

HTC Slim - tchajwanská designová revoluce

HTC poslední dobou uvádí velice podobné telefony z hlediska designu. Ty tam jsou přístroje jako Touch Diamond. Dnešní HTC-čka jsou povětšinou nudné placky, i když velmi kvalitní, které oživuje snad jen zadní strana. Toho si všiml i návrhář Sylvain Gerber, který vytvořil koncept s názvem HTC Slim. V jeho případě se jedná zase o úplně opačný extrém. Tělo přístroje je mírně prohnuté a uprostřed má v pase pouze 8,49 mm. Celé zařízení je tak malé, že jde ovládat jedním palcem, k čemuž je uzpůsobena i sestava senzorových tlačítek pod displejem. Podobného přístroje se asi v sériové výrobě nikdy nedočkáme, což je možná škoda, co myslíte?

Odvázanější design, to jsou dvě slova, která ve vývojových centrech HTC nejspíš neznají, spokojit se tak musíme pouze s koncepty jako je Slim

HTC Honey - mobilní Android 3.0 Honeycomb

Zatím není jisté, kdy přesně se dostane prozatím pouze tabletový Android 3.0 Honeycomb i na chytré mobilní telefony. Jisté je to, že tato koncepce je cesta vpřed. HTC Honey je koncept telefonu vytvořený na webu joyStudios.tk. Android 3.0 zde běží zkrocen nadstavbou Sense UI a mezi specifikace telefonu patří třeba Bluetooth 3.0 a nebo LTE 4G. Toto zařízení také přichází s WiFi, GPS a 8 megapixelovým fotoaparátem s LED bleskem, který je schopen video záznamu až v rozlišení 1080p. Displejem je 3,7 palcový AMOLED s technologií super multitouch. Rozlišení je potom velmi jemných 1280 x 720 pixelů. K dispozici je obří, 64GB úložiště. Dále také port Micro HDMI pro spojení s televizí.

O mobilním Honeycombu se diskutuje už dlouho, nyní tu máme koncept prvního telefonu v podobě HTC Honey

HTC Gamer - další herní mobil na scéně

Jediným současným mobilním telefonem, který si plně zaslouží přízvisko herní, je Sony Ericsson Xperia Play. HTC Gamer, koncept čínského designéra Long-Nong Huanga, přichází taktéž s několika hardwarovými herními ovládacími prvky, které jsou ale umístěny oproti výše zmiňované Xperii Play přímo pod displejem a nemusíte tedy nic vysouvat. Jinak Gamer běží na Androidu 3.0. Z výbavy lze zmínit například 7 palcový displej, jednojádrový 1,4 GHz procesor Qualcomm Snapdragon, 2 megapixelový fotoaparát na přední straně a 5 megapixelový s dvojitým LED bleskem vzadu. "Telefon" dále podporuje podporuje připojení HSPA + a má velice silný, 6000mAh akumulátor, poskytující 12 hodin hraní náročných 3D her. O výkon se také stará 1 GB RAM. Připojit k PC se lze přes microUSB a k TV zase skrze HDMI port. Zajímavá alternativa k Xperii Play nebo PSP, co říkáte?

HTC Gamer by v případě sériové výroby jistě našel spoustu příznivců z řad mobilních hráčů
Tip: přečtěte si také - Recenze Sony Ericsson Xperia PLAY: recenze herního krále

HTC Erie - opravdu mobilní počítač

HTC Erie je koncept, který disponuje výbavou srovnatelnou s běžným stolním PC či notebookem. Otázkou je, zda jej dokážou mobilní aplikace využít. Odpověď zní ne, alespoň prozatím. Podívejme se nyní na jednotlivé technické specifikace. Přístroj využívá 4,7 palcový AMOLED displej, kterým se řadí na pomezí mezi tablety a mobily vedle Dellu Streak a jemu podobným. Tloušťka přístroje činí 11 mm. Procesorem je super výkonný 2 GHz Snapdragon 64 GB ROM a 2GB RAM plus slot na microSD karty.

Velice pozoruhodná je zadní strana přístroje s pěticí zajímavě umístěných LED diod pro přisvětlení tmavých scén

Telefon disponuje multibootem, takže na něm spustíte buď Windows 7 Mobile Edition, Android 2.5 a nebo Windows Phone 7. Co se týče konektivity, dorozumíte se v 2G, 3G, 4G LTE a WiFi. Zadní stranu okupuje 12 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením, 5 násobným LED bleskem a podporou nahrávání videa v 1080p Full HD rozlišení. Připojit ho lze přes speciální dok k obrazovce, klávesnici a myši a používat ho tak jako běžný počítač.

Závěr

A to je pro dnešek vše. Příští týden pro vás opět chystáme výtah zajímavých konceptů, tentokráte z dílny fanoušků amerického Applu. Líbil se vám dnešní článek? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Zdroje: concept-phones.com

Diskuze ke článku
Radek
Jednoznačně nejhezčí je Tube. Ty zakulacený hračky pro děti, které HTC standardně dělá, jsou designově dost mizerné. Tolik o designu, jink si zásadně kupuji HTC :-)). Jediný povedený kousky byly Diamondy, tragédie jsou všechny Androidy. Škoda. Kdyby HTC udělalo kousek jako je Tube s WM7, dal bych za to klidně i 20.
wendaphone
tak tube a erie by byly šik :-),asi kdyby to nebyly koncepty tak bych je chtel 100%
Viliam Valent
Treba uznať, niektoré sú dizajnové skvosty. Najkrajší je Tube, potom sa mi pozdáva aj Erie, avšak ARM a Windows 7 dokopy nejdú, asi boli myslené Windows 8 :)
M27
HTC Erie se mi také líbí. Koncept je to hezký. Nicméně bych si vystačil s uhlopříčkou do 4" tloušťkou kolem 12 mm a postačil by také 1,5 GHz dualcore procesor s dostatkem GPU a Android 3.x pak jen přepínání mezi módy smartphone a desktop. Foťák by stačil 5Mpix. Ram by mohla být 1+1 GB kde jako smart by běžela pouze 1 a druhá by se aktivovala až po zadokování a přepnutí do desktopového módu. Samotný dokstation by mohl obsahovat HDMI k monitoru, 3x USB a zabudovaný externí disk jako odkladiště a záloha. Pak mohu PC shodit ze stolu :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze