HarmonyOS letos ve smartphonech neuvidíme, vzkázal viceprezident Huawei

HarmonyOS letos ve smartphonech neuvidíme, vzkázal viceprezident Huawei
  • Viceprezident rovněž zmínil brzký příchod nové vlajkové lodi, která dorazí s Androidem
  • Prvním zařízením s HarmonyOS se stala chytrá televize od Honoru

Operační systém HarmonyOS od Huawei, který byl primárně vyvíjen se zaměřením na IoT (tzv. „Internet věcí“), může stejně dobře posloužit i jako alternativa k léty prověřenému Androidu. Huawei však s nasazením nového operačního systému na smartphonech nijak nespěchá a podle slov senior viceprezidenta společnosti, Vincenta Yanga, s takovýmto krokem nemáme počítat ani ve zbývajících měsících letošního roku.

Chceme si zachovat jeden standard, jeden ekosystém,“ prohlásil Yang a zároveň zdůraznil, že HarmonyOS má sloužit hlavně pro případ potřeby nasazení záložního plánu B. K tomu by mohlo dojít například, pokud by americká vláda s Huawei nenašla řešení přijatelné pro obě strany. V současnosti byla licence Huawei prodloužena o dalších 90 dní. Čínský výrobce však vydal oficiální prohlášení, ve kterém odsuzuje nespravedlivé jednání USA.

Podle zástupců Huawei je nový HarmonyOS v mnoha ohledech lepší než Android. Například zdrojový kód tohoto systému je dostatečně jednoduchý na to, aby umožnil snadnou aplikovatelnost na různá zařízení jako televize, chytré hodinky či dokonce infotainment automobilů. Jako příklad může posloužit nedávno představená chytrá televize Honor Vision, která se stala prvním zařízením s HarmonyOS. Podle Yanga bychom se měli brzy dočkat i nových chytrých hodinek s tímto systémem.

Yang rovněž zmínil příchod nové vlajkové lodi a přestože ji explicitně nejmenoval, lze s velkou pravděpodobností usuzovat, že měl na mysli Huawei Mate 30 Pro. Tento telefon by podle něj měl přijít s operačním systémem Android.

Huawei Mate 30 Pro
Údajná podoba chystaného Huawei Mate 30 Pro
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze