Sony Ericsson LiveView: mikro displej pro Android

4

Sony Ericsson právě představil nové příslušenství. Je to malé, lze to nosit jako hodinky, je to také také vysoce přizpůsobitelné a umožňuje ovládat základní funkce telefonu. Co je to? Je to LiveView.

Sony Ericsson LiveView využívá Bluetooth připojení k bezdrátovému spárování kompatibilních telefonů a umožňuje spotřebitelům ovládání telefonu, aniž by ho museli vytahovat z jejich batohu, kapsy či kabelky. Přečtěte si SMS zprávy, sledujte příchozí hovory a udržujte se v aktuálním stavu pomocí nejnovějších zpráv na Facebooku a Twitteru.


Zajímavé příslušenství třeba pro oblíbenou Xperii X10

Sony Ericsson LiveView umožňuje uživatelům ovládat hudební funkce telefonu přes malý displej. Výběr skladby nebo ovládání hlasitosti není pro tento produkt žádný problém. Výrobek slouží také jako kalendář, zobrazí události kalendáře a jiné telefonní aplikace. Ať už na cestách, na schůzce nebo na večeři, můžete Sony Ericsson LiveView nosit kdekoliv. Připevnit páskem na ruku jako hodinky, použít jej jako klíčeknu nebo připnout k notebooku. Tento displej je užitečným doplňkem, který se stane součástí každodenního života a umožní uživateli být neustále v kontaktu s ostatními. Mikael Henriksson, ředitel tvorby a plánování příslušenství Sony Ericsson Extras, uvedl: " Budeme hrát významnou roli v oblasti příslušenství na trhu. Vytvoříme inovativní a vzrušujících příslušenství pro všechny platformy, včetně Androidu. " Mikael Henriksson pokračoval: "Sony Ericsson LiveView je naše první příslušenství kompatibilní s otevřenou platformu Android."


Nové příslušenství využijete třeba při jízdě na kole a nebo při lezení na skály

Pro vyhledávání dostupných aplikací pro Sony Ericsson LiveView připravila společnost Sony Ericsson aplikaci Sony Ericsson LiveWare Manager. Ta zobrazí všechny dostupné aplikace z Android Market pro Sony Ericsson LiveView a představí je uživateli. Aplikace Sony Ericsson LiveWare Manager bude dostupná na Android Market nebo bude přednastavená jako součást vybavení telefonu.


Pomocí pásku a plastového klipu připevníte stylovou "krabičku" téměř kamkoliv

Příslušenství Sony Ericsson LiveView bude také dostupné v rámci některých balíčků Sony Ericsson Experience Packs.Tyto balíčky budou složené z několika komponentů, které svou funkčností navzájem souvisí a vytváří tak praktickou sadu příslušenství v určité oblasti využití. Balíčky obsahují aplikace pro mobilní telefony, příslušenství, služby a mnohé další. Pro vyznavače sportu a fitness bude určen balíček Sony Ericsson Fitness Pack. Ten bude obsahovat sportovní aplikaci pro Sony Ericsson LiveView – SportyPal Pro – a přenosný obal pro mobilní telefon, ideální pro cvičení. První balíček Sony Ericsson Experience Pack bude dostupný na vybraných trzích od čtvrtého čtvrtletí tohoto roku.

Video

Technické parametry

Rozměry 35 x 35 x 11 mm
Hmotnost 15 gramů
Barevné provedení černé
Displej aktivní, typu OLED, rozlišení 128 x 128 pixelů , úhlopříčka 1,3"
Služby sociálních sítí Zobrazení aktualizace na síti Facebook a Twitter
Ovládání hudebního přehrávače Přehrávání, pozastavení, další skladba, předchozí skladba a nastavení hlasitosti,zobrazení názvu skladby.
Zprávy Zobrazení příchozí zprávy SMS, zobrazení informačních kanálů RSS Hovory Zobrazení telefonního čísla příchozích hovorů, ztišení vyzvánění příchozích hovorů
Datové funkce USB 2.0 (Micro USB konektor), Bluetooth 2.1 (profil A2DP)
Kompatibilita Kompatibilní se softwarem Android (Android OS 2.0 a vyšší), vyžaduje aplikaci Sony Ericsson LiveWare™ Manager. Obsah balení LiveView™, Klip, Náramek, Nabíječka Micro USB, Uživatelská příručka
Baterie a výdrž pohotovostní režim: až 4 hodiny
Cena a dostupnost ?, Q4 2010

zdroj: TZ Sony Ericsson

Diskuze ke článku
Jean
Ještě kdyby tak bylo možné používat současně (v jeden okamžik) toto zařízení a např. bluetooth handsfree. Lezu si tak po své oblíbené skále a v tom mi někdo zavolá. Na LifeView na zápěstí uvidím kdo volá a pomocí handfree přijmu hovor. Někdo mi píše na sklále SMS ? No problem ! Přečtu si ji pomocí lifewiew nebo si ji nechám převést pomocí online engine na hlas. Pomocí podobného online engine (třeba Google voice) pak nadiktuju odpověď na SMS a nechám ji převést na text. Podobně mohu komunikovat např. ve Faceboohu, na Twiteru, ovládat navigaci atp. Např. navigační SW může na LifeView zasílat zjednodušené zobrazení také.
michal
jen po té skále nesmíš lézt déle než 4 hodiny. zařízení se mi zdálo užitečné ale výdrž by měla být aspoň týden...
Phil.cz
Ta výdrž je špatně, jinde píšou 4 dny.
Cholerik
Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda je možné zvlášť dokoupit řemínek na ruku.
Předem děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze