Jak se s koronavirem a karanténou vypořádali tvůrci hry Pokémon Go?

Jak se s koronavirem a karanténou vypořádali tvůrci hry Pokémon Go?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vývojáři propagují funkci Adventury Sync
  • Hráči mají k dispozici rovněž režim Raid Battle

Vývojáři z herního studia Niantic v současnosti zažívají krušné časy. Zatímco tvůrci ostatních her mohou těžit ze současné situace, kdy musí většina hráčů trávit mnohem více času doma, Pokémon Go, Ingress nebo Harry Potter: Wizard Unite zasáhla pandemie COVID-19 nevídaným způsobem. Hráči sedí doma, a autoři hry Pokémon Go tak musí přijít s nápadem, jak si získat jejich pozornost. A řešení?

Podle informací uvedených na nianticlabs.com mají být hráči více podporováni ve využívání Adventure Sync – funkce, která měří počet ušlých kroků i ve chvíli, kdy není aplikace Pokémon Go spuštěná, za což jsou hráči následně odměněni ve hře. Teoreticky tak budou zvýhodněni uživatelé, kteří chodí na procházky do přírody nebo mají doma k dispozici chodící pás.

Zároveň bude stále možné hrát v Pokémon Go takzvaný Raid Battle, ve kterém je důležitá spolupráce několika hráčů (trenérů) k poražení obzvlášť silného pokémona. Naprostou novinkou je pak režim Go Battle League, který lze hrát odkudkoliv na světě. V tomto režimu nemusí hráči chodit a navíc si mohou zakoupit zlevněný modul Incense, který láká pokémony k jejich lokaci, a také pokébaly, aby mohli uživatelé chytat pokémony z pohodlí domova.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze